سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هدف بوکوحرام از دزدیدن دختران چیست؟

صد‌ها دانش آموز دختر در نیجریه ربوده شدند، هدف تروریست‌ها از حمله به مدارس چیست؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حملات تروریستی در کشور‌های غرب آفریقا به ویژه نیجریه همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین این حملات صد‌ها دانش‌آموز نیجریه‌ای در پی حمله افراد مسلح به یک مدرسه در ایالت «زامفارا» در شمال غربی این کشور ربوده شدند.

طی ماه‌های گذشته افزایش فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در کشور‌های آفریقا به ویژه کشور‌های غرب و منطقه ساحل بسیار محسوس بوده است.

بوکوحرام از جمله گروه‌های تروریستی است که به ویژه دانش آموزان را در نیجریه هدف حملات خود قرار می‌دهد. تاکنون این گروه تروریستی علاوه بر کشتن ده‌ها شهروند نیجریه ای، صد‌ها دانش آموز دختر و پسر را از مدارس نیجریه ربوده است چنان که چند ماه گذشته این گروه در حمله به مدرسه‌ای در ایالت «کاتسینا» در شمال نیجریه بیش از ۳۰۰ دانش آموز را ربود و اکنون نیز بار دیگر بیش از ۳۰۰ دانش آموز را ربوده است.

در واقع این گروه تروریستی سوادآموزی را به ویژه برای دانش آموزان مشروع نمی‌داند چنان که رهبر گروه بوکوحرام در پیام صوتی که چندی پیش منتشر کرد، هدف از حمله به مدرسه شبانه روزی در ایالت کاتسینا را مقابله با «آموزش غربی» اعلام کرد.

اگرچه دولت نیجریه تلاش کرده دانش آموزان به اسارات گرفته شده را آزاد کند، اما تاکنون موفقیت چندانی نداشته است. در واقع گروه بوکوحرام با به اسارت گرفتن دانش آموزان از یک سو رعب و وحشت ایجاد و از سوی دیگر از آن‌ها برای تقویت نیرو‌های انسانی مورد نیاز خود استفاده می‌کند.


بیشتر بخوانید

بسیاری از دانش آموزان به اسارت گرفته شده پس از آموزش‌های نظامی در عملیات‌های تروریستی به کار گرفته می‌شوند و حتی بسیاری از آن‌ها برای انجام عملیات‌های انتحاری استفاده می‌شوند. گروه‌های تروریستی در حالی به دامنه فعالیت‌های خود افزوده اند که «محمدو بوهاری» از زمان به دست گرفتن قدرت درنیجریه وعده مبارزه و نابودی این گروه‌ها و برقراری ثبات و امنیت در این کشور را داده است، اما تاکنون برنامه بلند مدت و عملی در این زمینه اعلام نشده و اقدامات صورت گرفته نیز کافی نبوده است.

جالب این جاست که دولت نیجریه به ویژه طی سال‌های اخیر روابط سیاسی و اقتصادی خود را با کشورهایی، چون عربستان گسترش داده است و برای بهره مندی از کمک‌های مالی این کشور و متحدانش بسیاری از سیاست‌های خود را در راستای منافع و خواست این کشور‌ها تنظیم می‌کند.

«مداوی بن محمد الرشید» استاد مرکز خاورمیانه مدرسه علوم سیاسی و اقتصادی لندن در این باره می‌گوید: «ظهور قارچ گونه گروه‌های تروریستی در آفریقا، چون بوکوحرام در نیجریه و کشور‌های همجوار، با حمایت لجستیکی، مالی و تسلیحاتی مستقیم دولت سعودی امکان پذیر شده است.»

تروریست‌ها در آفریقا در واقع ابزاری در اختیار کشور‌های غربی و متحدان آن‌ها برای استفاده از ثروت و موقعیت کشورهایی، چون نیجریه هستند. از این رو به نظر نمی‌رسد دولت نیجریه و دیگر دولت‌های کشور‌های آفریقایی دغدغه جدی برای ریشه کنی فعالیت‌های گروه‌های تروریستی داشته باشند، در این میان دانش آموزان قربانیان اصلی هستند.

منبع:روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عمار
۱۲:۰۶ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
معنی بوکو حرام یعنی حرامزاده های خبیث ابلیس ملعون پرست .