سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزئیات حمله به مراکز جاسوسی رژیم صهیونیستی و پایگاه‌های آمریکایی در شمال عراق +تصاویر

از گذشته دور خاک اقلیم کردستان عراق، همواره محل رفت و آمد نظامی و جاسوسی کشورهای غربی و صهیونیست‌ها بوده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،حملات همزمان شب گذشته به پایگاه‌های نظامی غیر قانونی امریکا و ترکیه در اربیل و نینوا، یک بار دیگر نشان داد که مقاومت مردمی عراق به چیزی جز اخراج کامل اشغالگران خارجی از خاک این کشور رضایت نخواهد داد.

روش نوین حمله؛ پهپاد به جای راکت

در حالی که استفاده از راکت‌های توپخانه‌ای کالیبر ۱۰۷ و ۱۲۲ میلی متری نظیر مینی کاتیوشا و گراد، پای ثابت حملات به مقر‌های نظامی خارجی در خاک عراق است، اینبار گروه مقاومت "سرایا اولیا الدم" از روش جدیدی برای حمله خود استفاده کرد. مقامات مختلف در اقلیم کردستان عراق اعلام کردند حمله به فرودگاه اربیل نه با راکت، بلکه با پهپاد‌های انتحاری انجام شده است.

وزارت داخله اقلیم کردستان در بیانیه‌ای تکمیلی تأکید کرد پس از تحقیقات لازم درباره انفجار در فرودگاه اربیل مشخص شده که انفجار ناشی از یک پهپاد حامل ماده TNT بوده و مرکز نیرو‌های ائتلاف بین‌المللی در فرودگاه را هدف قرار داده است.

اما حملات دیشب تنها به مقر قوای امریکایی خلاصه نشد. اینبار پایگاه‌های نظامی غیر قانونی ارتش ترکیه در شمال استان نینوا هدف گروه‌های مقاومت بود.

پرتابگر‌های راکتی مورد استفاده در حمله به مقر ارتش ترکیه

در حمله با ۳ تیر راکت توپخانه‌ای به پایگاه نظامی ارتش ترکیه در منطقه شیخان در شمال موصل، ۱ سرباز ارتش ترکیه کشته و چند تن زخمی شدند.

وزارت دفاع ترکیه با انتشار بیانیه‌ای کشته شدن نظامی ترک در این حمله را تایید کرد.

گفتنی است ترکیه به بهانه مبارزه با گروه تروریستی PKK چندین سال است که در خاک عراق و شمال استان نینوا حضور نظامی دارد.

مهم‌ترین مقر‌های نظامی و جاسوسی در شمال عراق

از گذشته دور خاک اقلیم کردستان عراق، همواره محل رفت و آمد نظامی و جاسوسی کشور‌های غربی و منطقه‌ای بوده است، اما در سال‌های اخیر و به ویژه پس از بحران تروریستی گروه داعش در این کشور، قدرت‌های مختلف به بهانه مبارزه با این گروه یا پوشش فعالیت‌های فرهنگی و بشر دوستانه در این مناطق مستقر شدند.

ارتش امریکا که بیش از ۲ دهه به شکل رسمی در شمال عراق حضور نظامی دارد، از سال ۲۰۱۹ و شدت گرفتن حملات گروه‌های مقاومت به پایگاه‌های مرکز و غرب عراق نظیر کمپ تاجی، پایگاه هوایی البلد و عین الاسد، اندک اندک اقدام به انتقال بخش اصلی پرسنل و تجهیزات خود به مکانی امن‌تر و دور از دسترس‌تر کرد، یعنی استان اربیل در شمال عراق و مناطق تحت کنترل اقلیم کردستان.

اگرچه امریکایی‌ها در اکثر شهر‌ها و مناطق اقلیم فعال هستند، اما بخش اصلی قوای آن‌ها در ۲ پایگاه مستقر شده‌اند: بخش نظامی فرودگاه اربیل و پایگاه هوایی الحریر

فرودگاه اربیل نخستین بار در تاریخ ۳۰ سپتامبر سال گذشته میلادی هدف حملات راکتی قرار گرفت، که این پرتابه‌ها عمدتا در مناطق باز اصابت کرده و خسارتی در پی نداشتند.

دومین بار در تاریخ ۱۵ فوریه سال جاری میلادی، شلیک چندین راکت ۱۲۲ میلی متری به محوطه کمپ ارتش امریکا در این فرودگاه موجب کشته شدن ۱ پیمانکار نظامی امریکایی و زخمی شدن ۵ نفر دیگر شد که در واکنش به این حمله، نیروی هوایی امریکا به یک مقر کتائب حزب الله در شرق سوریه حمله ور شد.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای که در سال گذشته از بخش نظامی فرودگاه اربیل منتشر شد حداقل ۵ پرتابگر سامانه پدافندی پاتریوت، وظیفه دفاع از این پایگاه را بر عهده دارند.

سامانه پدافندی پاتریوت در فرودگاه اربیل

علاوه بر ارتش امریکا، برخی افسران امنیتی اسرائیل و سازمان جاسوسی موساد نیز در فرودگاه اربیل و پایگاه الحریر حضور دارند و تحت پوشش و حمایت نظامیان امریکایی مشغول فعالیت جاسوسی در این منطقه هستند.

بالگرد‌های نظامی ارتش امریکا در پایگاه هوایی حریر

دیگر مکانی که سالهاست به عنوان پوششی برای فعالیت‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی استفاده میشود ساختمان UNAMI یا همان مرکز کمک‌های سازمان ملل به عراق واقع در شهر اربیل است. ماموران امنیتی موساد، در پوشش کارشناسان و فعالیت‌های بشردوستانه از این مقر به عنوان مرکز عملیات اطلاعاتی خود در شمال عراق استفاده میکنند.

همچنین بر اساس اطلاعات موثق، اسرائیل حداقل دو مقر جاسوسی دیگر در محله صلاح الدین اربیل و شهر سلیمانیه عراق در اختیار دارد و به نظر میرسد عملیات چند شب قبل علیه مقر جاسوسی موساد که منجر به کشته و زخمی شدن چندین تن از افسران اسرائیلی شد نیز در نزدیکی مقر‌های معرفی شده قرار داشته است.

ارتش ترکیه نیز در سال‌های اخیر به بهانه مقابله با داعش یا گروهک پ. ک. ک چندین پایگاه نظامی در استان نینوا دایر کرده است که مهم‌ترین آن‌ها پایگاه نظامی بعشیقه در شمال شرق موصل است که بنا بر ادعای خبرگزاری روداو وابسته به اقلیم کردستان عراق، بیش از ۲۵۰۰ نظامی ترک در این پایگاه حضور دارند.

همچنین ارتش ترکیه چند مقر نظامی دیگر در استان دهوک، منطقه مرزی فیش خابور و همچنین بخش شیخان استان نینوا دارد که شب گذشته هدف حمله راکتی گروه‌های مقاومت عراقی قرار گرفته و ۱ نظامی ترک در این حمله کشته شد.
منبع: مشرق
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.