سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داده شد؛

آیا شرف‌الشمس خرافه است؟

حجت‌الاسلام مهدی شهرباف درباره دعای شرف الشمس و چگونگی استناد به آن توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار  حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در روز نوزدهم فروردین ماه هر سال رسم بر این است دعایی که انتهای آن کد مخصوصی است را با عنوان شرف الشمس روی کاغذ زرد رنگ می‌نویسند و یا روی سنگ یا فلز زرد رنگ حکاکی می‌کنند. برای اینکه بدانیم این کار درست است یا نه با حجت الاسلام مهدی شهرباف گفت و گو کردیم.

حجت الاسلام مهدی شهرباف در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره معنای واژه شرف الشمس گفت: شرف الشمس حالتی از خورشید است. به طور کلی هر ستاره یا سیاره دو حالت دارد؛ یکی شرف آن سیاره و ستاره است و دیگری هم هبوط آن ستاره. شرف یعنی اوج قدرت آن سیاره و ستاره و هبوط یعنی نازل ترین درجه قدرت آن ستاره. درباره خورشید گفته می‌شود که در روز نوزدهم حمل (فروردین) به اوج قدرت خود می‌رسد.

وی با اشاره به دعایی که در این روز روی کاغذ یا سنگ زرد می نویسند، اظهار کرد: این دعا و نشانه های اختصاری آن در دیوان منسوب به حضرت علی آورده شده است. پس سند اصلی شرف الشمس در دیوان منسوب به حضرت علی (ع) است. در کتاب "شیخ بهاء" هم از آن نام برده شده است. علامه حسن زاده هم در کتاب "هزار و یک کلمه" در جلد سوم و صفحه ۳۷۸ مطلبی درباره شرف‌الشمس آورده که رساله‌ای در شرح اسم اعظم که مرادش شرف الشمس است، نوشته است.

این کارشناس مذهبی درباره نحوه نوشتن حرز شرف الشمس گفت: نحوه کشیدن این حرز به اینگونه است که اول باید یک ستاره کشیده شود، بعد سه تا خط و بالای آن خطی مانند کلاه آ روی آن کشیده شود و سوم آن‌ها میم تو پر است که دمی برای آن انجام شده است و بعد از آن نردبان سه پله آورده شده است و پس از آن چهار خط مانند انگشتان دست که بالا و پایین دارد باید استفاده شود و بعد از آن ه و واو برعکس و باید این حرز به ترتیب باشد و حتما باید به همان شکل نوشته شود. برخی آن را به صورت لیزری می‌نویسند که چون به ترتیب نوشته نشده است و یک سره با لیزر حکاکی شده است اثر ندارد. همچنین برخی افراد می‌گویند شرف شمس باید به نام فردی که برای آن این حرز نوشته شده باشد که این غلط است. اگر خودتان برای خودتان بنویسید، باز هم مفید است. نظر به اینکه رنگ خورشید زرد است بهتر است که شرف الشمس بر چیز زرد رنگی مانند عقیق زرد یا روی فلز زرد حکاکی شود یا روی کاغذ زرد رنگ نوشته شود و فرد آن را همراه خود داشته باشد.

وی درباره خواص شرف الشمس بیان کرد: در دیوان حضرت علی درباره شرف الشمس آمده است که شرف الشمس حرزی است که در جهت رفع صداع مجرب است که حالا باید بررسی شود آیا فواید شرف الشمس در این یک مورد است یا فواید دیگری نیز دارد. همچنین ذکر شده "‌ای حامل این اسم، مانند این اسم را پیدا نمی‌کنی. " مرحوم کفعمی می‌گوید که آن اسم، همان اسم اعظم است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
M.M
۰۰:۵۳ ۱۹ فروردين ۱۴۰۱
شرف الشمش دعای شریفی است...منتهی ستاره و چندتا خط و نردبان و ...اعتقادی ندارم...اعتقاد بنده به دعای شرف الشمش است...اسماء الحسنی یقین دارم‌‌‌‌‌....ابن خط خطی ها منبع موثقی ندارد...آیت الله سیستانی و مرحوم آیت الله بهجت توضیحی ندادند...
ناشناس
۰۲:۴۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
خرافه است
ناشناس
۰۰:۵۸ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
پرسش :آیا حرز شرف الشمس که به صورت اشکال مبهمی است و می گویند روز نوزدهم فروردین روی کاغذ زرد رنگی نوشته شود و آثار فراوانی دارد صحیح است؟
پاسخ :حرز مزبور اعتبار ندارد و در روایات معتبر نیامده است و محتوای آن هم محتوای قابل ملاحظه ای نیست و سزاوار است مومنین و مومنات برای حفظ خود از آیات و روایاتی که از معصومین علیهم السلام در کتب معتبر وارد شده است استفاده نمایند.
پرسش و پاسخ در سایت ایت الله مکارم شیرازی موجود است
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
سن من دیگه وسطاش هست من هنوز نفهمیدم دعا ،طلسم ،چیزایی مثل شرف شمس و .... واقعیت داره یا نه .اصلا یه بدبختی داریما هرکی یه چیز میگه .ادیان دیگه هم دست و پا شکسته یه چیزایی میگن .فیلم ها و سریال های هالیوودی هم یه چیزایی میگن
کاش یه کاربلد بیاد این مسلۀ ها رو به صورت صریح بیان کنه الان من مطمنم اکثریت مردم هم مثل من هستند
حسنک دبیر
۱۷:۰۴ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
بیشتر به خرافه میخورد تا واقعیت.
البته چون اطلاعات کاملی در این خصوص ندارم نمیتوانم نظر قطعی بدهم.
K.z
۱۶:۲۶ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
سلام چرا تحقیق نکرده چیزی را مینویسید حضرت علی(ع)دیوان نداشته است .این دیوان که مد نظر شماست از یک عرب بوده که بر حسب اتفاق اسمش علی بن ابیطالب بوده که اشتباهاً با امام اول اشتباه گرفته شدا شرف الشمس را خرافه ای میدانند که اعراب به آن اعتقاد دارند.شما خودت به اون عکسی که گذاشتی نگاه کن ستاره و خط خطی به نظرت این خرافه است یا نه .مردم از این خرافات خسته شدن کاش یه کم مسئولین ما و اصحاب رسانه ما از خواب و خرافات در بیان و چشمشون را به واقعیات باز کنن.انشااله
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
من از سایت رهبر سوال کردم درباره منسوب بودن این دعا به حضرت علی (ع) اون رو فاقد سندیت دونستن
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
منم همینطور.
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
تقویم عرب ها قمری است و تقویم ما شمسی.چطور ۱۹ فروردین داشتن؟
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
در هر امری از تقویم های گوناگون استفاده می شده. در طب اسلامی در مواردی به تقویم رومی هم مراجعه می شده.
ناشناس
۱۵:۲۸ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
اینها که گفتند خرافات است علمی نیست در ۱۹ فروردین خورشید نه شرف دارد و نه هبوط،