به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانغربی گفت: این اقدام در راستای اجرای مفاد ابلاغی مدیریت منابع و مصارف سدهای مخزنی و با توجه به پایش وضعیت بهره برداری سد بوکان و تحقق حجم آب ورودی و تراز پیش بینی شده در برنامه ابلاغی سد اجرایی شده است.
اتابک جعفری افزود: در این مرحله قرار است ۲۵ میلیون متر مکعب آب با حداکثر دبی از سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رها شود.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان غربی ادامه داد: با رهاسازی آب از این سدها، مناطق پایین دست تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
جعفری از ساکنان محلی خواست تا ضمن رعایت نکات ایمنی در زمان رهاسازی و پس از آن از نزدیک شدن به حریم و بستر رودخانه و همچنین کشاورزان منطقه از برداشتهای غیر مجاز آب در طول مسیرها برای اهداف زراعی خودداری کنند.
سد مهاباد در جنوب دریاچه ارومیه قرار دارد و یکی از پرآبترین سدهای آذربایجان غربی در کنار سدهای بوکان، شهرچای ارومیه و آغ چای چایپاره است.
چهارم و ۱۸ بهمن ماه جاری نیز رهاسازی آب از سدهای دریک سلماس و بوکان به سمت دریاچه ارومیه آغاز شده بود.
نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه دادههای ماهوارهای نشان میدهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارشها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه میتواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.
قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت، اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هرچند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده، ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
انتهای پیام/ج