سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه چیز در رابطه با فرش پشمی

نکته‌ی مثبتی که در فرش‌های پشمی بسیار به چشم می‌آید این است که این نوع فرش‌ها برای سلامتی انسان خطر، حساسیت و آلرژی ایجاد نمی‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پشم از پر کاربرد‌ترین الیاف‌ها می‌باشد که فرش‌های بسیار زیبا و متنوعی از این جنس تولید می‌شود. در ساختار فرش‌های پشمی از پشم طبیعی که همان پشم گوسفندان است استفاده می‌شود، فرش‌های پشمی دو نوع ماشینی و دست‌باف دارد. نکته‌ی مثبتی که بسیار به چشم می‌آید این است که این نوع فرش‌ها برای سلامتی انسان خطر، حساسیت و آلرژی ایجاد نمی‌کند. در ادامه جهت آشنایی کامل با فرش پشمی همراه ما باشید.

دسته بندی فرش‌های پشمی

پشم لیفی با قابلیت ارتجاعی می‌باشد که در لباس‌ها، فرش، پتو‌ها و دیگرمحصولات نساجی کاربرد عملی دارد. نقطه تفاوت موارد متنوع پشم از سایر الیاف فروموج طبیعی است که در پشم موجود وجود دارد و به آن قابلیت الاستیسیته بالا، حجیم بودن، نمدی شدن می‌بخشد. همچینین چسبندگی داخلی الیاف که ناشی از ساختار فلسی شکل آن است سبب نمدی شدن پشم می‌شود.

فرش‌های پشمی از ترکیب سه نوع نخ بافته می‌شوند؛ که نخ‌های تار، پود، خاب یا پرز را در بر میگیرد.

جنس نخ تار فرش پشمی صد در صد پنبه می‌باشد. نخ پود این فرش‌ها هم صد در صد جوت و یا کنف است. نخ خاب نیز در فرش‌های پشمی، پشم خالص است. همچنین الیاف فرش‌های پشمی ضد بید می‌باشند. اگر بخواهیم فرش‌های پشمی را دسته بندی کنیم به گروه‌های فرش تمام پشم و فرش کرک تقسیم می‌کنیم.

• فرش‌های تمام پشم:

رجشمار این نوع فرش‌های پشمی کمتر از ۴۰ می‌باشد همچنین اگر تمام تار و پود و نخ خاب فرش از پشم باشد به آن فرش تمام پشم می‌گویند.

• فرش‌های کرک:

جنس چله‌ی این نوع فرش‌های کرکی از جنس ابریشم و یا پنبه می‌باشد؛ و رجشمار این فرش‌های پشمی بین ۴۰ تا ۵۰ است. نخ خاب این فرش‌ها هم از پشم گوسفندان است.


بیشتر بخوانید

ویژگی فرش‌های پشمی

طرح و رنگ قالی‌های پشمی، این فرش‌ها را از دیگر فرش‌های ماشینی جدا می‌سازد. رنگ و لعاب فرش‌های پشمی چنان است که قالی را بسیار شاد‌تر و جذاب‌تر از فرش‌های ماشینی دیگر نشان می‌دهد، علاوه بر این، این فرش‌های پشمی مشابه نوع دستبافت خود هستند.

از نظر دوام، مقاومت این فرش‌ها به گونه‌ای است که برای انتخاب و استفاده چندین ساله بهترین مورد انتخابی هستند. در زندگی‌های آپارتمانی نگهداری فرش‌های دستباف به صورت طبیعی سخت‌تر از فرش‌های ماشینی است. زیرا که این فرش‌ها آسیب پذیر‌تر هستند و همچنین در مکان‌هایی که رفت و آمد زیاد است بهتر است که مورد استفاده قرار نگیرد و فرش‌های ماشینی جایگزین آن شوند. امروزه به دلیل قیمت مناسب و تنوع رنگ و طراحی‌هایی با تنوع بالا، از فرش‌های ماشینی بیشتر از فرش‌های دستباف استفاده میشود.

فرش‌های ماشینی پشمی

گران قیمت‌ترین نوع فرش ماشینی، فرش‌های پشمی هستند که به دلیل نوع تار و پود خالص آن همچنین یکدستی و کیفیت بالا، این فرش‌ها را به درجه خاصی در نگاه مردم تبدیل کرده است. فرش‌های پشمی الیاف کوتاه و نقش‌های ریز و ظریف و دوام بالاتری نسبت به سایر فرش‌های ماشینی دارند. فرش‌های ماشینی پشمی نرمی و لطافت زیادی دارند، طول عمر این فرش‌ها نسبت به دیگر فرش‌های ماشینی بالاتر است، در برابر پا خوردگی و برگشت پذیری مقاوم اند، در مقابل حرارت آتش هم دوام می‌آوردند، بهترین عایق در برابر سرما و گرما هستند و همچنین ضد لک می‌باشند و در صورت برخورد و نشستن گرد و غبار و لک بر روی آن‌ها به راحتی تمیز می‌شوند.

نقص‌های فرش ماشینی پشمی

هنگام خرید و انتخاب فرش‌های ماشینی پشمی باید توجه کرد که نقصانی چون: رفوی قابل‌رویت، تاب خوردگی، پارگی نخ تار یا پود، پشت ریختگی، شکستگی و نقص در نقشه، عدم یکنواختی در تراش و رنگ قالی در ساختار فرش وجود نداشته باشد. علاوه بر این‌ها باید بررسی کرد که چسب مصرف‌شده در پشت قالی دچار سوختگی یا تغییر رنگ نشده باشد و این چسب نباید از پنج درصد وزنی بیشتر شود.

یکی از نکات حائز اهمیت دیگر این است که فرش وزن مناسب باشد و بیش از حد سنگین به حساب نیاید.

علاوه بر این، شناخت الیاف‌های مورد استفاده در فرش‌های ماشینی پشمی هم بسیار مهم است. زیرا در صورت مرغوب نبودن الیاف، ممکن است استفاده از قالی آلرژی و حساسیت‌های پوستی را به همراه داشته باشد.

فرش‌های پشمی مدرن

در عصر مدرن امروزی و در کنار طرح‌های سنتی فرش‌های ماشینی پشمی طرح‌های مدرن هم با تولید می‌رسند. فرش‌های پشمی مدرن را با در نظر گرفتن مدل وسایل خانه، نوع دکوراسیون و جهت ایجاد فضای گرم، در منزل به کار می‌برند. فرش‌های پشمی دارای تنوع رنگ هستند و به راحتی میتوان آن‌ها را با دکوراسیون خانه هماهنگ کرد.

فرش‌های پشمی مدرن هم مانند فرش‌های اکریلیک، دارای ابعاد و اشکال متنوع و مختلفی هستند که این مجموعه، طرح‌های مربع، مستطیل، دایره و بیضی را در بر میگرد. همچنین فرش‌های مدرن پشمی دارای طرح‌های هندسی، سنتی، گل برجسته و … می‌باشند.

ساختار فرش‌های پشمی

علاوه بر نخ‌های تار و پود و خاب نخ‌های دیگری هم در ساختار این فرش‌ها استفاده میشود، اما بیشترین کاربرد را همان نخ‌های تار و پود و خاب دارند.

در تمام فرش‌ها نخ تار و پود از جنس‌های پنبه، پلی‌استر و جوت هستند. اما جنس نخ خاب یا پرز در فرش‌ها متفاوت است. نخ خاب یا پرز همان نخی ست که در ظاهر فرش به چشم می‌خورد و جدا سازی آن‌ها در چهار گروه: اکریلیک، پشمی، پلی استر و پلی پروپیلن دسته بندی می‌شود.

در فرش پشم از الیاف طبیعی پشم استفاده می‌شود و این نوع پشم به گونه‌ای است که با الیاف مصنوعی چون: اکریلیک، پلی‌استر، پلی‌پروپیلن و نایلون قابل‌مقایسه نیست.

فرش‌های پشمی اکثرا بسیار ریز بافت می‌باشند و همچنین ارزش هنری زیاد هم دارند. پشم مناسب برای قالی‌بافی ضخامتی در حدود ۳۰ الی ۴۰ میکرون دارد و از آن برای پرز و گوشت فرش، شیرازه فرش و در اقوامی مانند قشقایی، بلوچ و ترک برای تار پود نیز نیز مصرف می‌شود.

منبع:بیتوته

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.