سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدارهای پزشکی برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که قابلیت سرایت از دام به انسان را دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، همتی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی گفت : بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، که قابلیت سرایت از دام به انسان را دارد. این بیماری در دام‌ها علامت خاصی ندارد و گا‌ها تنها باعث یک تب خفیف می‌شود؛ لذا علائم بالینی قابل ملاحظه‌ای در دام ندارد و دام‌ها صرفا به عنوان مخزن ویروس تلقی می‌شوند.

او گفت : این بیماری درانسان دارای علائم نسبتا شدیدتری است و معمولا با تب ناگهانی، کوفتگی عضلات، سردرد و استفراغ آغاز و نهایتا ۳ تا ۶ روز بعد از این علائم، خونریزی از دیواره عروق شروع می‌شود و حتی ممکن است منجر به مرگ شخص شود.

او افزود : مخزن این ویروس در طبیعت حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و جوندگان مانند خرگوش و حشرات مانند کنه‌ها هستند که نقش مهمی در انتقال این بیماری دارند.

همتی مهمترین راه انتقال بیماری به انسان را از طریق گزش کنه‌ها و تماس با بافت و ترشحات دام آلوده مخصوصا در زمان ذبح دام، قصابی و تماس با ترشحات انسان آلوده به این بیماری اعلام کرد.

او ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری مبارزه با کنه‌ها و انگل‌های دامی از طریق سم پاشی و اصلاح جایگاه دامی است افرادی که با دام در تماس هستند مانند دامداران، پرسنل کشتارگاه‌های دام، دامپزشکان و ... باید وسایل ایمنی از قبیل لباس کار، ماسک، چکمه و دستکش را به همراه داشته باشند.

همتی گفت: این بیماری ممکن است از طریق تماس با گوشت دام‌های آلوده و یا مصرف این گوشت‌ها به صورت نیم پخته به انسان انتقال یابد که به منظور پیشگیری از این حالت بایستی گوشت را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال معمولی و در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری نمود که با رعایت پروسه جمود نعشی و اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین می‌رود.

او به شهروندان توصیه کرد که گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری و جهت اطمینان، پیش از مصرف آن را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال خانگی با دمای ۴ تا ۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنند. لازم به ذکر است که این بیماری واکسیناسیون ندارد و تنها راه مقابله با آن پیشگیری از طریق روش‌های ذکر شده است .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.