سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل دفتر سیاسی استانداری قم:

۲ شهرستان جدید به قم الحاق می‌شود

بابایی گفت: تک شهرستانی بودن به یکی از موانع مهم توسعه استان تبدیل شده و تا پایان دولت تدبیر و امید، ۲ شهرستان جدید به قم الحاق می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، مرتضی بابایی مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم  گفت: الحاق شهرستان از خارج از جغرافیای قم با استفامت استان‌های دیگر روبه رو می‌شد و عملا راه به جایی نمی‌برد و به همین دلیل برای خروج قم از تک شهرستانی با نگاه درون استانی بخش‌های جعفریه و کهک به زودی به شهرستان جدید تبدیل می‌شوند.

مدیرکل دفتر سیاسی استانداری قم بیان کرد: طرح تبدیل شدن یکی از شهر‌های تابعه سلفچگان یا خلجستان به شهرستان نیز امسال به وزارت کشور ارائه خواهد شد و با شکل گیری این اقدام روند توسعه بخش‌ها و روستا‌های استان بهبود می‌یابد.

او ادامه داد: ۹۵ درصد جمعیت قم ساکن در شهر هستند و نگاه توسعه‌ای به بخش‌ها و روستا‌ها نشده است.

بابایی تاکید کرد: تک شهرستانی بودن همیشه به استان قم ضربه زده و به خاطر این مساله، در تخصیص اعتبارات در رتبه آخرین استان‌های کشور قرار گرفته در حالی که قم از نظر جمعیتی بیست و دومین استان کشور است.

استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، جعفریه، سلفچگان، کهک و خلجستان است.

بابایی در ادامه بیان کرد: ارتباط با احزاب و تشکل‌های سیاسی و صدور مجوز فعالیت احزاب در قالب شعبه و دفاتر فرعی از فعالیت‌های مهم دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم است.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم با بیان اینکه ۱۲۲ حزب در ایران مجوز فعالیت دارند، بیان کرد: در استان قم ۵۳ حزب در قالب شعبه شناسنامه دار و ۳۹حزب در قالب دفاتر فرعی مجوز فعالیت دریافت کرده اند.

بابایی افزود: خانه احزاب قم به عنوان نهمین خانه احزاب کشور از سال ۹۷ راه اندازی شده که هیات مدیره آن از ۹ حزب و یک بازرس از جریان‌های سیاسی مختلف تشکیل شده است. دوره فعالیت خانه احزاب سه سال است و هر سال یکی از جریانات سیاسی مدیریت آن را بر عهده می‌گیرد.

به گفته او، در سال اول فعالیت خانه احزاب قم، فراکسیون اصلاح طلبان، در سال دوم فراکسیون اعتدالیون و در سال سوم نماینده فراکسیون اصول گرایان مدیریت خانه احزاب را بر عهده داشته اند.

بابایی تاکید کرد: در سال ۹۹، ۴۵ جلسه با اعضای احزاب و جریانات سیاسی قم برگزار شده و رییس خانه احزاب با نظر موافق استاندار در جلسات شورای اداری قم حضور پیدا می‌کند.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم گفت: احزاب سیاسی باید با وجود اختلاف حزبی بتوانند فرهنگ گفتگو و اصل توجه بر منافع ملی و عدم محدود کردن فعالیت به روز‌های منتهی به انتخابات را در بین خود و سایر مردم نهادینه کنند.

بابایی یادآور شد: احزاب حلقه واسط بین مردم و حاکمیت هستند و انتظار مطالبه گری از آن‌ها یک خواسته به جایی ست و از احزاب این انتظار نیز می‌رود که در طول سال در این گونه مباحث برنامه و طرح داشته باشند.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم با بیان اینکه وضعیت تعامل و همکفری احزاب در قم مثبت است، گفت: شناسایی چالش‌ها و مشکلات استان و ارائه راهکار برای آن‌ها یکی از خواسته‌های مهم از احزاب سیاسی استان قم است.

بابایی در ادامه بیان کرد: ۳۱ دانشگاه و مرکزآموزش عالی در استان قم فعال است که در هشت سال گذشته تعداد آن‌ها ثابت بوده، اما تعداد دانشجویان با کاهش ۱۰درصدی از ۷۳ هزار دانشجو به حدود ۶۶ هزار نفر رسیده است.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم اضافه کرد: در همین مدت تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی از نظر کیفی رشد ۲۷۶ درصدی داشته است. هزار و ۱۶۵ عنوان رشته در مراکز آموزش عالی قم آموزش داده می‌شود.

بابایی اظهار داشت: ۶۷ درصد از دانشجویان قمی در رشته‌های علوم انسانی، ۱۶ درصد فنی و ۱۷ درصد نیز در سایر گروه‌های تحصیلی مشغول گذراندن مراحل علمی هستند و ۳۰ درصد دانشجویان استان در مقاطع ارشد و دکتری مشغول تحصیل می‌باشند.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم یادآور شد: طی چند سال گذشته تعداد دانشگاه‌های دولتی در مجموع در قم افزایش و از تعداد دانشگاه‌های غیرانتقاعی و پیام نور کاسته شده است.

بابایی در بخش دیگری از سخنان قم بیان کرد: کمیسیون کارگری به صورت ماهانه در قم برگزار و تدابیر لازم در آن اندیشیده می‌شود.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم اضافه کرد: در حوزه کارگری مشکل خاص و حادی در سطح قم وجود ندارد و وضعیت استان در این بخش مطلوب است.

او  با اشاره به نزدیکی به روز‌های انتخابات نیز اظهار داشت: ستاد انتخابات قم از چندماه گذشته تشکیل شده و ۶ کمیته به صورت تخصصی مباحث مربوط به انتخابات را پیگیری می‌کند.

بابایی اضافه کرد: انتخابات شورا‌ها در کلانشهر‌ها به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود و آموزش‌های لازم به همین جهت به مردم ارائه خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم خاطرنشان کرد: بدلیل احتمال استمرار شرایط کرونایی، تدابیری توسط ستاد انتخابات قم اتخاذ شده تا آسیب‌های شرایط کرونایی به حداقل برسد و به همین منظور تعداد شعبات اخذ رای از ۶۹۹ شعبه به ۷۵۰ شعبه افزایش خواهد یافت.

ششمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا به همراه دومین انتخابات میاندوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: استانداری قم ، الحاق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۵۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
لطفا جنگل کاری رو در ارتفاعات کهک و خلجستان رو نیز اجرایی کنید تا قم هم صاحب جنگل باشد.