دولت آمریکا به موازات فشار‌های دیپلماتیک در عرصه اقتصادی و دیپلماسی، از اهرم‌های امنیتی برای به ثمر رساندن تلاش‌های خود در پشت میز مذاکره می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،طی هفته جاری در پی اقدامی خرابکارانه در سایت هسته‌ای نطنز که آقای علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران آن را «تروریسم هسته‌ای» توصیف کرده، حادثه‌ای در یک بخش از شبکه توزیع برق تاسیسات هسته‌ای غنی‌سازی نطنز به وقوع پیوست.

اگرچه مسئولان اعلام کرده‌اند که این واقعه هیچ صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است، امّا نگاهی فنی به موضوع مشخص می‌کند که خرابکاری در شبکه توزیع برق با هدف آسیب‌رساندن جدی به دستگاه‌های غنی‌سازی ایرانی انجام شده است. اقدامی که پیشتر هم آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها با نفوذ دادن ویروس استاکس‌نت در تاسیسات نطنز به دنبال انهدام سانتریفیوژ‌ها بودند، اما موفق به این کار نشدند.

شبکه دولتی «کان»، وابسته به رژیم صهیونیستی گفته که اقدام روز یکشنبه کار اسرائیل بوده است. ادعایی که قبلاً نیز در برخی اقدامات مشابه از سوی رژیم صهیونیستی مطرح شده است.

تیرماه سال گذشته نیز انفجاری در سالن ساخت سانتریفیوژ‌ها در نطنز رخ داد که در آن واقعه نیز صهیونیست‌ها به صورت غیرمستقیم مسئولیت آن را پذیرفتند. علاوه بر اقدامات خرابکارانه‌ای که ذکر آن رفت، دلایل فراوانی وجود دارد که ترور دانشمند بزرگ هسته‌ای و دفاعی ایران شهید فخری‌زاده در آذرماه سال گذشته و نیز ترور‌های دیگر دانشمندان در سال‌های گذشته نیز به دست صهیونیست‌ها رخ داده است.

البته، هر نوع تحلیلی که این حملات را صرفاً به صهیونیست‌ها نسبت دهد و از نقش آمریکا غفلت کند تحلیلی به دور از واقعیت است. ژنوم سیاسی آمریکا و رژیم صهیونیستی یکی است و این رژیم از بدو تولد همواره مورد حمایت ۱۰۰ درصدی تمامی روسای جمهوری آمریکا اعم از دموکرات و جمهوری‌خواه بوده است و تفکیک آمریکا-رژیم صهیونیستی به خصوص در اقداماتی از این دست ساده‌انگاری سیاسی است.

از جمله دیگر دلایلی که فرضیه مشارکت آمریکا در این حمله را تقویت می‌کند این است که رویداد نطنز کاملاً در راستای منافع مذاکراتی دولت آمریکا است و می‌توان انتظار داشت که با هدف پایین آوردن دست ایران در مذاکرات، از طریق خرابکاری در مسیر پیشرفت‌های هسته‌ای طراحی شده باشد.

خبرنگار کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم رضایت‌مندی مقام‌های آمریکایی از وارد آوردن خسارت به تأسیسات نطنز را مورد تأیید قرار داد. او نوشت: «بدون ظرفیت غنی‌سازی در نطنز طی ماه‌های پیش رو، ایران اهرم فشارش در مذاکرات را از دست می‌دهد. مقام‌های آمریکایی در کانال‌های اطلاعاتی و امنیت ملی رضایت خود را از خسارت واردشده به این تأسیسات ابراز کرده‌اند.»

بازی دیپلماسی با اهرم تروریسم و پاسخ قاطع ایران

توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که انتصاب فردی با سوابق دیپلماتیک مانند «ویلیام برنز» به سمت رئیس سازمان سیا در دولت بایدن را می‌توان در راستای تلاش دولت آمریکا برای بهره‌گیری از رویداد‌های امنیتی در حوزه دیپلماسی تعبیر و تفسیر کرد.

آنچه این پازل را کامل‌تر می‌کند احیای کارگروهی میان مقام‌های اطلاعاتی-امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای هماهنگی اقدامات علیه برنامه هسته‌ای ایران بود که روز ۲۷ اسفندماه نخستین نشست آن برگزار شد و رسانه‌ها گزارش دادند به حصول توافقاتی میان دو طرف منجر شده است.

به علاوه، رسانه‌های غربی طی روز‌های اخیر از سفر یوسی کوهن رئیس موساد به آمریکا با دستور کار مسائل هسته‌ای مربوط به ایران خبر داده‌اند و به نظر می‌رسد این سفر با اقدامات تروریستی از ناحیه موساد بی‌ارتباط نیست.

جدا از این موارد، مقام‌های آمریکایی درست سه روز بعد از امضای توافق هسته‌ای برجام به صراحت اعتراف کرده‌اند که اطلاعات به دست آمده از تأسیسات هسته‌ای ایران به واسطه توافق برجام می‌تواند به واشنگتن و تل‌آویو برای اقدامات خرابکارانه در تأسیسات هسته‌ای ایران کمک شایانی کند.

به این اظهارات جاش ارنست، سخنگوی وقت کاخ سفید که روز ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۵ مطرح شده دقت کنید: «نکته کلیدی اینجاست. گزینه نظامی روی میز باقی خواهد ماند، اما وقعیت این است که این گزینه، تقویت هم خواهد شد، چون ما این همه سال‌های متمادی را صرف جمع‌آوری جزئیات بیشتری درباره برنامه هسته‌ای ایران خواهیم کرد.»

او در ادامه می‌گوید: «بنابراین، اگر مقام‌های نظامی چه در آمریکا و چه در اسرائیل به تصمیمی برای هدف قرار دادن [تأسیسات هسته‌ای ایران]برسند آن تصمیم‌ها بر مبنای دانشی که طی این سال‌های متمادی از طریق این نظام بازرسی‌ها به دست می‌آوریم مبتنی بر اطلاعات خواهد بود و توانمندی‌های ما بهبود پیدا کرده است.» (منبع: سایت کاخ سفید، ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۵).

یادآوری اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمانی کاملاً تحت سلطه آمریکا و غرب است و اطلاعاتی که در اختیار آژانس قرار گرفته همواره به فتنه‌های متعددی از جمله ترور دانشمندان هسته‌ای منجر شده ضرورت توجه به هشدار‌ها درباره فتنه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی و تدوین برنامه‌هایی برای ایجاد بازدارندگی در برابر آن‌ها را جدی‌تر می‌کند.

سیاست دوستونه عملیات خرابکارانه میدانی از یک سو و درخواست مذاکرات از سوی دیگر از سیاست‌های نسبتاً قدیمی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در ارتباط با موضوع هسته‌ای ایران است. آنان از یک سو، بویژه از سال ۸۸ به این طرف که پیشرفت‌های هسته‌ای ایران با غنی‌سازی ۲۰ درصد وارد مرحله جدیدی شد، ترور دانشمندان یا عملیات خرابکارانه در تاسیسات را به موازات درخواست‌های ریاکارانه برای مذاکره به منظور رسیدن به تفاهم دنبال کرده‌اند.

این در حالی است که اگر درخواست مذاکره برای رسیدن به تفاهم و حل مناقشه موجود، رویکردی واقعی باشد، باید از چنین جنایت‌هایی در میدان خودداری شود. متاسفانه برخی مسئولان تلاش می‌کنند این اقدامات تروریستی را به معنای ضرورت تن دادن به ستون دیگر عملیاتی طرف مقابل، یعنی حضور به هر قیمت در مذاکرات، جا بزنند. این در حالی است که رفتن زیر بار چنین رویکرد غیرعاقلانه‌ای، عملاً باعث تقویت انگیزه طرف برای پیگیری همین سیاست دو ستونه خواهد شد.

بی‌هزینه گذاشتن چنین اقداماتی و حتی تقویت موضعی که خواست صهیونیست‌ها و آمریکایی‌هاست، یعنی امتیاز دادن در مذاکرات، ارسال سیگنالی به آمریکایی‌هاست که همین روند را ادامه دهند تا هم پشت میز مذاکره امتیاز بگیرند و هم در میدان اقدامات تروریستی و خرابکارانه خود را دنبال کنند. به همین دلیل است که تصمیم کشورمان برای اضافه کردن بر تعداد سانتریفیوژ‌ها در نطنز و از سرگیری غنی سازی ۶۰ درصدی حداقل پاسخ منطقی به این اقدامات طرف مقابل است. این گام محکم ایران به مثابه عنصری بازدارنده هست، که احتمال تکرار اقدامات مشابه در آینده را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، و از طرفی دست تیم مذاکره کننده را در مصاف با تیم‌های غربی بازتر می‌گذارد؛ بنابراین چنین تدبیری، هم از جنبه امنیتی، و هم از جنبه اقتصادی، در راستای تقویت تیم مذاکره کننده برای رفع تحریم ها، قابل ارزیابی است.

منبع: تسنیم
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
چه زیر بار رفتنی اصلا معنی نداره!!!
الان که برا اثبات برادری آزمایش دی ان ای میدن دیگه گذشت اون دوره که با خط و خال بود!!!!
حالا اینا هم اول باید با برداشتن تحریما برادریشونو اثبات کنن بعد ...
دولتی و غیر دولتی هم نداریم اول باید مدرک لغو تحریم و راستی آزمایی نشون بده نه خط و خال.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
چه زیر بار رفتنی اصلا معنی نداره!!!
الان که برا اثبات برادری آزمایش دی ان ای میدن دیگه گذشت اون دوره که با خط و خال بود!!!!
حالا اینا هم اول باید با برداشتن تحریما برادریشونو اثبات کنن بعد ...
دولتی و غیر دولتی هم نداریم اول باید مدرک لغو تحریم و راستی آزمایی نشون بده نه خط و خال.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
از اونجایی که غربی ها هیچ واکنشی به انفجار در نطنز که زیر نظر آژانس اتمی است نشان ندادند پس به انفجار در دیمونای که نظارت جهانی و آژانس را ندارد باید به طریق اولی واکنشی به دنبال نداشته باشند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
از اونجایی که غربی ها هیچ واکنشی به غنی سازی ۶۰درصدی ایران نشان ندادن، معنیش این که ظاهراً نگران چیزی نیستند! بنابراین میشه نتیجه گرفت که ظاهراً در به اهداف خودشون رسیدن و به احتمال زیاد هیچ سانتریفیوژی در نطنز برای ایران باقی نمونده،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
بازرسان را هم باید به کشور راه نداد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
آمریکا از یک طرف میگه در برجام مداکره کنیم از طرف دیگه سگهای وحشی شرور و ولگردش رو میفرسته در نطنز خرابکاری بکنن اروپایی ها هم از یک طرف در برجام مذاکره میکنن از طرف دیگه مارو نحریم میکنن . کسایی که فکر میکنن برجام مشکلی هر چند کوچک رو از ما حل میکنه واقعاً کودن هستند
Australia
علیرضا
۰۸:۴۷ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
آفرین . کار تون بسیار عالی بود . الان دست ایران برای چانه زنی بسیار باز است . و ما با این کارمون پاسخ دندان شکنی هم به غربی ها دادیم که دیگه از این غلطها نکنند . قبلا از ایران هسته ای با غنای 20 درصد می ترسیدند . ولی الان باید از ایران هسته 60 درصد بترسند . آنها وحشت شون از گریز هسته ایران هست . تصورشان براین است که راه برای گریز هسته ای در صورت افزایش غنای ذخایر اورانیومی ایران بسیار فراهم می شود . خوب این ترس خوبی است که می بایست به دل اونا بیفتد . با این ترس اونا مجبورند امتیازاتی به ایران بدهند و برای ایران همه اهرم فشار بسیار خوبی می باشد . اگر بواسطه این پیشرفت هسته ای توانستیم کل تحریم ها را برداریم که به نفع اقتصاد کشور می شه واگه نتونسیم تحریم ها را برداریم حداقل در صنعت هسته ای پیشرفت کرده ایم و به نفع آینده علمی کشورمان هست .