سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

جاسوسی که قرار بود مادری بی‌گناه جلوه کند

اظهارات اخیر مقامات انگلیسی نشان می‌دهد جاسوسشان در تهران از اهمیت بالایی برای آنها برخوردار است.

به گزارش  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مادری مهربان، همسری دلسوز، فداکار ، فعال رسانه‌ای و مادری بی‌گناه که به قصد دیدار با خانواده خود به ایران سفر می‌کند و هنگام بازگشت به انگلستان بدون هیچ دلیلی بازداشت می‌شود. این تصویری است که رسانه‌های غربی و فارسی زبان معاند از جاسوس دو تابعیتشان یعنی «نازنین زاغری» به نمایش می‌گذارند.

خود زاغری می‌گوید با بنیاد خیریه «تامسون رویترز» همکاری دارد و مدیریت چندین پروژه آموزشی این بنیاد را در کشورهای لبنان، گرجستان، اردن، مراکش، و برخی از کشور‌های آفریقایی دیگر را برعهده داشته است. بنیاد «تامسون رویترز» در برنامه‌های آموزشی رایگان خود هر ساله افرادی را برای بورسیه تحصیلی در رشته روزنامه‌نگاری انتخاب می‌کند. این بنیاد مدعی است که دغدغه آموزش روزنامه‌نگاری در کشور‌های در حال توسعه را دارد.

اما اینکه چرا و با چه هدفی یک «بنیاد خیریه» چند ملیتی نیرو‌های خود را برای آموزش رایگان خبرنگاری به برخی از کشور‌ها می‌فرستد، سوالی است که دستگیری زاغری از آن پرده برداشته است. نیروهای امنیتی ایران می‌گویند زاغری پیش از بازداشت مدت‌ها تحت نظر بوده و یکی از سرشبکه‌های اصلی وابسته به بیگانگان است که مأموریت‌های مختلفی را در راستای تحقق اهداف دشمنان ایران انجام داده است.

آمریکا و اروپا مدعی هستند که زاغری فقط یک خبرنگار بین‌المللی است. اما دست و پا زدن‌های اخیر انگلیس برای آزادی زاغری نشان از اهمیت او برای انگلیس دارد. وزیر امور خارجه انگلیس هم در ادامه حمایت‌های مقامات این کشور از نازنین زاغری با انتشار توئیتی گفت: «او باید بدون وقفه اجازه یابد به خانواده خود در بریتانیا بازگردد. ما همچنان به تلاش خود برای حمایت از او ادامه خواهیم داد.»

اما این تلاش‌ها،  ماجرای دستگیری چند وقت پیش یک جاسوس آمریکایی را در اذهان زنده می‌کند. «جیسون رضاییان» همکار آمریکایی نازنین زاغری که دست بر قضا او هم در پوشش خبرنگار روزنامه «واشنگتن‌پست» در ایران فعالیت می‌کرد که به جرم جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌ شده و همکاری با سازمان‌های جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی بازداشت شد.

رضاییان آن‌قدر برای آمریکایی‌ها مهم بود که حاضر شدند در ازای بازپس‌گیری مهره ارزشمند خود، بخشی از پول‌های بلوکه‌ شده ایران را در قالب دو میلیارد دلار اسکناس نقد با هواپیما به ایران بفرستند. نشریه «وال استریت ژورنال» همان موقع در این رابطه نوشت پرداخت نقدی طلب قدیمی ایران بابت معامله خرید تسلیحات از آمریکا در زمان پیش از انقلاب اسلامی، هم‌زمان با آزادی جیسون رضاییان و سه زندانی دیگر، نوعی «باج‌دهی» به ایران از سوی آمریکا برای آزاد کردن جیسون بوده است.

و حالا همان ماجرا در رابطه با نازنین زاغری جاسوس انگلیسی در حال وقوع است. به گزارش روزنامه گاردین، «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس، در نامه‌ای به وکلای نازنین زاغری نوشته است که دولت بریتانیا فعالانه به دنبال راه‌حلی قانونی برای پرداخت بدهی خود به ایران است.

اما ماجرای بدهی‌ای که حالا وزیر دفاع انگلیس برای پرداخت آن به تکاپو افتاده چیست؟ ماجرا از این قرار است که ایران در سال ۱۳۵۰ قرارداد خرید ۱۵۰۰ دستگاه تانک چیفتن و خودروی زرهی را با انگلیس بست، اما بعد از انقلاب اسلامی این تانک‌ها هیچ گاه تحویل داده نشد.

تلاش‌های ایران برای دریافت پول بلوکه شده این قرارداد از انگلیس نه تنها تاکنون نتیجه‌ای نداشته، بلکه با اقدامات خصمانه دولت انگلیس هم مواجه شده است. «جک استراو» سیاستمدار و وزیر خارجه اسبق انگلیس دیروز در مصاحبه‌ای اعلام کرد سه مقام ایرانی که سال ۲۰۱۳ برای مذاکره درباره تانک‌های چیفتن به لندن آمده بودند، در فرودگاه بازداشت و پس از سه روز بازگردانده شده‌اند.موضوعی که سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان آن را تایید کرد.

استراو در این مصاحبه از این اقدام به عنوان یک «رسوایی بزرگ» برای انگلیس نام برد و افزود: در سال ۲۰۱۳ سفارت بریتانیا در تهران به سه مقام ایرانی ویزای سفر داد که همه می‌دانستند برای مذاکرات درباره پرداخت بدهی تانک‌های چیفتن به ایران است. آن‌ها به هیترو (فرودگاه اصلی لندن) رسیدند و به طور کاملا قانونی وارد بریتانیا شدند، اما ماموران اداره مهاجرت آن‌ها را مانند متقاضیان پناهندگی سه روز در بازداشت نگه داشتند و سپس اخراج کردند.

حالا مقامات انگلیسی با چرخشی ۳۶۰ درجه‌ای و البته با پیوند زدن موضوع پول‌های بلوکه شده ایران با دستگیری زاغری، در تلاش هستند تا پول بلوکه شده ایران در رابطه با این قرارداد را  در ازای آزادی جاسوس خود بازگردانند. آمریکا و غرب همواره  در تلاش برای نفوذ و جاسوسی در ایران هستند. تلاش‌هایی که بعد از انقلاب اسلامی شدت بیشتری هم پیدا کرد، تا جایی که آنها از هر ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌‌کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
,ولی
۰۹:۰۵ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
میتونم بپرسم اون پولا رفت به توبره کی...
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
با سلام ، چرا ازاد شدن ! برای گرفتن اینها در کشور شاید یک جوان ایرانی هم وطن شهید شده باشد . چرا کسی که جاسوس هست اعدام نمی شود ! چرا کسی که خیانت به ملت می کند جاسوس چه خائن اقتصادی و ..... حکمش انقدر کم می باشد و چرا های دیگر آیا وقتش نشده حکم در این 40 سال بازنگری شود
شیرازی
۲۰:۰۵ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
تا حالا هیچ جاسوس روس یا چینی در کشور شناسائی یا باز داشت نشده. یعنی یا روسها از همه چیز کشور بطور سیستمی خبر دارند و نیاز به جاسوسی ندارند یا اینکه این انگ جاسوسی ابزار گروگان گیری با کشورهای غربیه و در مورد روسیه کاربرد نداره.
منصور
۲۲:۰۷ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
برای پول // پول فقط مرده را زنده نمیکنه
چواب چرا هایت را گرفتی ؟؟
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
الان سالهاست که گروگانگیری به بهانه جاسوسی مد شده. گروگان بگیر و بعد امتیاز بخواه .