سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سکوت وزارت جهاد کشاورزی در ضعف بازار مرغ؛ وعده های وزیر محقق نشد!

سکوت ها و عدم توضیح کافی برای ضعف موجود در بازار مرغ توسط وزارت جهاد کشاورزی جای تامل دارد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله از ابتدای اسفند، قیمت اقلام ضروری سبد خانوار به بهانه های مختلف دچار التهاب می شود که امسال هم بازار محصولات پروتئینی از این قاعده مستثنی نبوده است.

علی رغم آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خبر از تولید و توزیع مکفی مرغ می دهند، اما صف های طولانی و جهش قیمت در بازار موضوع دیگری را نشان می دهد، هر چند مسئولان وزارتخانه های صمت و جهاد کشاورزی هر یک دیگری را مقصرصف های طولانی و التهاب بازار می دانند، اما در نهایت توپ را به زمین مرغدار و مصرف کننده می اندازند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که نگرانی خانوارها از آینده بازار و ازدیاد تقاضا برای خرید و ذخیره سازی خانگی  و همچنین انحراف در توزیع مرغ دولتی منجر به گرانی  و رسیدن مرغ به مرز ۴۰ هزار تومان در مغازه ها شده است چرا که بنابر آمار جوجه ریزی، تولید گوشت مرغ بیش از نیاز کشور است.

با وجود وعده های مختلف مسئولان‌پشتیبانی امور دام و وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر آرامش مرغ در ایام پایانی سال، اما بازار بشدت ملتهب شده است به طوریکه اختلاف قیمت مرغ دولتی با بازار آزاد له حدود ۲ برابر می رسد.

با توجه به آنکه تقاضا در چند روز پایان سال برای خرید مایحتاج سبد خانوار به اوج خود می رسد،هم اکنون نگرانی هایی مبنی بر افزایش مجدد قیمت مرغ در بازار وجود دارد که این امر بیش از پیش دهک های ضعیف جامعه را در تامین دچار مشکل می کند.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین دلایل گرانی مرغ و راهکار رسیدن بازار به آرامش با خبر شویم:

مرغدار مقصر گرانی نیست

محمد علی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی،با اشاره به اینکه تولید مرغ نسبت به میزان مدت مشابه سال قبل کمتر است، اظهار کرد: اگر یکی از معیارها و شاخص های میزان نهاده را در نظر بگیریم، میزان نهاده وارداتی همچون کنجاله سویا و دانه های روغنی کمتر از سال قبل بوده، درحالیکه جز اساسی در جیره محسوب می شود که این امر نشان می دهد تولید به میزان سال قبل نیست‌.

وی افزود: با توجه به تصمیم گیری ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ایام پایانی سال از کارگروه تنظیم بازار درخواست کرده ایم که دوره پرورش را از ۴۰ روز به ۴۵ روز افزایش دهند که با این وجود میزان گوشت استحصالی بیشتر است.

کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به افزایش تخصیص دان و سن گله طی سه هفته اخیر، مرغ های تولیدی از پایان هفته وارد بازار می شود که با وجود عرضه حدود ۲۳۰ هزار تن گوشت در بازار، کمبودی در عرضه نداریم و این‌میزان جوابگوی نیاز کشور است.

این مقام مسئول کشش قیمت را یکی از عوامل التهاب در بازار دانست و گفت: با افزایش عرضه نسبت به تقاضا احتمال کاهش قیمت در بازار وجود دارد به طوریکه اگر ۱۰۰ درصد مرغ مورد نیاز کشور است، میزان عرضه باید به ۱۱۰ درصد ارتقا یابد.

وی با اشاره به اینکه مرغدار مقصر گرانی در بازار نیست، بیان کرد: مرغدار صاحب مرغ تا مزرعه است و بعد از خریداران مرغ، عمده فروشی و خرده فروشی ها باید پاسخگوی کمبود یا گرانی باشند چرا که مرغدار اطلاعی ندارد که مرغ بعد از خروج از واحد مرغداری چه بلایی سرش می آید.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به فاصله چشمگیر قیمت مصوب تا بازار آزاد این احتمال وجود دارد که برخی افراد مرغ دولتی را بخرند و سپس با نرخ ازاد در بازار عرضه کنند، هر چند سند و مدرکی در این خصوص وجود ندارد.

وی با اشاره به صف های طولانی میادین تهران برای دریافت مرغ بیان کرد: استان تهران واردکننده مرغ از دیگر استان هاست، از این رو با افزایش عرضه از دیگر استان ها بازار به تعادل می رسد.

جوجه ریزی در بهمن ماه ۱۲۵ میلیون قطع بود

برومند چهارآیین مدیر عامل سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،  با اشاره به اینکه مشکلی از حیث عرضه مرغ نداریم، اظهار کرد: براساس آمار جوجه ریزی مرغ مادر ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در بهمن انجام شده که با این وجود مشکلی از حیث عرضه نداریم.

وی افزود: علی رغم‌آنکه تولید به اندازه کافی صورت گرفته، اما رفتار مصرف کنندگان در ایام پایانی سال مبنی بر خرید بیش از نیاز و ذخیره سازی در فریزر و همچنین جایگزینی مرغ به عنوان ارزانترین پروتئین در دسترس خانوار موجب شده قیمت بشدت در بازار افزایش یابد.

چهارآیین ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز، ماهی و قارچ و اثر جایگزینی مرغ به عنوان ارزانترین پروتئین در دسترس خانوار منجر به التهاب قیمت در بازار شده است.

این کارشناس صنعت طیور با اشاره به اینکه قیمت فعلی مرغ در بازار قابل قبول نیست، بیان کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است که با این وجود عرضه با نرخ بالای ۲۶ هزار تومان اجحاف در حق مصرف کننده است.

به گفته وی، با وجود افزایش قیمت نهاده و سایر هزینه های تولید، مسئولان ستاد تنظیم بازار همچنان بر نرخ مصوب ۷ تا ۸ ماه گذشته اصرار دارند، در حالیکه عرضه با نرخ های غیرواقعی به زیان تولیدکننده تمام می شود‌.

این کارشناس صنعت طیور با اشاره به اینکه مشکلی در تولید مرغ نداریم، بیان کرد: هر زمانیکه قیمت مرغ در بازار ۲ نرخی شود، فساد در بازار ایجادمی شود

وی مکانیزم عرضه و تقاضا را تعیین کننده قیمت دانست و گفت: با کاهش عرضه، قیمت بالا می رود و با ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، نرخ در بازار کاهش می یابد.

عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: علی رغم وعده های متعدد مسئولان، اما بازار ساماندهی نشده است چرا که آرامش بازار در گرو اصلاح قیمت و اعلام نرخ واقعی است و به عبارت دیگر با مکانیزم عرضه و عدم دخالت های دولت بازار به تعادل می رسد.

نیاز روزانه مرغ کشور ۶ هزار و ۵۰۰ تن است

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی ، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، اظهار کرد: وظیفه تولیدکنندگان تولید، پرورش و عرضه مرغ به بازار است چرا که مرغداران حلقه های واسط مرغ مادر و کشتارگاه ها هستند.

وی افزود: بنابر سامانه اطلاعات ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی شده است که متاسفانه واقعیت بازار این موضوع را نشان نمی دهد.

اسداله نژاد ادامه داد: بنابر ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی و تولید روزانه ۷ هزار و ۳۰۰ تا ۷ هزار و ۵۰۰ تن مرغ در کشور،مشکلی در عرضه نباید داشته باشیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه مرغداران مرغ زنده را با نرخ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان برمبنای فروش نقدی و غیرنقدی به کشتارگاه ها عرضه می کنند، گفت: با توجه به قیمت مرغ زنده، قیمت مرغ گرم نباید بالای ۲۱ تا ۲۲ هزار تومان باشد، درحالیکه شاهدیم با قیمت بالای ۳۰ هزار تومان فروخته می شود که انحراف در توزیع را نشان‌می دهد.

وی کمبود نظارت را علت اصلی التهابات قیمت مرغ در بازار دانست و گفت: با توجه به آنکه مرغداران دارای زنجیره تولید با نرخ مصوب اقدام به عرضه می کنند، از این رو مشکلات توزیع و ضعف در نظارت ها منجر به گرانی مرغ در بازا شده است. به عنوان مثال در استان گیلان ماهیانه ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که بنابر آمار سازمان جهاد استان حدود ۵۲۰ تا ۵۳۰ تن مرغ در روز تولید می شود، درحالیکه حداکثر نیاز روزانه این استان ۲۵۰ تن است.

نایب رئیس کانون مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مشکلی در تامین مرغ نداریم، بیان کرد: با توجه به جوجه ریزی صورت گرفته، مشکلی در تولید و عرضه محصول نباید وجود داشته باسد که متاسفانه واقعیت بازار نشان می دهد که نظارت و پایش مسئولان وزارت صمت و جهاد کشاورزی به حداقل رسیده و در نهایت این موضوع منجر به نارضایتی مردم و تولیدکنندگان شده است.

اسداله نژاد ادامه داد: با وجود آنکه عرضه ۲ تن مرغ با نرخ ازاد در بازار تهران وجود دارد، این امر نشان می دهد که مرغ های دولتی سراز بازار آزاد درآوردند و با قیمت ۳۰ و ۳۵ هزار تومان در بازار عرضه می شود، درحالیکه دستگاه های مسئول اتهامات را به تولید می زنند.

این مقام مسئول نیاز روزانه کشور را ۶ هزار و ۵۰۰ تن اعلام کرد و افزود: با توجه به عرضه روزانه ۷ هزار و ۳۰۰ تا ۷ هزار و ۵۰۰ تن مرغ، کسری در نیاز کشور نباید داشته باشیم.

وی در پایان تصریح کرد: اگر آمار و ارقام تولید واقعی باشد، نظارت دستگاه های مسئول تنها راه حل عرضه مرغ با نرخ مصوب در بازار است چرا که در شرایط فعلی به رغم انکه مرغداران به منظور دسترسی مردم به قیمت های ارزان با نقطه سربه سر مرغ تولیدی را عرضه می کنند، اما متاسفانه با قیمت های غیر واقعی بدست مصرف کننده می رسد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۳۵ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
وقتی همه چیز کشور رها میشه
به امید وعده سر خرمن برجام
باید بدتر از اینها رو منتظر باشیم
فریدون
۲۲:۱۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
خدا وکیلی کدام یک از وعده های این دولت عملی شده که این یکی عملی شده باشه ؟؟؟؟ دولتی که همانند گدایان چشم به دست دشمنان دوخته باشد بهتر از این دولت نمیشه .
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
صف های طولانی مرغ = کوپن مرغ
ناشناس
۱۹:۳۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
کرونا داره زیاد میشه لطفا این صف های مرغ و اینا رو جمع کنید. تو فامیل ما چند نفر کرونا گرفتن
ناشناس
۱۸:۴۵ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
بجای اینکه تولید دانه‌های روغنی و خوراک دام رو در دستور کار قرار بدند طوری مدیریت کردند که اگه کسی هم تولید کشاورزی داشت به خاک سیاه بشینه. طبق معمول همه همیشه یا تقصیر دولت احمدی نژاده یا ترامپ یا مجلس
ناشناس
۱۶:۱۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
توجه توجه
آیا انتخاب وزیر (سمت یا صمت ) با آن " پیشینه طولانی خارج از ایران " و " اکنون با این عملکرد ضعیف .." که نمایان است ، قسمتی از یک طراحی خیانت و نفوذ نیست..؟؟؟؟
اینم از این یکی کشاورزی شون... ، و...
اینا با هم بستن که مردم رو شاکی کنن... ، حالا چرا....؟؟ ؟؟؟؟؟؟

رهبرا.. به داد امت برسید.
یا حق
منصور
۱۳:۵۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
من همون اول گفتم // // کسی گوش نکرد
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
مردم دنیا در صف واکسن کرونا ملت ایران چهل سال در صف و دنیال مسکن و کار واقعا خجالت اوره
ناشناس
۱۳:۲۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
یه سوال برام پیش اومده . مگه مردم یخچال صنعتی دارن که میوه ذخیره کنن ؟
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
واقعاً اف بر این دولت ناکارمد و بی کفایت که مردم ایران را اینگونه خفیف و خوار می کند.
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
یعنی یک مدعی عموم نییت که این همه تخلف را له قوه قضاییه ارجاع دهد.
فکر کنم در دراین مقوله هم باید رییس محترم قوه قضاییه واردشوند
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
هماهنگ شده.
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
همینه نظارت همه چی تعطیل واقعامتاسفم
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
سکوت نشانه ی رضایت است . یعنی خود دولت مسئول اصلی گرانیهاست . ما ساده ایم
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
»تاسفم بر این مسئولینی که قیمت یک مرغ را نمیتونن کنترل کنن.
sina
۱۳:۰۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
آقا دلتون خوشه ها
اینا توان یدونه استعلام از سازمان هواشناسی رو ندارن که بدونن بارون میاد، تو هوای آزاد سخنرانی نذارن!
انتظار کنترل بازار دارید ازشون؟!
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
آی دلم ، از خنده روده بر شدم . آی گل گفتی.
ناشناس
۱۲:۲۰ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
سس گوجه فرنگی میخریدم 18000تومن الان شده 27000تومن چخبره اخه؟دیگه کمبود سس که نداریم این چرا گرون شده
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
قطعاً کار دشمنان است
فرزند زاگرس
۱۲:۱۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
خودکفایی در تولید دانه های مرغ و مکملها و....را جدی بگیرید برای جمعیتی نیم میلیاردی برنامه بریزید هم بازار ایران و هم صادرات.
باید انقلابی بزرگ و جهادی بزرگ در کشاورزی ایران روی دهد و کشاورزی مکانیزه و پیشرفته و گسترده شود تا هم تولید دانه های روغنی و تولید روغن در این کشور دهها برابر شود.
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
با وجود اینهمه رانت و اختلاس حتماً در آینده نزدیک به پیشنهاد شما عمل می‌شود
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
گرفتار چ مسولین بی کفایتی شدیم..ک حتی عرضه مدیریت قیمت کالاهای اساسی مردم رو ندارند..
بختیاری
۱۲:۱۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
وزارت جهاد کشاورزی میبایست ظرفیت تولید این کشور را چند برابر سازد تا بازار داخلی فراوان و برنامه خوب و گسترده هم برای صادرات به کشورهای همجوار داشته باشد و همچنین جوجه ریزی و جوجه های یک روزه ظرفیت کشور باز هم تا چند برابر افزایش یابد و حتما و حتما بفکر بی نیازی در تامین خوراک طیور بود.
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
حتماً..... البته پس از اختلاس و رانت در الویت های بعدی پیشنهاد شما بررسی میشود
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
از این رو با افزایش عرضه از دیگر استان ها بازار به تعادل می رسد. بعد استان های دیگه که خودشون با کمبود مواجه اند از کجا وارد کنند؟ تهران آروم باشه بقیه مملکت ...
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
سلام امروز سود سهام عدالت واریز شد می خواستم دو تا مرغ بخرم باهاش . اطلاع بدید پیامک نمیاد برام
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
این دولت روحانی کدام وعدشون محقق شد که حالا این دومیش باشه. فقط حرف میزنند عمل نمیکنن بی کفایتی خودشون رو ربط میدن به تحریم ودلال .این مسولین که غمی نداره انقدر خوردن وجمع کردن که تا هفت نسل پشتشان هم میتونن راحت زندگی کنن .این دولت خودش مردم رو تحریم کرده همش هم دم از تحرم و از امریکاجونش میزنه خجالت هم خوب چیزی هست. خدالعنت کند باعث بانیش
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
متاسفم مسولین رو که هیچی به فکر مردم نیستند
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
وزارت جهاد کشاورزی جزء بی خاصیت ترین وزارتخانه هاست... من هر وقت رفتم جهاد کشاورزی همه یا در حال خوردن چایی بودن یا گپ زدن با همدیگه یا جیم زده بودند!!!
چرا کسی از این وزارتخانه بازخواست نمیکنه؟ لااقل خود باشگاه خبرنگاران یه گزارش تهیه کنه... ثواب داره به خدا
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
خانه سالمندان درست کردند
دولت باید جوان باشد و جهادی کار کند
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
همه چی داره صفی میشه جالبتر این هست که همه چی رو انداختن گردن تحریم
نیاز کشور دولت جوان انقلابی حزب اللهی نه پیر مردها
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
از ماست که بر ماست
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
وزیر حتما ویتامین بدنش کم شده که درست نمیتونه فکر کنه یا زیادی ویتامینش بالا رفته
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
سعی آباد شهریار 500 نفر ایستادن صف مرغ، به داد ملت برسید
محسن
۱۰:۵۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
وزیر اگه نمیتونی برو استعفا بده
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
هر وقت رییسش استعفا کرد اینم میکنه
علی
۱۰:۴۱ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
من نمی دانم چرا این بی کفایتها را عوض نمی کنند .
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
خجالت چیزی خوبی است
حسن
۰۹:۵۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
واقعاً باید به حال دولتی که از عهده تنظیم و مدیریت بازار مرغ بر نمی اید تاسف خورد .
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
همه جیز دربازارهای ایران هست، ولی خیلی گرونه!! هی مسؤلین ور نزنند مه مرغ ومیوه دربازار زیاده!؟!؟ موضوع اصلی گران بودن کالاهاست نه زیاد بودن آن!؟؟؟ فهمیدید،!! مسؤلین زیان باز وحقه باز!!!!
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
اونها همشو حفظ اند مسوول این وضعیت خودشونن فکر میکنید کی از این وضعیت سود میکنه؟
مهدی
۰۸:۵۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
همه مایحتاج زندگی مردم به این شیوه گرون کردین .مدیریت لازم نداریم.مردمو احمق فرض نکنید.
ناشناس
۰۸:۵۰ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
وزیر جهاد کشاورزی به درد بازی در سریال جبار سینک می خوره که وعده های احقاق حق بده ولی عصر به جبار سینک زنگ بزنه ...