سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان:

کشور به پژوهش پیشگیرانه و آینده نگر نیاز دارد

محمدمهدی تندگویان سفارشی محور شدن پژوهش در کشور را یکی از آسیب‌های جدی این حوزه دانست و گفت: متاسفانه پژوهش‌ها آینده نگر و پیشگیرانه نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ششمین کنگره ملی جوانان (مشارکت‌های اجتماعی جوانان) که به صورت وبینار در استان کرمان در حال برگزاری است، با تشکر از میزبانی مردم خون گرم کرمان، گفت: توفیق داشتیم که در این چند سال اخیر چندین اتفاق بزرگ را در حوزه جوانان با همکاری و میزبانی استان کرمان رقم بزنیم.

او با گرامی داشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، افزود: امروز استان کرمان به برکت خون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بخشی از جبهه مقاومت اسلامی محسوب می‌شود و چه مدلی برای بحث مشارکت اجتماعی جوانان بهتر از حاج قاسم، شخصیتی که در هر حوزه‌ای پا گذاشت تاثیر گذار بود.

تندگویان به موضوع ساختار و چالش‌های پژوهش در کشور پرداخت و تصریح کرد: به اعتقاد بنده در حوزه پژوهش نیازمند بازنگری و تحول اساسی در کشور هستیم.

او با بیان اینکه یک مرکز اصلی نیازسنجی پژوهشی در کشور وجود، بیان داشت: اگر جایی هم وجود دارد که مدعی است این کار انجام می‌دهد، خروجی مناسبی ندارد و یک اطلس کامل پژوهشی در کشور وجود ندارد یا به روز نیست.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان سفارشی محور شدن پژوهش در کشور را یکی از آسیب‌های جدی این حوزه دانست و گفت: متاسفانه کمتر اتفاق و رویدادی در کشور رخ می‌دهد که قبل از آن پژوهش انجام شده است و در حقیقت پژوهش‌ها آینده نگر و پیشگیرانه نیست.

تندگویان افزود: بدنه اجرایی کشور نیازمند این است که قبل از هر اتفاق و رویدادی، اطلاعات مورد نیاز آن را داشته باشد تا با بهره گیری از آن بتواند برنامه ریزی مناسبی داشته باشد.

او به نقش صنفی پژوهشگران در رفع این آسیب‌ها تاکید کرد و بیان داشت: صنف پژوهشگران و محققان خودش در مرحله اول باید نسبت به این آسیب‌ها معترص باشد، همچنین بی اعتماد شدن بخش اجرایی و مدیران به پژوهش‌ها به دنبال این آسیب‌ها و بداخلاقی‌های پژوهشی مثل کپی برداری یا تکراری بودن و ... به وجود آمده که اگر جامعه پژوهشی با آن‌ها برخورد صنفی کند، اعتماد به پژوهش‌ها بر خواهد گشت.

تندگویان با بیان اینکه پژوهش باید همواره در کنار مدیران و بدنه اجرایی باشد، تصریح کرد: پژوهش یک امر کاملاً علمی است و دولتی شدن آن یک آسیب است.

او با اعلام اینکه تغییر گفتمان بحثی جدی در مورد هر نوع تحقیقات است، تاکید کرد: خروجی که باید براساس آن مشارکت جوانان را افزایش دهیم، خیلی بسیار تغییر کرد و پژوهش گران باید خروجی تحقیقات خود را طوری تنظیم کنند تا پاسخگوی گفتمان امروز جوانان باشد.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، مهاجرت نخبگان اجتماعی، نبود آموزش مهارتی به خصوص در آموزش و پرورش، مشکلات جمعیت و فرزندآوری، مشکلات اقتصادی، فرهنگی و... را از آسیب‌های حوزه مشارکت اجتماعی کشور دانست و گفت: همه برنامه‌ها بر مبنای یک نیروی انسانی انجام می‌شود.

او افزود: وقتی که فرماندهان و نخبگان اجتماعی را بر اثر مهاجرت از دست می‌دهیم نیرویی برای پیاده کردن برنامه‌ها نداریم، پس باید به آموزش در دوره خیلی قبل‌تر از دوره جوانی بپردازیم تا تعداد فرماندهان اجتماعی را افزایش دهیم.

تندگویان به نگاه غلط نظارتی و امنیتی به حوزه مشارکت‌ها اشاره و تصریح کرد: این نگاه غلط باعث آسیب می‌شود و باید برای این دستگاه‌ها تفکیک انجام داد؛ چرا که مشارکت اجتماعی برای توسعه، کمک داوطلبانه و رفع آسیب‌ها با مشارکت‌هایی که پوشش فعالیت‌های دیگری است، تفاوت دارد.

او به تغییرات نسلی اشاره کرد و بیان داشت: تغییرات نسلی به صورت شگرف و عجیبی پیش می‌رود؛ بنابرین گفتمان ما باید جذابیت و خلاقیت زیادی داشته باشد و فقط با مسائل علمی و تئوریک نمی‌توان جوان امروز را همراه کرد.

تندگویان گفت: در عرضه فعالیت‌های داوطلبانه و مشارکت اجتماعی اتفاقات بدی افتاده و سیاست بازانی که سیاستمدار هم نیستند، موجب بداخلاقی‌ها در این حوزه شده اند که این بداخلاقی‌ها و سوءاستفاده‌های مختلف از این حوزه باید حتما ریشه یابی شود و پژوهش شود که چگونه می‌توان از این آسیب‌ها جلوگیری کرد.

او با طرح این سوال که اصل کار داوطلبانه و تشکل سازی باید دولتی باشد یا مردمی؟ تصریح کرد: آیا تشکل سازی در نوع مشارکت اجتماعی باید دولتی و دستوری باشد یا مردمی و داوطلبانه؟ یا باید یک مدل ترکیبی در این خصوص ایجاد کرد؟ این چالشی است که باید پژوهش به آن پاسخ دهد.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه فرهنگ کار جمعی در جوانان ضعیف شده و جوانان قدرت تحمل همدیگر را حتی در کار‌های موفق ندارند، افزود: اخلاق کار جمعی از بین رفته و نگاه و ادبیات غلطی حاکم شده که این تغییرات نیز حتما باید در پژوهش‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

تندگویان با بیان اینکه اطلس جامعی در مشارکت اجتماعی نداریم، افزود: همه موضوعات و محور‌های متعدد مشارکت اجتماعی باید در این اطلس وجود باشد و سندی داشته باشیم که به صورت بومی، منطقه‌ای و ... برای موضوع مشارکت اجتماعی اطلاعات داشته باشد.

او تأکید کرد: با یک نسخه واحد کشوری نمی‌توان برنامه ریزی کرد و در هر استان به یک مدل خاص نیاز داریم.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.