سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشگیری از یبوست با رژیم غذایی مناسب

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: با داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌توان از ابتلا به یبوست پیشگیری کرد.

کوروش صمد پور، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت به وجو آمدن یبوست اظهار کرد: یبوست یکی از بیماری‌های رایج گوارشی است. بطور کلی سه بار اجابت مزاج در روز تا هر سه روز یک بار اجابت مزاج نرمال است مگر اینکه این عادت معمول دفع، اخیرا تغییر کرده باشد که باید بررسی شود.

او ادامه داد: زمانی که یبوست در مراحل ابتدایی قرار دارد بهتر است که درمان آغاز شود، زیرا با تشدید آن ممکن است بیماری‌های دیگری مانند بواسیر و یا شقاق به سراغ فرد بیاید.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: یبوست دلایل مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به رژیم غذایی نامناسب، بعضی بیماری ها‌ی روده‌ای، عادات بد تخلیه روده‌ای یا مصرف بعضی دارو‌هاست. رایج‌ترین علت یبوست رژیم غذایی نامناسب مثل خوردن غذا‌های سرشار از چربی‌های حیوانی (فراورده‌های لبنی، گوشت و تخم مرغ) و غذا‌های فرآوری شده، شکر تصفیه شده و دریافت ناکافی فیبر، مصرف کم مایعات، است.

او افزود: مصرف نکردن آب کافی باعث خشک و سفت شدن مدفوع می‌شود. مایعات در روده جذب می‌شوند و چنانچه شخصی آب کافی مصرف نکند، احتمالاً آب به میزان کافی به روده نمی‌رسد که مدفوع نرم بماند، در نهایت یبوست رخ می‌دهد.

صمدپور ادامه داد: کافئین و الکل به دلیل افزایش جذب آب از روده باعث از دست رفتن آب بدن می‌شوند. کاهش آب بدن نیز باعث یبوست می‌شود یعنی حالتی ایجاد می‌شود که مایع کافی در مدفوع وجود ندارد. تحرک نداشتن نیز باعث تشدید یبوست می‌شود. عادت‌های بد روده به تأخیر انداختن عمل دفع می‌تواند آغازگر دوره بیماری باشد و عوارضی را بوجود آورد.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف برخی از دارو‌ها که برای درمان بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود مانند آنتی اسید‌های حاوی هیدرواکسید آلومینیوم، ضد افسردگی‌ها و یا مکمل‌های آهن، کلسیم و …نیز باعث بروز یبوست می‌شود. استفاده زیاد از ملین‌ها نیز باعث وابستگی فرد به این دارو‌ها خواهد شد. بارداری و بالا رفتن سن نیز از جمله سایر دلایل است.

صمد پور گفت: مواد غذایی که دارای فیبر زیادی هستند مثل سبزیجات خام، کلم، بادمجان، اسفناج، سبوس غلات، میوه‌های تازه وخشک شده، حبوبات و بادام باید در برنامه غذایی گنجانده شود. در میان میوه‌ها هم می‌توان به آلو، گلابی، انجیر، سیب و کیوی اشاره کرد که می‌توانند به عنوان ملین از بروز این عارضه در بدن بیمار جلوگیری کنند.

او تصریح کرد: فرد مبتلا به یبوست باید مصرف روزانه آب را بیشتر از قبل کند و هر روز حداقل هشت لیوان آب بنوشد. مصرف آب و چای در صبحانه می‌تواند به افرادی که به یبوست مبتلا هستند کمک زیادی را بکند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.