سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای کودتای ولیعهد سابق در اردن و تاریخچه روابط دو برادر که به تیرگی گرایید

ولیعهد سابق اردن به اتهام تلاش برای کودتا در حبس خانگی به سر برده و به او گفته شده تنها برای دیدار با خانواده می‌تواند خانه را ترک کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ولیعهد سابق اردن به اتهام تلاش برای کودتا در حبس خانگی به سر برده و به او گفته شده تنها برای دیدار با خانواده اش می‌تواند خانه شخصی اش را ترک کند. این اتفاق در حالی است که تاکنون بیش از ۱۹ نفر دیگر نیز در این رابطه دستگیر شده اند. شاهزاده حمزه بن حسین، برادر ناتنی ملک عبدالله دوم پادشاه اردن، در یک پیام ویدیویی ۵ دقیقه ای، رهبران کشور را به فساد، بی کفایتی، ظلم و فشار متهم کرده است.

در چیزی که شاهزاده حمزه به عنوان آخرین ابزار ارتباطی خود پیش از قطع شدن اینترنت ماهواره ایش عنوان کرده است، وی می‌گوید که رییس کارکنان نیرو‌های مسلح صبح روز شنبه با او دیدار کرده است.

شاهزاده حمزه

در این پیام ویدیویی که در قصر شاهزاده حمزه در امان فیلمبرداری شده، وی می‌گوید: «من امروز صبح با رییس کارکنان نیرو‌های نظامی اردن دیدار داشتم که در آن به اطلاع من رساند که اجازه ندارم بیرون بروم، با مردم ارتباط داشته باشم یا با آن‌ها دیدار کنم، زیرا در دیدار‌هایی که حضور داشته ام یا در ارتباطاتی که در شبکه‌های اجتماعی داشته ام، از دولت یا پادشاه انتقاد شده است». این اتفاقات پس از آن رخ می‌دهد که شاهزاده حمزه در دیدار با روسای قبایل، به دنبال حمایت از جانب آنان بوده است، موضوعی که وی آن را رد می‌کند. ژنرال یوسف حونیتی، رییس کارکنان ارتش اردن، گزارش‌ها در مورد دستگیری شاهزاده حمزه را رد کرده، اما گفته است که از او خواسته شده «برخی تحرکات و فعالیت‌هایی که برای هدف قرار دادن امنیت و ثبات اردن انجام شده را متوقف کند».

ملک عبدالله، پادشاه اردن

شاهزاده حمزه که در سال ۲۰۰۴ عنوان ولیعهدی را به دستور پادشاه کنونی از دست داد در ادامه صحبت هایش گفته است: «من مسئول بی کفایتی سیستم حکومتی، فساد و بی لیاقتی که در ساختار حکومتی ما در ۱۵ تا ۲۰ سال اخیر حکمفرما است و همیشه در حال بدتر شدن بوده نیستم… و من مسئول بی ایمانی مردم نیستم. کار به جایی رسیده که هیچ کس نمی‌تواند در مورد چیزی صحبت یا ابراز عقیده کند بدون اینکه مورد اذیت و آزار قرار گیرد، دستگیر شود یا مورد تهدید قرار گیرد».


بیشتر بخوانید

شاهزاده حمزه می‌گوید که همراه با همسر کانادایی اش پرنسس بسمه بانی احمد و ۵ فرزندش در خانه اش زندانی شده است. در میان دیگر بازداشت شدگان در ماجرای تلاش برای کودتا در اردن، می‌توان به شریف حسن بن زاید، فرستاده سابق پادشاه به عربستان سعودی و باسم ابراهیم عوادالله، رییس سابق بارگاه سلطنتی اشاره کرد.

ملک عبدالله دوم از سال ۱۹۹۹ و پس از مرگ پدرش، ملک حسین، که برای نزدیک به نیم قرن بر اردن حکمفرمایی کرد، پادشاهی اردن را بر عهده دارد. دولت اردن از متحدان نزدیک ایالات متحده و غرب به شمار می‌آید، اما شیوع ویروس کرونا در یک سال اخیر ضربه شدیدی به اقتصاد این کشور وارد کرده است. اردن نزدیک به ۱۰ میلیون نفر جمعیت داشته و بیش از ۶۰۰،۰۰۰ آواره سوری نیز در این کشور زندگی می‌کنند. همچنین این کشور میزبان بیش از دو میلیون آواره فلسطینی است که اکثر آن‌ها شهروندی اردن را بدست آورده اند.

بعد از کنار گذاشتن برادر ناتنی اش در سال ۲۰۰۴ از مقام ولیعهدی، ملک عبدالله دوم در حکمی ارشدترین پسر خود، حسین، که ۲۶ سال دارد را به مقام ولیعهدی برگزید. گفتنی است که ملک حسین در میان تمامی ۱۱ فرزندش از ۴ همسری که داشت علاقه زیادی به حمزه داشت، اما بعد از مرگ او به دلیل بیماری سرطان در سال ۱۹۹۹، عبدالله به پادشاهی رسیده و حمزه نیز ولیعهد او شد و از ان زمان هیچ رقابت و دشمنی بین این دو دیده نشده بود.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.