سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

مخالفت غرب با سند جامع همکاری ایران و چین؛ خوب یا بد؟ / چرایی جلز و ولز غربی‌ها برای سند ۲۵ ساله

از هفتم فروردین که سند جامع همکاری ایران و چین امضا شده، بازار شایعات علیه این برنامه ۲۵ ساله داغ شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درست از زمانی که سند جامع همکاری بین ایران و چین امضا شد، طوفانی از شایعات اعم از فروش ایران به چین، واگذاری برخی از خاک کشور به بیگانه و اظهاراتی از این قبیل به این سند وارد شد؛ مخالفان داخلی هم نا آگاهانه به سمت افکار ملت سم می‌پاشند و به این شایعات دامن می‌زنند. اما برای فهمیدن اینکه همکاری ایران با چین  به نفع کشور ما هست یا خیر تنها کافیست نگاهی به واکنش آمریکا، اروپا و رسانه های معاند که با پول‌های عربستان مدیریت می شود، بیاندازیم؛ همه آنها  یک صدا مخالف این قرارداد هستند، همین اسپند روی آتش بودن آنها نشان می‌دهد که صد درصد این سند همکاری به نفع ایران است.

نکته دیگری که در قبال سند جامع همکاری ایران و چین مطرح می‌شود بحث محرمانه ماندن این سند است که در واقع به باور کارشناسان این هم یکی از تاکتیک سازی‌های رسانه‌ای غرب است تا با روشن شدن ابعاد این پیمان تکلیف خود را در قبال این طرح روشن کنند. اکنون این سوال مطرح است که کدام کشور سند دو جانبه خود را رسانه‌ای کرده است تا ایران دومی باشد؟

علاوه بر این جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نهم فروردین، هنگام سوار شدن به هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری در پاسخ به سوال یک خبرنگار که پرسید «آیا نگران مشارکت ایران و چین هستید؟»، گفت که  یک سال است که نگران آن هستم!

سندی که با همه نگرانی‌های غرب بالاخره نهایی شد

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هفتم فروردین امسال در تهران، میزبان «وانگ‌یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین بود. ظریف چین را دوست دوران سختی‌ها خواند و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین نیز در این دیدار تصریح کرد: روابط دو کشور در حال حاضر به سطح مشارکت راهبردی رسیده و چین به دنبال ارتقای همه جانبه روابط با جمهوری اسلامی ایران است. امضای نقشه راه همکاری جامع دو کشور نشان دهنده اراده پکن برای تنظیم روابط در بالاترین سطح ممکن است.

وانگ یی  در سفر خود به ایران با علی لاریجانی مشاور مقام معظم رهبری و مسئول پیگیری قرارداد ۲۵ ساله ایران - چین در دیدار مشترک درباره توسعه مناسبات دوجانبه به رایزنی کردند. لاریجانی در این دیدار با اشاره به رویکرد کشور در سیاست خارجی گفت: جمهوری اسلامی ایران مستقلا در مورد روابطش با کشور‌ها تصمیم می‌گیرد و مانند برخی کشور‌ها نیست که با یک تلفن موضعش تغییر کند. وزیر خارجه چین نیز در این دیدار تصریح کرد: روابط چین با ایران تحت تاثیر شرایط روز نخواهد بود، بلکه دائمی و استراتژیک خواهد بود.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه  عصر هفتم فروردین درباره محتوای سند جامع همکاری ایران و چین، گفت: مشارکت جامع راهبردی ایران و چین از امروز وارد مرحله جدیدی شد. گزاره برگ در خصوص «سند همکاری جامع ایران و چین» به امضاء وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین رسید.

محتوای سند ۲۵ ساله ایران و چین چیست؟

 خطیب زاده درباره مفاد و محتوای برنامه همکاری جامع ایران و چین، گفت: این سند به منظور عملیاتی کردن بند ششم بیانیه روسای جمهور دو کشور با هدف ارتقای عملی روابط در سطح مشارکت جامع راهبردی (منتشر شده در در بهمن ماه ۱۳۹۴) و به منظور فراهم ساختن بستری مناسب برای توسعه همه جانبه همکاری‌ها تدوین شده است. سند حاضر یک برنامه جامع در بازه زمانی بلندمدت (۲۵ ساله) رویکردی مبتنی بر احترام متقابل و منافع برد- برد در زمینه روابط دو جانبه، منطقه‌ای و بین المللی را مدنظر قرار داده است.

او افزود: دو تمدن کهن آسیایی با تاریخی دیرینه و همکاری نزدیک در عرصه‌های تجاری، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی بر یک نقشه راه و افق بلندمدت روابط در عرصه‌های مختلف برای تحقق مشارکت جامع راهبردی و ارتقای عملی آن توافق کرده‌اند. به رسمیت شناختن اشتراکات فرهنگی، تقویت چندجانبه‌گرایی، حمایت از حق دولت‌ها برای برخورداری از حق حاکمیت برابر و تاکید بر بومی بودن مدل توسعه از جمله موارد ذکر شده در سند است؛ اشتراک نظر دو کشور در ارتباط با بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه مبارزه با یکجانبه‌گرایی زمینه لازم برای بسط همکاری‌ها در عرصه بین‌المللی بین ایران و چین را فراهم آورده است. این سند برنامه‌ای است سیاسی، راهبردی، اقتصادی و فرهنگی که عرصه‌های مختلف همکاری دو کشور ایران و چین را مدنظر قرار داده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در توضیح بُعد سیاسی- راهبردی برنامه همکاری جامع ایران و چین، تاکید کرد: طرفین ضمن ارتقای تبادلات، رایزنی و همکاری‌های نزدیک خود در موضوعات مورد نظر و در نهاد‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را افزایش می‌دهند. طرفین زیرساخت‌های دفاعی، مقابله با تروریسم و همکاری در عرصه‌های مختلف دفاعی را تقویت خواهند کرد.

او با اشاره به بُعد اقتصادی برنامه همکاری جامع ایران و چین، تصریح کرد: با توجه به اتفاق نظر دو کشور بر اینکه ظرفیت‌های بالقوه برای همکاری‌ها فراتر از وضعیت کنونی است، ایران و چین همکاری‌های اقتصادی خود را به ویژه در پیوند دادن ایران به زنجیره ارزش محور از طریق تکمیل زنجیره‌های مکمل فرآوری داخلی و تولید مشترک به منظور تامین بازار‌های داخلی دو کشور و کشور‌های ثالث و در نهایت بهره برداری از ظرفیت‌های ایران از جمله نیروی کار جوان و ماهر تاکید می‌کنند.

خطیب زاده افزود: همکاری در حوزه‌های نفت، صنعت و معدن و حوزه‌های مرتبط با انرژی (نیرو، انرژی‌های تجدیدپذیر و ...) مبتنی بر دغدغه‌های توسعه ملی پایدار و زیست محیطی در سند مورد تاکید قرار دارند. با هدف بهره‌برداری از مزایای ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیک، بر مشارکت موثر ایران در ابتکار کمربند-راه طرف چینی تاکید شد.همکاری در زمینه‌های زیرساختی، ارتباطی (ریلی، جاده‌ای، بندری و هوایی)، مخابراتی، علمی-فناوری، آموزشی و سلامت مورد تاکید قرار گرفت. تسهیل همکاری‌های بخش خصوصی از طریق رفع موانع همکاری مورد توجه بوده است، همچنین تسهیل همکاری‌های مالی-بانکی، گمرکی، مقررات‌زدایی، و همکاری در توسعه مناطق ویژه و آزاد تجاری و صنعتی از جمله در سواحل مکران و تقویت همکاری‌های غیرنفتی با تمرکز بر حوزه کشاورزی و دانش بنیان مورد تاکید قرار گرفت. تسهیل همکاری‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری و تامین مالی پروژه‌ها و همکاری‌های اقتصادی.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به بُعد فرهنگی برنامه همکاری جامع ایران و چین، گفت: در سند مذکور بر افزایش شناخت متقابل از طریق ارتقاء تبادلات مردمی (گردشگری)، رسانه‌ای، سازمان‌های مردم‌نهاد، انجمن‌های دوستی و همکاری دانشگاهی تاکید شده است. طرفین در این رابطه سرمایه‌گذاری و کمک به تکمیل زیرساخت‌های لازم برای ارتقاء همکاری‌های فرهنگی در حوزه‌های مختلف از جمله صنعت گردشگری را مدنظر قرار داده‌اند.

او درباره اینکه برنامه همکاری جامع ایران و چین حاوی چه مفاد و محتوایی نیست، تصریح کرد: این سند در راستای صلح، ثبات و توسعه منطقه‌ای و بین المللی تدوین شده و لذا در مخالفت با هیچ طرف ثالثی و یا برای مداخله در امور هیج کشوری نیست. این سند یک نقشه راه برای همکاری‌های جامع دو کشور ایران و چین بوده، لذا حاوی هیچ قراردادی نیست. در هیچ کجای سند کمی سازی در خصوص چشم انداز همکاری‌ها اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا راهبردی نشده است و لذا حاوی هیچ رقم و عدد خاصی از جمله در خصوص سرمایه گذاری و یا منابع مالی و پولی نیست.

خطیب زاده ادامه داد: این سند ۲۵ ساله نامگذاری شده است تا کلیت برنامه همکاری جامع دو کشور در این بازه زمانی بلندمدت دیده و پیگیری شود؛ بدیهی است بازه زمانی اجرای هر قرارداد دوجانبه‌ای بر اساس پیش بینی مندرج در خود قرارداد تعیین می‌شود. در این سند، واگذاری هیچ منطقه و یا هیچ انحصار متقابل و یا یکجانبه‌ای مطرح نبوده و لذا فاقد اعطاء هرگونه حق انحصاری است؛ همچنین در این سند مدیریت، اداره و یا بهره برداری از هیج منطقه و یا حوزه‌ای واگذار نشده است.

چرا سند همکاری ایران و چین محرمانه است؟

همانطور که بارها مقامات کشورمان اعلام کرده‌اند؛ برنامه همکاری‌های جامع ایران و چین  یک نقشه راه روشن و ریل گذاری اصولی برای روابط دو کشور مهم در دنیای آینده است؛ جایی که چین به عنوان قدرت اول اقتصادی دنیا در آینده نزدیک و ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه غرب آسیا، می‌توانند با روابطی مکمل و مستقل از قدرت‌های سنتی و سلطه گر غربی، ضمن تامین منافع مشترک، در برابر فشار قلدر‌ها ایستادگی کنند و آنطور که مسئولان گفته‌اند نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است و نه حضور نیروی نظامی و نه سایر موهومات! شگرد کهنه دروغ پردازی و انتشار اطلاعات غلط برای دریافت جزئیات و اطلاعات صحیح که توسط دشمنان منافع دو ملت به جد پیگیری می‌شود، راه به جایی نخواهد برد.

علی ربیعی سخنگوی دولت روز  دهم فروردین در نخستین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۰ درباره امضای سند «برنامه همکاری جامع ایران و چین» گفت: در روز‌های گذشته شاهد سفر وزیر امور خارجه چین آقای وانگ‌یی به تهران بودیم. این سفر فرصتی برای تبادل دیدگاه‌های میان دو کشور در زمینه‌های مختلف مورد علاقه و به ویژه تعمیق همکاری‌های ایران و چین فراهم آورد. امضای سند «برنامه همکاری جامع ایران و چین» به منزله مهمترین دستاورد این سفر، در واقع نقشه راه ۲۵ ساله‌ای برای همکاری، سرمایه گذاری و تجارت میان دو کشور است که امیدواریم در ماه‌ها و سال‌های آینده با توافق‌های تکمیلی بتوانیم گام‌های عملی در محقق کردن این چشم انداز برداریم.

ربیعی همچنین اظهار کرد: البته این سند بلند مدت تنها مختص ایران برای چین نیست و اولین مورد سند بلند مدت همکاری برای ما هم محسوب نمی‌شود. این اسناد و برنامه‌های بلند مدت علیه هیچ کشور ثالثی نیست و تنها هدف آن تحقق و بهره برداری از همه ظرفیت‌های موجود در روابط میان ملت‌هاست. امیدواریم و البته آمادگی داریم که با سایر کشور‌هایی که علاقه‌مند به توسعه روابط در زمینه‌های تجاری و امنیتی هستند، اسناد مشابهی را در همکاری با هم تنظیم کنیم. به همین ترتیب، اعتقاد داریم که این سند همکاری، آخرین امید‌ها به موفقیت آمیز بودن مسیر احیای کامل برجام را تسهیل می‌کند.

سخنگوی دولت درباره علت عدم انتشار سند جامع همکاری میان ایران و چین، گفت: وزارت امور خارجه گزارش برگ این سند را که حاوی تمامی سرفصلها، رئوس و محتوای توافق است منتشر کرده و براحتی در دسترس همگان قرار دارد. انتشار متن کامل مشروط به موافقت طرفین است. ما هیچ ملاحظه‌ای برای انتشار آن نداریم، اما شاید نظر طرف چینی متفاوت باشد، این سند صرفاً یک نقشه راه است و حاوی هیچ تعهدی برای طرفین نیست؛ این چارچوب کلی و ظرفیتی است که در طول زمان باید از طریق توافقاتی در حوزه علایق مشترک تکمیل شود.

ربیعی تاکید کرد: بر همین مبنا این سند، پیمان، قرارداد و عهدنامه بین المللی محسوب نمی‌شود و طبق این تفسیر حقوقی نیازی به مصوبه مجلس هم ندارد؛ بدیهی است در صورتی که بخواهد جنبه‌های اجرایی و عناوین مشخص حقوقی قرار گیرد به مجلس ارائه خواهد شد. یک بخش از واکنش‌ها نگرانی‌هایی است که ما باید به آن توجه کنیم، نخبگان جامعه و کنشگران سیاسی مایلند هیچ قراردادی خارج از منظر افکار عمومی منعقد نشود. دولت به دغدغه این گونه افراد که نگران استقلال کشور هستند احترام قائل هست. جهت استحضار این عزیزان دولت ایران از ابتدا هیچ مشکلی برای انتشار کامل این سند نداشته و طرف مقابل احتمالا به لحاظ برخی ملاحظات مربوط به خود مایل به انتشار نبوده است.

سخنگوی دولت افزود: در همین راستا وزارت امور خارجه اقدام به انتشار گزارش برگ کرده است که حاوی کلیت این سند می‌باشد و با اطمینان اعلام می‌کنم سرفصلی فراتر از آنچه در گزارش برگ آمده وجود ندارد و طی مذاکراتی که با همکارانم در وزارت امور خارجه داشته ام ترتیب گفتگو‌هایی بیشتر با مردم و حتی منتقدان و در نتیجه توضیح کامل برای اطمینان بخشی صورت خواهد گرفت؛ اما موضوع انتقاد جنبه‌ای فراتر از دلسوزان استقلال کشور یافته و همانگونه که در سوال شما مطرح هست یک جریان عملیات روانی بزرگی را به راه انداخته اند. بخشی از این افراد که وادادگی در مقابل بیگانگان را در سابقه خود دارند آغاز کننده این فضاسازی و دروغ پردازی‌ها بوده اند.

وی تصریح کرد: کاملا مشخص هست اینا نه از سردلسوزی و نه وطن پرستی به دلیل مخالفت با استقلال طلبی جمهوری اسلامی ایران یک جریان تبلیغاتی علیه ایران به راه انداخته و تحلیل‌های بی پایه را سامان دادند. فراموش نکردیم یک روز گفتند جزایر واگذار شد، یک روز گفتند نیرو‌های نظامی ایشان در ایران خواهند آمد، یک روز از واگذاری نفت گفتند همه این‌ها دروغی آگاهانه بیش نیست. مردم ما می‌دانند استقلال سیاسی حفظ تمامیت ارضی عدم وابسته کردن کشور و حفظ منافع ملی بزرگترین دستاورد نظامی سیاسی است؛ اتفاقا در دولت تدبیر و امید نیز وزارت امور خارجه مورد اعتماد مردم بوده و از ملی و وطن دوست‌ترین فرزندان این کشور امروز در صف مقدم حفظ و کسب منافع ملت ایران ایستاده‌اند.

سخنگوی دولت تاکید کرد: هر چند برخی کشور‌ها از جمله دولت آمریکا که به دنبال یک نظام تک قطبی بدون حفظ حقوق دیگران در جهان است از این گونه اقدامات ناخشنود هستند، اما برای ما مهم نیست ما براساس منافع ملی خودمان با هر کشوری که به مصلحت بدانیم سند همکاری را امضا خواهیم کرد؛ این یک برنامه آتی ماست و تاکنون نیز با برخی کشور‌های همسایه در این مورد اقداماتی داشته ایم و قبلا هم آمادگی خود را به همه کشور‌های منطقه برای توافقات بزرگ اعلام کرده‌ایم.

پشت پرده فضاسازی غرب علیه سند همکاری ایران و چین

مهدی صفری سفیر سابق ایران در چین اخیرا گفته است: غرب در پی امضای قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، نگران شده است. چین برای کسب جایگاه قدرت برتر، دنبال شریک می‌گردد. رسانه‌های غربی در پی نگرانی از همکاری ایران و چین، قرارداد ترکمنچای را مطرح کردند در صورتی که این قرارداد برد_برد و بر اساس منافع دو طرف است. قدرت ایران برای کشور‌های دیگر ملموس است؛ چین دنبال یک شریک قدرتمند است و ایران می‌تواند این جایگاه را برای چین ایفا کند. ایران مرکزیت منطقه است. با این تحول و تشکیل مسیر ترانزیتی از درون ایران، رشد اقتصادی خوبی نصیب کشور خواهد شد.

سفیر سابق ایران در چین افزود: آمریکا سعی کرد با بررسی بستن تنگه‌های اطراف چین، پکن را در تنگنا قرار دهد، به همین علت چینی‌ها بیشتر نگاه به غرب داشتند و فکر احیای جاده ابریشم شکل گرفت. چین قراردادهایی با عمان، قزاقستان، عراق، عربستان و بیشتر کشور‌های آفریقایی بسته، اما این قرارداد‌ها هیچ جلز و ولز رسانه‌ای نداشته است. سند ایران و چین هیچ عددی جز سند ۲۵ ساله دیده نمی‌شود. این سند در واقع مبنای قرارداد‌های بعدی است. این قرارداد استعماری نیست؛ بلکه قرارداد برد_برد است. بیشتر کشور‌های شریک تجاری با چین، دلار را از مراودات تجاری خود حذف کرده اند.

صفری درباره انتشار متن این همکاری افزود: این هم یکی از تاکتیک سازی‌های رسانه‌ای غرب است تا با روشن شدن ابعاد این پیمان تکلیف خود را در قبال این طرح روشن کنند. این سوال مطرح است که کدام کشور سند دو جانبه خود را رسانه‌ای کرده است تا ایران دومی باشد؟ هیچ کشوری با چین تراز تجاری منفی ندارد، اما چین با ایران ۶۰ میلیارد دلار تراز منفی دارد و این به علت ظرفیت انرژی ایران است. ایران و چین در زمینه جهانگردی ظرفبت‌های خیلی قوی دارند. بزرگترین بازار محصولات پتروشیمی ایران، بازار چین است که منافع هر دو کشور را تأمین می‌کند.

در نهایت باید گفت که با استناد به تاریخ، تنها راه نجات کشور تعامل با تمام دنیاست؛ رقابت چین و آمریکا به ما مربوط نیست، چراکه همه برای منافع خودشون تلاش می‌کنند ما هم بر اساس منافع ملی کشورمان تصمیم می‌گیریم و سند جامع همکاری ایران و چین چیزی مغایر با منافع ملی کشور نیست.

گزارش از فاطمه زهرا نصراللهی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۹
در انتظار بررسی: ۰
شیدا
۱۰:۳۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
همین که غرب نگران ماست !!!!!! خودش یک معماست که ما را به درست بودن این کار مطمئن می کند.
ناشناس
۱۶:۴۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
متن رو منتشر کنید ببینم چی نوشته
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
این که خود متن منتشر نشده یه ایراده اساسیه قضیه ویلتموس که یه شخص بود و قراردادش منتشر نشد دیدیم چه بلایی سر ایران آورد این که قرارداد با یه کشوره اونم کشوری که هرکی باهاش این جور قراردادهایی بسته به فلاکت کشیده شده معلوم نیست چه بلایی سر ایران بیاره درضمن دوستانی که از این قرارداد چیزی ندیدن چطور ازش حمایت میکنند من منتقدشم چون همین منتشر نشدنش رو یک ایراد اساسی میدونم ممکنه بگید از ترس آمریکاست که چین اجازه نمیده قرارداد رو منتشر کنیم خب کشوری که اینقدر از آمریکا می ترسه از کجا معلوم طبق روال گذشته که پروژه هایی رو بهش سپردیم رو نصف کاره رها کنه؟
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
به جای اینهمه نق نق و ناله و نفرین و این همه قضاوت کردن ها... ، حرف و حرف و حرف ....
بهتر نیست یک کمی هم پاشیم مشغول کار و تولید بشیم ؟؟ با چشمان باز
و کشورمون و تمام ثروتهای ملی مون رو به نفع خودمون دست بگیریم و جلو ببریم ؟؟ با چشمان باز
تلاش کنیم زندگیمون رو در تعامل سازنده همه با هم بسازیم ؟؟ با چشمان باز
*به امید دنیایی سراسر صلح و آرامش *
با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز، با چشمان باز ، با چشمان باز..........
رک گو
۲۰:۲۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
معلومه وضعت خیلی خوبه هاا...حسابی بهت رسیدن..نوش جونت عیب نداره خخ
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دشمن که تکلیفش‌مشخص است
طرفداران داخلی توافق دقیقا طرفدار چی هستند؟
متن قرارداد رو میدونن‌مگه؟
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
باید جوانان ما بدانند که چین و شوروی، چون امریکا و انگلیس از خون ملت ما تغذیه می‌کنند. تقاضای من از شما که از شعارهایی که شخص شاه از آن استفاده می‌کند بپرهیزید وروی پای خود بایستید و به شرق و غرب گرایش نداشته باشید. فریب غارتگران بین المللی را نخورید
علیرضا
۱۳:۵۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ایول من موافق هستم
ناشناس
۱۵:۰۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
جالبه این حرف امام رو کسی از مسئولین یادش نیست؟
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
درود
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
این قرارداد حتما به نفع ایران نیست ممکنه غربی ها به خاطر این اینقدر ناراحتن که چرا اونا نتونستن مثل چین سر ایران همچین کلاهی بذارن اونا هرکاری که تونستن کردن ولی الان سودش رو چین داره میبره نه اونا
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دقيقا درسته اون حرف امام ره كه فرمودن "ببينيد كجا غرب ناراحت ميشه" براي مسائل و تصميم هاي داخلي هستش نه تو اين مورد نميدونم كجاي اين مساله براي بعضي ها غير قابل فهمه!
...................
۱۲:۳۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ساخته یک ذهن خراب
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
مغزت یخ زده یک خورده جلو آفتاب وایستا تا یخش باز بشه ، شاید یک ذره عاقلانه تر فکر کنی ! آقای ناشناس
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
امام خمینی:باید جوانان ما بدانند که چین و شوروی، چون امریکا و انگلیس از خون ملت ما تغذیه می‌کنند. تقاضای من از شما که از شعارهایی که شخص شاه از آن استفاده می‌کند بپرهیزید وروی پای خود بایستید و به شرق و غرب گرایش نداشته باشید. فریب غارتگران بین المللی را نخورید
ناشناس
۱۱:۳۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
مخالفتها چند نوع بود: غرب و غرب گرایان و طوطی صفتان و دلالان و فرصت طلبان و مستمندان مالی و علمی
مخالفت غرب ناشی از قطع دست و ایجاد فشار و نزول قدرت
مخالفت غرب گرایان ناشی از ضعف تکیه گاه و منابع در آمدی
مخالفت طوطی صفتان ناشی از ذات و توان سخن گفتن طبق خواست اربابان بدون تعقل برای ایجاد آشوب و گرفتن پاداش های معمول
مخالفت دلالان و فرصت طلبان جهت مکیدن خون وطن و ملت و افزودن بر جیب جیب و قدرت و شهرت و شهوت
مخالفت مستمندان مالی و علمی که همواره سیاهی لشکری بوده اند که طبق احساسات و تعصبات و شعار به حرکت در آمده لذا هم بیشترین خسارت جانی و مالی را داشته و هم مانند گوسفندان طی طریق می کنند که هرکه شعار و رسانه قویتر داشته باشد این قشر را بهتر راهبری می کند و البته ریزه نانی در این مجموعه تاثر شگفت دارد.
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ترکمنچای گلستان
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
منظورم برجامه که با غرب بی پدر بستیم !
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
شما مگه ۲۵ سال زنده اید که قرارداد ۲۵ ساله میبندید، خاک تو سرتون کنن
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
مثل اینکه تو فقط به فکر خودتی !!؟!؟!
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
باید به فکر نسل های بعد بود. از الان باید به فکر انرژی و.... 500سال آینده بود
ایرانی
۲۰:۳۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
احسنت و درود به شرفت.خخخ
ناشناس
۰۹:۱۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
تور محدود ده روزه گوان ژو ویژه مسئولان ایران و آقازاده ها با آپشن سوپ خفاش و کباب کرم و ملخ
قیمت جارو کردن ذخایردریای خلیج فارس یا عمان به همراه مصادره کل جزایر موجود به همراه دو میلیون بشکه نفت در روز
فقط امروز
.
.
.
.
.
آینده گان ما رو قضاوت خواهند کرد .... شک نکنید
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
این قرار داد خیانت هست دلیل آن هم این هست که ایران در استفاده مواد خام به تعالی نرسیده است حالا این قرار داد بسته شده و موجب نابودی مواد خام در کشور خواهد شد و از این قرار داد در تاریخ ایران بدتر نداریم
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
برجام
ناشناس
۰۸:۴۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
مردم ایران همیشه از قرارداد های بلند مدت آسیب دیده اند و بخشی از کشور جدا شده است نمونه آن قرار داد ترکمن چای که طبق قرار داد باید بعد از اتمام قرارداد مناطق آذربایجان قره باغ و ... به خاک ایران بر می گشت ولی متاسفانه هنوز برنگشته چرا؟؟؟
آیا بهتر نیست قراردادها کمتر از 4سال باشد کمتر از 4سال یک ریس جمهور که عواقب بلند مدت نداشته باشد ؟؟؟؟ این قرارداد هم ترکن چین است
ناشناس
۰۸:۳۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ملت به هوش اگر خواستید بفهمید که منافع کشور چیست از واکنش دشمنان ارزیابی کنید در برجام همه غرب یکصدا خوشحال بودند بغیراز رژیم صهیونسیتی و ارتجاع عرب نه اینکه مخالف باشند بلکه اونا در خواست دیگری از مذاکرات برجام را داشتند اون هم قدرت موشکی ایران بود وقدرت منطقه ای افزون طلبی اونها بود که ایران ضعیف ولی دفاع باشد و هر بلایی خواستند مثل گذشته بر سرش بیاورند حال از ابزار رسانه ای دارند استفاده میکنند و شروع کرده اند به شایعه سازی ولجن پراکنی اینها زمانی که افغانستان وبحرین را از ایران جدا کردن صدایشان در نیامد حالا هم از اول انقلاب دیدیم که مرتجعین منطقه سالی چند بار جلسه میذارند مطالبه جزایر سه‌گانه ایرانی واگذاری آنها به امارات را دارند آیا اینها دلسوز کشور و ملت ایرانند یا منافع خود را می طلبند دولت تنها کار درستی که انجام داده برخلاف برجام که تفاهمی دارای نقص و مخالف نظرات رهبری واشتباه بودهمین بوده که تاکنون رهبری با آن موافقت داشته و سابقه چینی ها هم نشان داده که چین کشور روز سختی‌ها و مورد اعتماد است آنگونه که مشاهده می‌شودغربیها وارتجاع وصهیونیستها را به جلز ولز انداخته و مانند ذرت روی ساج بالا و پایین میکنندپس اطمینان داریم این سند به نفع کشوره ضمناً ملت بدانند قرار دادهایی که بعد‌ها بین ایران و چین در رابطه با این سند راهبردی بخواهد امضا شودباید طبق قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد وگرنه هیچ دولتی حق ندارد توافقی یا قراردادی بدون قانونی شدن رااجرا کند دیدیم که برجام هم که تفاهم نامه ای بودنت به تصویب مجلس نرسید وجاهت قانونی نداشت امیدواریم این مجلس انقلابی اشتباه مجلس قبلی را مرتکب نشود و کاملآ هوشیار عمل کند تا منافع ملی را پاسداری کند
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
در بحرین باید رفراندوم برگزار شود ومردم بحرین هر گونه تصمیم گرفتند اجرا شود :آیا می خواهند جزی از سرزمین مادری ایران باشند یا تو سری خور مرتجعین
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
اشتباه منفی دادم
ناشناس
۰۸:۳۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
اگر به صررمان بود
الان کانالهای معاند چشن گرفته بودند .و بقیه کشورهای استعماری
مثل لوله کشی گاز روسیه به المان
که قبلا المان گاز از امریکا میخریدند
الان میگویند که نگران رابطه روسیه و المان بخاطر گاز هستند
نوشهری
۰۸:۲۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
این قرارداد می بایست خیلی زودتر منعقد می شد.شاید تا الآن منتظر رویکرد جدید آمریکایی ها بودن ،که اینقدر دیر اقدام این قرارداد تنظیم شد.
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
هر جا جلو ضرر را بگیری نفع است
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
تیتر خوبی زدین....آفرین
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
هههههههههههههههههههههههه
ناشناس
۱۵:۲۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ههههه و ...
ناشناس
۰۷:۵۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
فرصت را از دست ندهید زیرا :در نظام درجه بندی ورتبه بندی همکاری های بین المللی با ایران طی این 42سال در حوزه های مختلف چین در صدر جدول قرار دارد وکشور های غربی در انتهای آن و خوی استکباری غرب همیشه مزاحم همکاری های کشور ها با ما بوده وهست !!
ناشناس
۰۷:۵۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
با این سند " چرت بایدن " را پاره نکنید !! :همانگونه که ترامپ از برجام خارج شد ، بایدن هم وارد " چرت" شده و بد جوری تو چرت است شما منتظر بیدار شدن او نمانید !و کاری را که میدانید درست است انجام دهید و توکل به خدا کنید
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
بایدن جز به چرت زدن نمی اندیشد !
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چرت زدن بایدن بخاطر کهولت سن اوست
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ترامپ خیلی سر حالتر از جو خواب آلود بود
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چرت زدن "مسری" است :اگر غربیها با بایدن سر یک میز بنشینند همه به تقلید بایدن شروع به چرت زدن می کنند دنیای چرتی ها!!!!
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
از قدیم ایرانی ها می گن : در چرت لذتی است که عمرا"در خواب نیست !!
ناشناس
۰۷:۴۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ما باید در مقابل "برجام غربی" "برجام شرقی" را رو کنیم
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چاره ای نیست چون ابله ترین آدم ها هم فهمیدن :به طناب پوسیده غرب نباید آویزان شد
ناشناس
۱۱:۰۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
سیاست " نگاه به شرق" خیلی هوشمندانه است زیرا :اولا"خداوند در قران کریم فرموده :ما ریاست دنیا را در بین انسان ها می گر دانیم یعنی : اینگونه نیست که همیشه امریکا رییس باشد ما چه دوست داشته باشیم وچه نداشته باشیم ماشین قدرت چین در جاده ابریشم در حال حرکت است پس عاقلانه ترین کار این است که از نگاه به غرب عبور کنیم
ناشناس
۰۷:۴۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
میدونی خانوم نصر اللهی اخرش یکی پیدا میشه مفاد این سند رو افشا کنه ابروتون خواهد رفت.

البته اونموقع هم میزنین کانال ماسمالیزاسیون


از رویی به روی دیگر
ناشناس
۰۷:۲۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دنیای استکباری غرب با کنترل سه مولفه حیاتی زندگی بشر :1_تجارت بین الملل 2_ارتباطات بین الملل 3_سازمان های بین المللی ،همه چیز را قفل خود کرده که امید داریم بااین پیمان ها ی دنیای آزاد از شر استکبار واستعمار وظلم دنیای خود ساخته غرب رها شویم انشا الله
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
الان هم تجارت وروابط وسازمانهای بین المللی تحت نظارت امریکاست حتی سازمان ملل !بدون اجازه امریکا نفس نمی کشند
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
در طول تاریخ همین گونه بوده که مستکبران همه چیز را کنترل می کردند
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
یعنی این قارداد ها توانایی این را دارند که تجارت را آزاد کنند
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دنیای آزاد توانایی آن را ندارد که خود را از شر نظام سلطه رها کند
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
شما هم اگر در یک محیطی احساس قدرت بکنی دوست داری همه چیز را کنترل کنی !این خوی وطبع بشر است
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
به کوری چشم مزدوران آمریکا و آل سعود چنین اتفاق هم خواهد افتاد به یاری خداوند بزرگ .
منصور
۰۶:۵۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ببخشید // اگه خواستیم بریم مشهد نیازی هست پاسپورت چینی بگیریم ؟؟
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
نه !همون روستاتون بمون
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
با این کامنت فقط سطح درک و شعور خود را به نمایش گذاشتی آقای منصور !!!!!!!
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
وای خیلی خندیدم تو همون دهتون بمون
منصور
۰۶:۵۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
گور پدر غرب // حالا بگید تا کجای مملکت را به چینی ها دادید ؟؟
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
کل مملکت رو
ناشناسمم
۰۶:۳۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
مردم حق دارند نگران باشند.چین و روسیه دو کشور بدنام در زمینه حقوق بشر هستند.هر دو غارتگر هستند.کیفیت پایین صنعتی در برابر آلمان دارند.حرف اول صنعتی ندارند.استاندارد پایین دارند.مسئولان شفافزو صادقانه حرف نمیزنند.
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
درود
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
یک نمونه از بد نامیشون را نام ببرید
مطمئن باشید تحت تاثیر شبکه های اجتماعی معاند هستید
و از طرفی تا بخواهیم و یاد داریم غربی ها بد نامند و همیشه نارو زدند....
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
مردمی که پنج دقیقه درسال مطالعه دارند بله نگران هستن چون هرچی بی بی سی بگه اون ها هم تکرار میکنند
ناشناس
۲۲:۵۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
درود برشما
از ماست که برماست
ناشناس
۰۳:۱۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
البته دغدغه کسانی که ثابت کرده اند دلسوز کشور و نظام هستند و در این راه فداکاریها کرده اند و شهیدان عزیزی در این راه تقدیم نموده اند ، سالها لباس رزم پوشیده و در سخت ترین شرایط کشور از آن دفاع کرده اند خیلی با ارزش و مسئولین امر باید به هر طریقی که ممکن است اطمینان خاطر به آنها بدهند و نگرانی آنها را بر طرف کنند ، اما کسانی که برای تجزیه کشور و ایجاد نا امنی و باز گرداندن مجدد کشور عزیزمان به زیر سلطۀ آمریکا و اسرائیل به هر جنایتی دست زده اند و با خبیث ترین دشمنان ملت ایران همکاسه شدند و امروز هم سالوسی حاکمان تروریست آمریکا و اسرائیل و آل سعود را می کنند و در حقیقت دنبالۀ جریان وحشی داعش هستند و اگر فرصت پیدا کنند همان جنایات داعش را در ایران عزیز و علیه ملت آزادۀ ایران تکرار می کنند ، هیچ اعتباری در میان ملت ما ندارند و هیچ تردیدی نیست که آنها با هر موضوعی مخالفت کنند معلوم است به نفع ملت ماست و هر موضوعی را تبلیغ کنند معلوم می شود که آن چیز به ضرر ملت ما و در دشمنی با ماست .
نوشهری
۰۳:۰۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ایران بهترین کاری که می تونست انجام بدهد در این موقعیت را انجام داد.باز هم چین و روسیه هستن که به داد ایران می رسند ،نه غرب و آمریکا و اروپا که همواره بدنبال تحریم کردن ٍٍ.
نوشهری
۰۳:۰۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ایران بهترین کاری که می تونست انجام بدهد در این موقعیت را انجام داد.باز هم چین و روسیه هستن که به داد ایران می رسند ،نه غرب و آمریکا و اروپا که همواره بدنبال تحریم کردن ٍٍ.
ناشناس
۰۲:۵۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
اگه همه‌ی این حرفا و ادعاهای شما فرضاً درست باشه، فروش نفت با تخفیف سنگین به چین قطعاً حقیقت داره وگرنه چین بی‌دلیل در شرایط تحریم همه‌جانبه، خرید نفت از ایران رو افزایش نمیده؛ به چه حقی سرمایه‌ی ملی مردم رو با تخفیف فراوان به دیگران میفروشید؟ از مال خلیفه بخشش میکنید؟ این بشکه‌های نفت سرمایه‌ی مردم ایرانه که به کمک دکتر مصدق به دستش آوردن و حالا شما دارید با اینکار همون راه شرکت نفت ایران و انگلیس رو ادامه میدید.
دلیل نمیشه چون تحت تحریم هستیم مملکت رو مفت و مجانی تقدیم چین و روسیه کنیم؛ پس ادعای نه شرقی نه غربی کجاست؟ شرق‌زده‌ها
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
آقای ناشناس اگر بنا بود ایران نفت و سایر منابع خود را مثل رژیم سرسپردۀ پهلوی به کسی مجانی و یا با تخفیف سنگین بدهد به همان آمریکا می داد که این همه با ملت ایران دشمنی نکند ، مطمئن باش ما چهل سال سخت ترین شرایط را تحمل کردیم ، استقامت کردیم ، هفت سال جنگیدیم ، با تجزیه طلبان مبارزه کردیم ، خون دادیم و بهترین جوانان خود را تقدیم کردیم که مثل چنین روزی حاصل مقاومت و استقلال خود را برداشت کنیم و می کنیم و اما در مورد دکتر مصدق باید گفت اگر چه ایشان در نتیجۀ اقدامات آیت الله کاشانی و فداکاری فدائیان اسلام توانست نفت را ملی کند اما در نتیجۀ اشتباهات فاحش غیر قابل گذشت آن را دوستی تقدیم آمریکا و حکومت دست نشاندۀ آمریکا یعنی پهلوی نمود و دیدیم که این ملی کردن نفت هیچ سودی برای ملت ایران نداشت و اگر انقلاب اسلامی اتفاق نمی افتاد این نفت همچنان به جیب آمریکا و و اسرائیل و بخشی از آن هم به جیب دار و دستۀ رژیم حقیر پهلوی می رفت .
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
آقای ناشناس اگر بنا بود ایران نفت و سایر منابع خود را مثل رژیم سرسپردۀ پهلوی به کسی مجانی و یا با تخفیف سنگین بدهد به همان آمریکا می داد که این همه با ملت ایران دشمنی نکند ، مطمئن باش ما چهل سال سخت ترین شرایط را تحمل کردیم ، استقامت کردیم ، هفت سال جنگیدیم ، با تجزیه طلبان مبارزه کردیم ، خون دادیم و بهترین جوانان خود را تقدیم کردیم که مثل چنین روزی حاصل مقاومت و استقلال خود را برداشت کنیم و می کنیم و اما در مورد دکتر مصدق باید گفت اگر چه ایشان در نتیجۀ اقدامات آیت الله کاشانی و فداکاری فدائیان اسلام توانست نفت را ملی کند اما در نتیجۀ اشتباهات فاحش غیر قابل گذشت آن را دودستی تقدیم آمریکا و حکومت دست نشاندۀ آمریکا یعنی پهلوی نمود و دیدیم که این ملی کردن نفت هیچ سودی برای ملت ایران نداشت و اگر انقلاب اسلامی اتفاق نمی افتاد این نفت همچنان به جیب آمریکا و اسرائیل و بخشی از آن هم به جیب دار و دستۀ رژیم حقیر پهلوی می رفت .
ناشناس
۰۲:۵۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
محتواش چند وقت دیگه معلوم میشه.بذار یه کم بگذره خوب و بدش معلوم میشه.
ناشناس
۰۲:۴۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
هیچ کسی درایران مخالف گسترش همکاری وروابط ایران با چین نیست ولی ازآنجایی که ایران به ارزهای خارجی دسترسی ندارد هرگونه احتمال گیرافتادن اقتصاد ایران در دست طمعکار طرف چینی وجود دارد واینکه مسئولان مرتب می فرمایند که چین با تمام کشورها رابطه دارد وماهم باید رابطه داشته باشیم فکراینجا را نمی کنند که همه کشورها تحریم ارزی وبانکی ندارند ومشکلی ندارند ولی ایرانی که با محدودیتها مواجه است برقراری ارتباط گسترده باچین مانند به جنگ رفتن بدون اسلحه ریسک وخطر کردن بزرگی است و گزارشها رسیده که عدم پرداخت بدهی ها توسط برخی کشورها به چین باعث تصاحب تلویحی اراضی در آن کشورها شده است وعدم پرداخت بدهی به چین باعث می شود ایران جریمه های دیر کرد را بپردازد ویا کیسه خام فروشی خود را کنترل نشده بسوی چین شل کند که این کارهم درآینده دردش صدا می دهد وآنوقت دیگر قابل جبران نیست بنابراین ایران همانطورکه حکومت جمهوری دارد ومتکی برآرای مردم است باید درک نماید که این دولتمردان نیستند که همه چیز را می فهمند وهمه چیز دنیا راتمام مردم می فهمند نه یک فرد وزیریا نماینده یا غیره بنابراین شرایط تحریم یک شرایطی است که ایران را ازسایر کشورها متمایز می کند ومسئولان نباید گمان کنند که مردم فهم کورند که با گسترش رابطه باچین واکنش نشان می دهند حرف مردم این است که دولت اندازه دهان خودش لقمه بردارد و تحریم، تحریم است با چین یا بدون چین یعنی فرصتهای رشد اقتصادی ایران محدود شده واگر دولت بخواهد زیرچتر تبلیغات سیاسی مردم رافریب دهددرآینده قضاوت تاریخ دولت را محکوم می کند بنابراین ایرانی که ازهمه سو مورد هجوم قرارگرفته ودرتنگنا قراردارد افزایش بی رویه حجم معادلات تجاری باچین اگرچه بسیار جذاب به نظر می رسد ولی در درازمدت بازهم کشور رابا مشکلات جدیدتر مواجه می کند وآن اقراض انباشته است بعبارت واضح تر ایران باید حمالی ونوکری چین رابکند که معادنش را باهزار دردسر ورنج فراوان آماده کند و کارهای سنگین وپردردسر را انجام دهد و مفت ذخائرش را بفروشد وآنوقت کالای لوکس وبسته بندی شیک را با ۱۰۰ برابر قیمت دریافت کند ومنّت هم بالاسرش باشد که اگر پول ارزی نمی دهد درعوض معادنش را ازاو می خرند.البته که مخالفت معاندین برای روابط ایران وچین قابل درک است ولی یک رابطه راباید ازهمه زوایا وخیلی با وسواس نگریست و رابطه ایران وچین رابطه بُرد- بُرد نیست بلکه رابطه خوردن ازایران وبردن ازایران است. بروید تمام پروژه های اجراشده چین درایران رابررسی کنید آنها چقدر وقت تلف کردند وجاسوسی کردند و پروژه ها را نساختند یا بهانه تراشی کردند ونیمه کاره گذاشتند ویا انتقال تکنولوژی را انجام ندادند وبا آمریکا همپیمان ماندند ولی بخاطر منابع ما هرگز ازطمع خود نگذشتند کشور که کاراژ نیست که هرکه آمدفرش قرمز به پایش بیندازیم تا او ما را چپاول کند ما اگر قراراست بابت تحریم ها ضررکنیم چرا بادست خودمان بازیهای دشمنان ودشمنان دوست نما را بخوریم آقای ظریف تا توانسته دوره گردون گردیده وکشوری نبوده که نرفته ومذاکره نکرده ولی مشکلات حل نشده است زیرا درداخل کشور کسی سیاست کشور رانمی چرخاند واگر مسئولان بالادستی هم نباشند با یک سطل کشور را آب می برد.ایران هزاران سال تاریخ وتمدن دارد ولی مانند یک کشور تازه تاسیس شده شوروی عمل می کند مانباید فریب آمدن رئیس جمهور تنومند چین به ایران را بخوریم ما نباید اختیارخود رابه بیگانگان بسپاریم. عزت کشور دراین نیست که آقای ظریف فقط تویتر را پراز حرفهایش کند عزت کشور اینست که ما به جای نشستهای فله ای وخردهای جمعی بی حاصل برای کشور برنامه وچشم انداز وهدف تعیین کنیم نه اینکه منتظر بمانیم که دشمنان چکارمی کنند حالا ما باید چکار کنیم کشورداری برنامه ریزی کوتاه مدت ومیان مدت وبلندمدت وغریب مدت می خواهد ۳۴ سال است جنگ باعراق تمام شده ولی ما دربرنامه ریزیهای کلان اقتصادی همه کاره وهیچ کاره ایم و هرچه بی برنامه تر باشیم ضریب شکست وریسک برای کشور بالا می رود. وقتی بی برنامه باشیم وفادارترین مردم به کشور جلو مسئولان می ایستند وآن وقت هیچ کس نمی تواند کشور راجمع وجورکند.دولت هزاران پروژه در رسانه ها افتتاح می کند ولی درقبال هزاران پروژه ها وکارخانجات تعطیل شده سکوت اختیارمی کند واین تضاد برای مردم قابل درک نیست
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
تو دیگه چرا چلز ولز میکنی
تتری
۱۱:۲۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
الباقی پشت صفحه !
ناشناس
۰۲:۲۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
اقای ظریف اب وخاک اموال ملت است دودستی تقدیم کردی این شایعه است اینم قرارداد 25 ساله باچین به چه اختیاری مگرارث بهت تعلق گرفته بود کشوربه این بزرگی مال عده ایی خاص نیست
ناشناس
۰۲:۱۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
فرشتگان چینی نور چشم ما هستند
ناشناس
۰۱:۵۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
استعمار ایران توسط چشم بادامی ها کلید خورد
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چی زدی
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا
ناشناس
۰۱:۳۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
غرب چیه مردم مخالف هستند
هادی
۰۱:۰۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
فقط امیدوارم آیندگان وقتی تاریخ میخونند تف نندازن تو صورت ما که بگن تف به شما که این بلاها سر شما اومد و شما ساکت بودین
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
مثل قرارداد ترکمنچای و گلستان
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ابو عطا می خونی ؟!
ناشناس
۰۰:۵۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
زمانی این قرارداد برای ما مردم ایران شیرین خواهد بود که به نفع منافع کشور ومردممون باشه،امیداواریم تاریخ به خوبی ازاین قراردادها یاد کنه
ناشناس
۰۰:۴۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
هر آنچه دشمنان ما را ناراحت می کند بی تردید با منافع ما سازگار و هرآنچه آنان را خوشحال می کند با منافع ما در تعارض است، این امری است که تجربه چهل ساله این مردم و نظام ماست
ناشناس
۰۰:۴۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
"در پیمان با چین اثری از خواسته‌های ایران نیست"
سکوت و تناقض‌گویی مقامات ایران در باره محتوای سند راهبردی با چین به تردید در باره آن دامن می‌زند. تازه‌ترین مورد، اظهارات وزیر خارجه و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی است. کارشناسان در باره زیان‌های سند هشدار می‌دهند.
ناشناس
۰۰:۳۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
غرب مخالفه؟
تا جایی که می دونم غرب فقط با همجنس بازی موافقه.
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
انشا الله برادر "کرونا"ترتیب تک تکشون را میده !این خط+واین نشون×
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
غربیها همه جوره مارو تحریم کردن که به زانو دربیاییم حالا که میبینن با رابطه با چین ممکنه از این وضیت در بیاییم نگرانن هر وقت دیدید اونا از چیزی برای ما بد گفتند یعنی خوبه مطمئن باشید از دشمن انتظار بیش ازاین نداشته باشید از هموطنایی که بازگو کننده مطالب منوتو هستند خواهش میکنم اندکی تفکر کنن
bagheri
۰۰:۳۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ز خبرها معلوم است فقط دو نفر هست که امریکا را ارباب خود نمی دانند و آنها امام خمینی و حاج قاسم بودنند. همه حرف از وحشت از امریکا دارند و مخالفت امریکا را یک حکم میدانند. امام و حاج قاسم خدا را ارباب و حاکم می دانستند.
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
ارباب همه ماخداست وهمه فقط از او می ترسیم وهمه به او امید داریم واینهانیز آزمایشات الهی است ما چه بخواهیم وچه نخواهیم غرب در حال غروب کردن است !!
ناشناس
۰۰:۰۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
انگشت شست دست ظریف را با انگشت دست فرستاده چین مقایسه کنید نظرتان چیست!
ناشناس
۰۰:۰۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چین هم عین امریکاعه
محمد
۲۳:۵۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
عالی بود.
تنها
۲۳:۴۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
چرا هر چی میشه میگین غرب والا مردم ناراضین که پنهان میکنید ازشون
ناشناس
۲۳:۳۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
هنوز خبری از توافق نبود این چینی ها دریای عمان با همه ذخایرش داشتن جارو میکردن
حالا قرارداد دارن دیگه تا تهش باید خوند
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
صداش بعدا در میاد
ناشناس
۲۳:۰۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
شعار هم شرقی هم غربی است غرب پایش را از گلیم یاد گرفته درازتر کند این خصلتشان اصلاح میشود دنیا بر محوریت عدل میچرخد نه دلخواستن این ها میبینند نمی شود ولی بر کفر فکری راه خود اصرار و لجوجند درست می شود .
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
من هم به عنوان یک ایرانی مخالفم نه شرقی نه غربی شعاری برای همیشه