سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه تعداد مقاله ایرانی در ۱۰ سال گذشته باطل شده است؟

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم درباره تعداد مقالات ایرانی باطل‌شده توسط نشریات بین‌المللی توضیح داد.

محسن شریفی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد مقالات ایرانی در حوزه‌های مختلف در جهان بالای ۶۴ هزار تعداد است که به صورت سالانه در نشریات معتبر بین المللی توسط دانشگاه ها، مراکزعلمی و پژوهشی به چاپ می‌رسند.

او افزود: آمار مقالات در دنیا به خصوص در ایران رو به افزایش است، اما در اغلب کشور‌ها به علت بحث‌هایی که در حوزه اخلاق علمی وجود دارد و رعایت اصول و موازین اخلاق علمی بعضا این مقالات دچار مشکلاتی می‌شوند و برخی از موسسات این مقالات منتشر شده را رصد می‌کنند تا در آن‌ها خلاف مقررات اخلاق نشر عملی صورت نگیرد.

شریفی تصریح کرد: ممکن است برخی مقالاتی که حتی در سال‌های بسیار دور به چاپ رسیده اند و مورد استفاده محققان دنیا قرار گرفته اند خلاف مقررات اخلاق نشر عملی باشند و در آن مقاله انحرافی مشاهده شود که در اینصورت نشریه به باطل کردن آن مقاله اقدام می‌کند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: آمار مقالات علمی ایران طی ۱۰ سال اخیر افزایش یافته و یک تعداد محدودی هم باطل شده اند، یعنی در مجموع ۶۰۰ مقاله طی ۱۰ سال اخیر باطل شده و با این که ابطال این تعداد مقاله زیاد نیست اما در جلوگیری از باطل شدن مقالات هر چند به تعداد کم هم باید حساس عمل کنیم.

شریفی اضافه کرد: محققان ایرانی باید دقت لازم و کافی را در ثبت مقالات ایرانی و جلوگیری از باطل شدن آن‌ها افزایش دهند تا هیچ مقاله‌ای در آینده جمهوری اسلامی ایران باطل نشود.

او گفت: برای تحقق این امر لازم است تا محققان و نشریات بین المللی در زمان ارسال مقاله خود به مجلات و داوری کردن کاملا اصول اخلاق علم را رعایت کنند تا هیچ گونه مشکلی به وجود نیاید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.