سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واردات به ملکه هم رسید!

نکته جالبی که منجر به گسترش بیماری "کنه واروا" در زنبور‌های عسل شده، واردات ملکه مادر برای تولید عسل در کشور است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت زنبور عسل در سراسر جهان با مخاطرات  زیادی از جمله بیماری، آفت، سو تغذیه و از بین رفتن محل سکونت روبرو هستند که یکی از مهم ترین تهدیدهای پیش روی زنبورها کنه ای به نام وارواست. این کنه به صورت مخفی در کندو زندگی و تکثیر می یابد که در سال های اولیه نمی توان آن را به سادگی تشخیص داد.

بررسی ها نشان می دهد که افزایش نسل به طور متوسط سالیانه ۱۰ تا ۱۵ عدد است که بعد از سومین سال آلودگی، تعداد کنه ها افزایش می یابد و خسارت آن نمایان می شود.

بسیاری از مسئولان و زنبورداران بر این باورند که تغییر شرایط اقلیمی، تغذیه نامناسب و واردات ملکه در سال های اخیر از علل اصلی این بیماری در زنبورستان ها به شمار می روند که استفاده از دارو در یک‌مقطع زمانی از جمله راهکارهای مبارزه با این بیماری محسوب می شود، هرچند رئیس اتحادیه زنبورداران اردبیل معتقد است که در زمستان گذرانی سال گذشته شاهد تلفات ۳۰ تا ۴۰ درصدی زنبورهای عسل بوده ایم که تا به امروز دلیل این تلفات مشخص نشده است.

با وجود آنکه کنه واروا به عنوان انگل زنبور عسل در صنعت زنبورداری جهان بسیار مهم محسوب می شود و در تمامی قاره های جهان به جز استرالیا وجود دارد و در حال گسترش است، به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین علل این بیماری و راهکار مبارزه با آن با خبر شویم:

واردات ملکه علت اصلی شیوع کنه واروا/شرایط دارو بیماری زنبور عسل تعریفی ندارد

حبیب اله مزارعی رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری زنبورداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات بیماری در زنبورستان ها اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود بارش، وضعیت زنبورداران در سطح کشور مناسب نیست به طوریکه در زمستان سال گذشته به علت نبود بارش های مناسب شاهد افت جمعیت کلونی زنبور عسل در سطح کشور بودیم.

وی از بیماری زنبورعسل در مناطق مختلف  بویژه مناطق جنوبی خبر داد و گفت: تمامی زنبورداران تا ۲ ماه پیش در جنوب کشور بودند، اما هم اکنون به استان های خود برگشتند که با افزایش دما و گرمای هوا، کنه واروا در زنبورستان ها بیشتر خود را نشان می دهد.

مزارعی با اشاره به اینکه کنه واروا بشدت واگیر دار است، بیان کرد: کنه واروا مربوط به واردات ملکه مربوط به سال های قبل است که در روی بدن زنبور با مکیدن خون باعث افت کارایی و فلج شدن زنبور عسل می شود.

این مقام مسئول ادامه داد: طی سال های گذشته، زنبورداران با ابن بیماری در زنبورستان ها دست و پنجه نرم می کنند، هر چند داروهای خاص برای مبارزه با این بیماری وجود دارد، اما عدم استفاده در زمان خاص باعث شده کنه ها روی گل بمانند و زنبور سالم هم بیمار کند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری زنبورداران با تاکید بر برنامه مدون مبارزه با کنه واروا بیان کرد: اگر در برنامه زمانی یکماهه، تمامی زنبورداران از داروی ضدکنه استفاده کنند، بیماری به صفر می رسد چرا که با تخم گذاری لاروهای زنبورعسل و سپس تکثیر آن، بیماری زنبورستان را فرا می گیرد.

به گفته وی، با توجه به روند بیماری در زنبورستان ها، زنبورها بدون بال دیگر توانایی پرواز ندارند که این موضوع در تولید عسل تاثیر گذار است.

مزارعی با بیان اینکه شرایط دارو بیماری زنبورعسل تعریفی ندارد، تصریح کرد: هم اکنون ضعف در نظارت ها باعث شده داروهای غیراستاندارد بیشتر شوند، درحالیکه داروهای اصلی منشا گیاهی و بدون عوارض بر روی محصول هستند.

احمدی رئیس گروه بهداشت و بیماری زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، درباره آخرین جزئیات علل تلفات زنبور عسل اظهار کرد: در اواخر سال گذشته و امسال گزارش‌هایی مبنی بر تلفات زنبور عسل به سازمان دامپزشکی ارائه شد و طی مکاتبه‌ای از ادارات کل پیگیری‌ها و نمونه برداری از کلونی‌های زنبور عسل انجام شد.

علت اصلی تلفات زنبور عسل مشخص شد

وی افزود: از ابتدا طی مکاتبه‌ای با اتحادیه زنبورداران درخواست کردیم که گزارش‌ها را به سازمان دامپزشکی اعلام کنند که متاسفانه در این خصوص با اتحادیه همکاری صورت نگرفت، به لاجبار با ادارات کل شهرستان‌ها وارد مذاکره شدیم که پس از بازدید و نمونه برداری صورت گرفته، بیماری نوزما تشخیص داده شد.

احمدی ادامه داد: بیماری نوزما، بیماری است که در دستگاه گوارش زنبور عسل وجود دارد که در شرایط استرس همچون کوچ‌های مستمر، خشکسالی و بارش‌های طولانی مدت سیستم ایمنی زنبور را تضعیف می‌کند که در نهایت باعث تلفات و کاهش جمعیت می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه بیماری نوزما طی سال‌های اخیر شیوع پیدا کرده است، گفت: این بیماری ممکن است علایمی نشان ندهد، اما باعث کاهش شدید جمعیت کلونی‌های زنبور عسل شود، در این راستا بارها به اتحادیه سراسری زنبورداران راه‌های مقابله را اعلام کردیم.

رئیس گروه بهداشت و بیماری زنبور عسل سازمان دامپزشکی با بیان اینکه استان‌های شمالی بیشترین درگیری با این بیماری را در کلونی‌های زنبور عسل داشتند، گفت: از همان ابتدا به زنبورداران استان‌های شمالی اعلام کردیم که چه روش‌هایی را استفاده کنند تا از وضعیت بیماری گذر کنند.

وی در واکنش به اظهار نظرات مطرح شده پیرامون تلفات ۴۰ درصدی زنبور عسل، گفت: این میزان تلفات به هیچ عنوان صحت ندارد، چرا که تلفات ۴۰ درصدی به معنای از دست دادن نصف کلونی‌های زنبور عسل است که متاسفانه گاهی اوقات برخی افراد برای رسیدن به برخی اهداف اذهان عمومی را تشویش می‌کنند، در حالی که این روش‌ها سال‌هاست که منسوخ شده است.

تلفات ۳۰ تا ۴۰ درصدی زنبور عسل در اردبیل

رسول حمزه ای رئیس اتحادیه زنبورداران استان اردبیل خبرنگار در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از تلفات ۳۰ تا ۴۰ درصدی زنبور عسل های اردبیل خبر داد و گفت: در زمستان گذرانی سال گذشته شاهد تلفات ۳۰ تا ۴۰ درصدی زنبورهای عسل بوده ایم که تابه امروز دلیل این تلفات مشخص نشده است.

همه ساله جمعیت زنبور عسل کشور با مخاطرات زیادی روبروست که در برخی مواقع بروز آفت و بیماری در زنبورستان منجر به افزایش تعداد تلفات می شود که هر یک از مسئولان دلایل خاص خود را برای این تلفات مطرح می کنند، اما آنچه حائز اهمیت است، مبارزه  در یک زمان مقرر در زنبورستان هاست تا شاهد کاهش جمعیت زنبور عسل در کشور نباشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
شاهرخ
۱۷:۳۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تا زمانی که ارز جهانگیری موجود است از این چیزها زیاد خواهیم دید.