به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، غلامحسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در اشاره به اینکه بخشی از جنگل های استان بر اثر بیماری های طبیعی دچار آسیب شده است گفت: براساس تفاهم نامه با پارک علم و فن آوری قرار است ۳۰هزار هکتار از این عرصه ها با استفاده از پهباد های پارک علم وفن آوری محلول پاشی شود.
حکمتیان افزود: اعتبار و سم مورد نیاز این طرح از سوی منابع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان تامین می شود.
۱۷۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط کهگیلویه وبویراحمد بر اثر تغییرات اقلیمی، خشکسالی های پی در پی و نفوذ ریزگردها و شیوع آفت دچار خشکیدگی شده است.
در نیمی از این جنگل ها به دلیل در دست نبودن مصالح و قرار گرفتن در مناطق کوهستانی امکان اجرای عملیات اصلاحی وجود ندارد.
شاخه زنی و قطع بافت های آسیب دیده ناشی از خشکیدگی یا بیماری های دیگری چون زغالی، خروج بافت های آسیب دیده از جنگل و معدوم سازی آنان، تولید نهال و بذرکاری و ایجاد سامانه های سطوح آبگیر باران از جمله فعالیت های مربوط به احیای درختان بلوط در این استان است.
او بیان کرد: طرح نصب حسگرهای هوشمند برای اطلاع رسانی به موقع درباره وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع از دیگر برنامه های در دست اجرای این اداره کل است که با مشارکت پارک علم و فن آوری استان انجام می شود.
حکمتیان با یادآوری اینکه آگاهی به موقع از بروز آتش سوزی نیازی برای کاهش خسارت های آن است گفت: اجرای این طرح در انتظار تامین اعتبار است.
او افزود: امسال هزار و ۸۰۰ هکتار از جنگل ها و مراتع استان بر اثر آتش سوزی خسارت دیده است.
حکمتیان با اشاره به اینکه سطح آتش سوزی ها بیشتر از این میزان بوده بیان کرد: این میزان عرصه طبیعی در کهگیلویه وبویراحمد خسارت جدی دیده اند و نیازمند احیا هستند.
او گفت: از این ۸۰۰ هکتار هزار و۴۰۰ هکتار آن با استفاده از طرح های بذرپاشی و غنی سازی جنگل ها احیا شده است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و بیش از ۸۰۰ هزار هکتار جنگل است.
این استان با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
انتهای پیام/س