سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مجلس شورای اسلامی:

فاصله مسئولان از قرآن افزایش یافته است/تضمین پیروزی ما در پیروی از سنت‌های الهی است

قالیباف با بیان اینکه تضمین پیروزی ما در پیروی از سنت‌های الهی است، گفت: فاصله مسئولان از قرآن افزایش یافته است.

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر قالیباف شامگاه چهارشنبه، ۲۰ اسفندماه در اختتامیه سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، ضمن تبریک عید سعید و سراسر نور و رحمت بعثت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و تقدیر و تشکر از دست اندرکاران برگزاری این مسابقات، گفت: هرچند برای خودم چنین ارزشی قائل نیستم که در این مراسم نکته‌ای عرض کنم اجازه می‌خواهم در این فرصت کوتاه از کسانی یاد کنم که از نظر من قرآنی‌ترین افرادی بودند که آن‌ها را شناختم.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آیات قرائت شده در مراسم امشب از سوره احزاب، افزود: آثار برکت، فرهنگ و مکتب قرآنی و اهل بیت و باور قلبی به سنت‌های الهی در مقطع کنونی که دنیا مملو از مادیات شده را در انسان‌هایی می‌بینیم که با همه وجودشان مانند آیات تلاوت شده عمل می‌کنند.

وی اضافه کرد: در جنگ احزاب عده‌ای زمانی که لشگر دشمن را دیدند محکم ایستاده و بر کلام خدا و رسولش ایمان آوردند یا به شهادت رسیدند یا در انتظار شهادت در مسیر خود گام برداشتند، اما عده‌ای دیگر که پیش از این اطراف نبی مکرم اسلام بودند بهانه جویی کرده و عرصه را به دلایل مختلف ترک کردند.

رییس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: خداوند نیز پس از رفتار آن‌ها گفت از قلبتان آگاهم، بهانه جویی کردند و به شهر بازگشتند، در این شرایط بود که صف مومنان از منافقان جدا شد و وعده خدا مبنی بر پیروزی مومنان تحقق پیدا کرد.

وی با بیان اینکه بدون رنج، زحمت و قبول شدن در امتحان الهی هیچ فردی به موفقیت و پیروزی نمی‌رسد، تصریح کرد: آیات مذکور زبان حال رزمندگان دوران دفاع مقدس بود، زبان حال فرماندهانی مانند شهید سلیمانی، شهید باکری، شهید کاظمی و همه شهدا بود؛ این افراد تربیت شده مکتب و فرهنگ اهل بیت بودند.

رییس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به یکی از خاطرات خود با شهید سلیمانی، یادآور شد: در بیشتر صحبت‌هایی که با شهید سلیمانی داشتم، وی می‌گفت اگر بخواهیم در کره خاکی جایی را به عنوان بهشت نشان دهیم باید به پشت خاک ریز‌ها و رزمندگان اشاره کنیم، جایی که به تمام معنا فرهنگ اهل بیت و قرآن وجود دارد.

قالیباف افزود: در دوران دفاع مقدس دشمن علیرغم پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و با وجود اینکه ادعا می‌کرد به دنبال صلح است، اما مجددا به ما تاخت در این شرایط بود که رزمندگان همانند ابتدای جنگ ایستادگی کرده و جنگیدند.

رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رزمندگان در آن شرایط تمام مبانی تصمیم گیری در میدان جنگ را کنار گذاشتند و در برابر دشمن ایستادند؛ امروزه در تمام دانشکده‌ها و علوم نظامی مطرح می‌شود که اگر به دنبال حمله به دشمن هستید باید ۳ برابر، ظرفیت داشته باشید این در حالی است که در دوران دفاع مقدس در هیچ زمانی چنین شرایطی برای ما فراهم نشد، اما، چون بر سنت الهی باور داشتیم تمام توان خود را جمع کردیم و در برابر دشمن ایستادیم.

قالیباف با بیان اینکه در آن زمان مهم نبود که چه امکاناتی در اختیار داریم مهم این بود که باید در مقابل ظلم و تجاوز ایستادگی می‌کردیم، ادامه داد: پس از پذیرش قطعنامه سرزنش‌ها و توهین‌های بسیاری به رزمندگان شد و برخی مطرح کردند صدام و حزب بعث هنوز وجود دارند، با وجود تمام این مسائل شهدا، آزادگان، جانبازان و مردم متکی بر سنت الهی مقاومت کردند و نه تنها تردیدی در ایمانشان ایجاد نشد بلکه روز به روز بر آن افزوده شد.

رییس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه مردم بر سنت الهی باور داشتند، اضافه کرد: این موضوع نه تحویل و نه تبدیل شد و نه قانونی در آن جابه جا و نه تبصره‌ای به آن افزوده شد.

رییس مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که صدام و حزب بعث در حال حاضر کجا هستند و چه سرنوشتی دارند، تصریح کرد: خدا باوری و مردم باوری دو رکن برخواسته از مکتب قرآن و سنت الهی ما را قدرتمند کرد و ما می‌توانیم.

قالیباف ادامه داد: حضرت امام (ره) این مردی که جز برای خدا کلامی نگفت و گامی برنداشت در مقابل استبداد داخلی و استکبار یک تنه ایستاد و پس از ۱۴۰۰ سال ما دوباره شاهد احیای اسلام و عزت مسلمانان هستیم.

وی گفت: افراد بسیاری می‌گفتند کسانی که در دفاع مقدس جنگیدند نسل مربوط به دهه ۶۰ و اوایل انقلاب هستند و اگر در حال حاضر اتفاقی رخ دهد جوان‌های امروز پای کار نمی‌آیند، این در حالی است که اتفاق افتاد و شرایط سخت‌تر از دوران دفاع مقدس و ما مظلوم‌تر و غریب‌تر از آن زمان و دنیا پر زرق و برق‌تر از آن روز بود با این حال جوانان پای کار آمدند.

قالیباف با بیان اینکه مدافعان ظلم و ستم آمریکا در منطقه را فرو ریختند، تصریح کرد: رژیم غاصب صهیونیستی آرزو داشت در مرز‌های ایران به ما فشار بیاورد و پا در ۴۰ کیلومتری کردستان بگذارد، اما امروز امت اسلامی هزار و چندصد کیلومتر آن طرف‌تر در مرز جولان مانند عقاب روی سر دشمن هستند و این امر با ایمان به سنت الهی و قدرت مردم و مردم باوری ممکن شده است نه با تجهیزات و امکانات.

رییس نهاد قانونگذاری کشورمان، با بیان اینکه تمام تلاش و امکانات خود را مبتنی بر سنت الهی جمع کرده و تدبیر را طراحی کردیم، افزود: قرآنی‌ترین افراد همان کسانی بودند که در جبهه حضور داشتند؛ برخی از آن‌ها قاریان بزرگ، برخی دیگر حافظ قرآن و نهج البلاغه و عده‌ای دیگر افرادی بودند که قرآن را هرچند به غلط تلاوت می‌کردند، اما همه جبهه تحت فضای قرآن بود و هیچ کس فاصله‌ای بین خود و قرآن نمی‌دید.

وی با اشاره به صحبت شهید سلیمانی مبنی بر اینکه جبهه یک تکه از بهشت بود، گفت: هرچند جبهه تمام شده، اما نه تنها نیاز ما به قرآن کمتر نشده است بلکه بیشتر نیز شده این در حالی است که فاصله مسئولان از قرآن افزایش یافته است.

قالیباف با بیان اینکه سنت الهی نه فقط در جنگ و دفاع مقدس بلکه باید در جنگ اقتصادی نیز وجود داشته باشد، اضافه کرد: در دوران مقدس افرادی که برای پرتاب موشک آموزش می‌دیدند به دلیل کمبود امکانات ناچار بودند بخشی از آموزش‌ها را تئوری دریافت کنند یا تنها یک نفر در حین آموزش می‌توانست موشک را شلیک کند و سایر رزمندگان باید نظاره گر بودند. با این شرایط یک رزمنده توانست در جبهه شوش در عملیات فتح المبین در شرایطی که تانک‌ها در برابرش بودند ۳ موشک را با گفتن یا زهرا و باور قلبی به گونه‌ای شلیک کند که با آن ۳ تانک را منفجر کرده و سرنوشت جبهه شوش را عوض کرد.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این رزمنده در شلیک موشک‌ها باور و ایمان قلبی داشت، ادامه داد: خداوند وعده داده این مومنان حق شان پیروزی، عزت دنیوی و اجر اخروی است. پاداش آن‌ها شهادت است و خریدار آن‌ها خداست.

رییس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه این موضوع در اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و اجتماع نیز وجود دارد، اضافه کرد: مواسات که مقام معظم رهبری از آن یاد می‌کنند برخواسته از فرهنگ قرآنی است به این معنا که در اوج سختی و تنگ دستی آنچه خود نیاز داریم را به برادر و خواهر دینی بدهیم اگر این گونه باشد خدا عوض آن را چند برابر به ما برمی گرداند.

وی با تاکید بر اینکه اگر جامعه آلوده به ربا شد، در جنگ با خدا هستیم، تصریح کرد: کسانی که در اقتصاد در جنگ با خدا باشند محکوم به شکست هستند.

رییس نهاد قانونگذاری کشورمان افزود: ما اهل گفتگو، صلح و بیان هستیم، زیرا این اصول مبتنی بر سنت الهی است، حرف و منطق داریم و آن را مطرح می‌کنیم، اما اگر دشمن آن را نپذیرفت محکم در برابرش می‌ایستیم.

قالیباف با بیان اینکه باید به جامعه اسلامی تکیه کرد نه آنکه به دلیل ضعف به سوی دشمن دست دراز کنیم، گفت: خداوند پیروی از سنت الهی را تضمین کرده و اگر فردی در این مسیر گام بردارد پیروز می‌شود، اما اگر فردی از آن خارج شود دیر یا زود محکوم به شکست است امیدوارم همه ما تلاش کنیم با تکیه بر مردم باوری و خدامحوری که اساس پیروزی، تداوم، آینده و قدرت جمهوری اسلامی است حرکت کنیم و به پیش برویم.

پیام برگزاری مسابقات قرآن کریم در ایام شیوع کرونا زنده بودن قرآن و اسلام است

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی نماینده، ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امشب (۲۰ اسفند) در آیین اخنتامیه سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: به مناسبت عید مبعث آیاتی را تلاوت می‌کنم؛ این آیات در تلاقی مناسبت مسابقات قرآن کریم و بعثت پیامبر اکرم (ص) برای ما شاهد خوبی در این محفل و مجلس خواهد بود؛ اعوذبالله من الشیطان‌الرجیم. بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ عَذَابًا شَدِیدًا ۖ فَاتَّقُوا اللَّهَ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ الَّذِینَ آمَنُوا ۚ قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَیْکُمْ ذِکْرًا (طلاق ۱۰) رَسُولًا یَتْلُو عَلَیْکُمْ آیَاتِ اللَّهِ مُبَیِّنَاتٍ لِیُخْرِجَ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۚ وَمَنْ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ وَیَعْمَلْ صَالِحًا یُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا ۖ قَدْ أَحْسَنَ اللَّهُ لَهُ رِزْقًا (طلاق ۱۱).

وی افزود: مبعث رسول گرامی اسلام تلاقی عالم بالا و عالم پایین است؛ به پیامبر اکرم (ص) ابلاغ شد: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ. خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ. اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَم. الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ. عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ.

رئیس سازمان اوقاف تصریح کرد: گزارشی از این دوره مسابقات قرآنی را عرض می‌کنم؛ سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در بخش برادران در رشته‌های قرائت، ترتیل و حفظ قرآن کریم برگزار شد؛ همچنین چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در بخش خواهران در رشته حفظ کل قرآن کریم برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی ادامه داد: چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در بخش طلاب علوم دینی در رشته‌های قرائت و تفسیر، ترتیل و تفسیر، حفظ کل و تفسیر، خطابه و همچنین تفسیر تخصصی برگزار شد؛ دومین دوره مسابقات کتابت قرآن کریم و همچنین دومین دوره همایش بین‌المللی کتابت قرآن کریم با ارائه‌ی مقالات علمی برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه جهان اسلام در این زمان (شیوع ویروس کرونا) مسابقات قرآن را تعلیق کرد یا برگزار نکرد، افزود: تنها ایران اسلامی با یاری خداوند و استفاده از فناوری و فضای مجازی سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم را برگزار کرد.

رئیس سازمان اوقاف تکریم قرآن کریم به‌عنوان کتاب اندیشه و عمل، نیل به سعادت و خوشبختی در بین امت اسلامی، تکریم و تجلیل از مقام و منزلت قاریان و حافظان قرآن کریم و همچنین ایجاد زمینه‌های مناسب برای ایجاد همبستگی و وحدت و یکپارچگی امت اسلامی را از اهداف برگزاری این دوره از مسابقات دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی تاکید کرد: برگزاری مسابقات قرآن کریم در ایام شیوع ویروس کرونا می‌تواند، این پیام را به جهانیان منعکس سازد که اسلام و قرآن زنده است و جامعه اسلامی، پویا و بالنده در سایه‌سار تعالیم قرآن کریم راه سعادت و تکامل را می‌پیماید.

وی خاطرنشان کرد: همزمان با این دوره از مسابقات، دومین دوره مسابقات کتابت قرآن کریم، خوشنویسی و خطاطی قرآن برگزار می‌شود که آثار متعددی در دو بخش کتابت فاخر و کاتبان جوان به‌عنوان آثار برتر انتخاب شده‌اند؛ همچنین دومین دوره همایش بین‌المللی کتابت قرآن کریم با موضوع کتابت قرآن _ تبادلات فرهنگی و ارائه مقالاتی از کشور‌های ایران، ترکیه، عراق و فرانسه برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه مسابقات در سه بخش مقدماتی، نیمه نهایی و نهایی (اختتامیه) برگزار شده است، گفت: مرحله نیمه نهایی به‌دلیل شیوع ویروس کرونا با حضور ۱۲۲ نفر از ۴۵ کشور در بخش‌های برادران، خواهران و طلاب حوزه‌های علمیه با استفاده از ظرفیت فضای مجازی از تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۹ تا ۲ بهمن ۹۹ برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین خاموشی ادامه داد: مرحله نهایی با حضور ۵۷ نفر از ۲۶ کشور از ۶ اسفند ۹۹ تا ۲۱ اسفند ۹۹ برگزار شد؛ بیشترین تعداد کشور‌های شرکت‌کننده به ترتیب از قاره‌های آفریقا، آسیا اروپا اقیانوسیه و آمریکای بوده است.

وی تصریح کرد: شیوه ضبط مسابقات اینچنین بوده است که تمامی نفرات راه یافته به مرحله نهایی در نمایندگی‌های فرهنگی سیاسی جمهوری اسلامی ایران طبق ضوابط فنی اعلام شده و با حضور ناظران ضبط و ارسال شد و جهت پخش در رسانه ملی آماده‌سازی شد.

رئیس سازمان اوقاف درباره نحوه داوری سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران گفت: داوری مسابقات در سه مرحله مقدماتی، نیمه نهایی و نهایی با قضاوت ۳۷ داور برادر و خواهر از جمهوری اسلامی ایران، سوریه، اردن، عراق، تونس، اندونزی، لبنان و سودان انجام شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین خاموشی یادآور شد: جوایز مسابقات نسبت به دوره قبل افزایش ۵۰ درصدی داشته است؛ با توجه به نحوه برگزاری مسابقات حدود ۶۰ درصد صرفه‌جویی شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ۲/۵ میلیون نفر از شبکه دانش‌آموزی شاد برای بازدید از مسابقات استفاده کردند؛ ۶ میلیون جمع کل بازدید از فضای مجازی بوده است، یعنی روزانه ۵۵۰ هزار نفر در فضای مجازی از مسابقات بازدید داشته‌اند؛ البته این آمار غیر از رسانه ملی است؛ این آمار نشان‌دهنده استقبال مردم از این نوع برگزاری و کسر هزینه‌های برگزاری است؛ ما در آینده می‌توانیم این دانش را به دیگر نهاد‌ها و حتی دیگر کشور‌ها انتقال دهیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.