یحیی سریع روز گذشته حقایق تکان دهنده‌ای درباره نظامیان سودانی که هیزم جنگ محمد بن سلمان علیه ملت یمن شده اند، فاش کرد و در واقع زنگ خطر را برای مقامات خارطوم به صدا درآورد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سودان یکی از کشور‌هایی که در ائتلاف تحت سرکردگی سعودی علیه یمن مشارکت دارد. براساس برخی گزارش ها؛ سودان حدود سی هزار نیرو به یمن اعزام کرده است.

روز گذشته یحیی سریع سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن درباره نیرو‌های سودانی در جبهه‌های جنگ یمن گفت: ما اطلاعات کاملی درباره نوع و سطح مشارکت کشور‌های که در این تجاوز دخالت دارند، در اختیار داریم. یکی از این کشورها، سودان است که نظامیانش را در ازای دریافت پول برای جنگ به یمن فرستاده است. سودان نظامیانش را به جنگ زمینی فرستاده که بسیاری از کشور‌ها از مشارکت در آن صرفنظر کردند.

این مقام یمنی گفت که رهبران ما پیشتر بر نقش مردم سودان در پایان دادن به این مشارکت و استواری روابط دو ملت یمن و سودان تاکید کرده بودند.

وی با بیان اینکه نیرو‌های سودانی در این تجاوز متحمل خسارت‌های زیادی شدند، افزود: که طی چند ماه اخیر ۱۸۵ سودانی در جبهه‌های مختلف نبرد در یمن کشته یا زخمی شدند.

پژواک زنگ خطر در دستان سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن/ نظامیانی که اجسادشان طعمه پرندگان می‌شود

به گفته سریع، نیرو‌های یمنی توانستند در سال جاری ۴۵۹ سودانی را به قتل برسانند که در مجموع تعداد نظامیان کشته شده سودانی به بیش از هزار و ۳۵۴ نفر رسیده و دست کم ۴۰۰ نفر هم مفقود شدند.

وی تصریح کرد: در طول جنگ یمن بیش از ۸ هزار نظامی سودانی کشته یا زخمی یا مفقود شدند که ۴ هزار و ۲۵۳ نفر از آن‌ها کشته شدنددر طول جنگ یمن بیش از هشت هزار نظامی سودانی کشته یا زخمی یا مفقود شده اند که ۴ هزار و ۲۵۳ نفر از آن‌ها کشته شدند. مردم سودان هم مانند بسیاری از ملت‌های عربی و مسلمان دیگر در معرض اخبار نادرست رسانه‌ها قرار دارند و واقعیت‌ها سانسور می‌شود.

سریع ادامه داد: نیرو‌های مسلح یمنی تصاویری از به اسارت گرفتن و اجساد نظامیان سودانی و به غنیمت گرفتن تجهیزات نظامی شان در نبرد‌های مختلف به نمایش گذاشتند.

پژواک زنگ خطر در دستان سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن/ نظامیانی که اجسادشان طعمه پرندگان می‌شود

وی با اشاره به شمار زیاد سودانی‌های مفقود شده گفت: بسیاری از اجساد آن‌ها دفن نمی‌شود و در جبهه‌های جنگ رها می‌شود تا غذای پرندگان شوند.‌ای سودانی‌ها آیا ائتلاف سعودی با ارتش شما مانند سایر نیرو‌ها برخورد می‌کند به ویژه آن‌هایی که در شرکت‌های امنیتی مشغول هستند؟ ارتش شما (سودان) باید از مردم خود و کشورش دفاع کند نه از نظام‌های دست نشانده واشنگتن و تل آویو. از مردم سودان می‌خواهیم که به مسئولیت‌های اخلاقی خود در حفظ خون سربازانشان عمل کنند، آن‌ها را به کشور بازگرداند و دوباره حیثیت آنان را احیا کنند. مجبور به اتخاذ گام‌هایی برای وادار کردن نظامیان سودانی جهت پایان دادن به حضورشان در یمن هستیم.

سریع به سودانی‌های شرافتمند هشدار داد که با بازگرداندن نظامیان سودانی به کشورشان، از خون و جان آن‌ها محافظت کنند.

سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن گفت: هر تشکیلات نظامی موجود در خاک یمن را در حمایت از ائتلاف متجاور صرفنظر از اینکه در کجا قرار دارد، اهداف مشروع برای حمله می‌دانیم. همچنین می‌توانیم هر تشکیلات نظامی جدیدی را قبل از رسیدن به اراضی یمن یا آب‌های منطقه‌ای هدف قرار دهیم».

چرا دقلو از خروج نیرو‌های سودانی خبر داد؟

این در حالی است که مطبوعات سودانی با اشاره به دستور «محمد حمدان دقلو» معاون رئیس شورای حاکمیتی و رئیس نیرو‌های واکنش سریع در سودان که به حمیدتی معروف است؛ برای بازگشت ۱۰ هزار نظامی سودانی از جنگ یمن، به نقل از حمدان دقلو در نشستی سه جانبه با حضور نمایندگان شورای حاکمیتی و دولت و گروه‌های آزادی و تغییر نوشتند: به جای نیرو‌هایی که به خارطوم بازگشتند، نیرو‌های جدید به یمن نخواهیم فرستاد.

درباره این دستور تحلیل‌های مختلفی شد از جمله اینکه؛ گفته شده است که علت اصلی این اقدام، نگرانی سودان از فعالیت عناصر مسلح بوکوحرام است که در جنوب غربی مرز‌های سودان فعالیت می‌کنند.

اما از نگاه برخی تحلیلگران واقعیت آنگونه که گفته شد، نیست، بلکه تصمیم خارج کردن نیرو‌ها به علت خسارت‌های سنگینی است که نیرو‌های سودانی در یمن متحمل شده اند.

تحلیلگران بر این باورند که تصمیم به خروج نیرو‌های سودانی از یمن، همچنین به منظور بهبود وجهه حمیدتی است که به ارتکاب جنایت‌های جنگی در دارفور و نیز به دست داشتن در کشتار فرماندهی کل در ژوئن گذشته متهم است.

پژواک زنگ خطر در دستان سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن/ نظامیانی که اجسادشان طعمه پرندگان می‌شود

وی همچنین با این تصمیم می‌خواهد تصویر ترسیم شده از وی در اذهان مردم سودان مبنی بر اینکه وی مرد عربستان و امارات در سودان است را از بین ببرد.

همچنین به نظر می‌رسد که خروج نیرو‌های سودانی از جنگ یمن که گفته می‌شود تعداد آنان به ۳۰ هزار نفر می‌رسد، تحت فشار افکار عمومی سودان صورت می‌گیرد که شعار خارج کردن نیرو‌های سودانی از یمن را به عنوان خواسته‌ای مردمی سر می‌دهند.

حزب کمونیست سودان که یکی از احزاب تشکیل دهنده گروه‌های اعلام آزادی و تغییر است که در قدرت با شورای نظامی مشارکت دارد، از طریق «محمد مختار الخطیب» دبیر کل این حزب از دولت انتقالی خواسته است که همه توافق‌هایی را که دولت غیرقانونی با طرف‌های خارجی امضا کرده است، برهم زند و فوراً از محور ارتجاع عربی خارج شود و نیرو‌های سودانی را از یمن خارج کند.

زنگ خطری که یحیی سریع درباره نظامیان سودانی به صدا درآورد

به هر حال مواضع اتخاذ شده از سوی یحیی سریع سخنگوی نیرو‌های مسلح به مثابه زنگ خطری بود که وی برای مقامات جدید سودان که پس از کنار زدن عمر البشیر قدرت را در دست گرفته اند، است به صدا درآورد که تا دیر نشده است جان نظامیان سودانی را نجات دهند.

مردم سودان پس از آنکه حقیقت را از زبان مقام نظامی یمنی شنیدند فشار بر مقامات خود را مضاعف خواهند کرد به ویژه که اهانتی که به نظامیان سودانی از سوی سعودی‌ها می‌شود را فاش کرد.

پژواک زنگ خطر در دستان سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن/ نظامیانی که اجسادشان طعمه پرندگان می‌شود

پرواضح است که ائتلاف تحت سرکردگی آل سعود به جان مزدوران اهمیتی نمی‌دهد و در خط اول از مزدوران یمنی و سودانی استفاده می‌کند و جان نظامیان عربستانی را به خطر نمی‌اندازد، زیرا بر این باور است که این مزدوران پول گرفته اند و باید در جنگ مشارکت کنند.

رژیم سعودی و امارات در جنگ یمن از پول و امکانات خود برای مشارکت دیگر کشور‌ها در جنگ علیه ملت یمن استفاده کردند. برخی از این کشور‌ها به مشارکت هوایی اکتفا کردند، اما برخی دیگر به حضور دریایی، اما سودانی‌ها در جنگ زمینی مشارکت کردند و رژیم سودان فرزندان این کشور را به گورستان یمن اعزام کرد.

ماموریت این نیرو‌ها در ابتدا امر آموزش و تامین و لجستیک بود، اما به مرور آن‌ها را وارد خطوط مقدم کرد که بر اثر آن شمار زیادی از این نیرو‌ها کشته شدند که همانطور که روز گذشته سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن اعلام کرد از زمان مشارکت این نیرو‌ها در جنگ یمن ۸ هزار نفر از آن‌ها کشته و زخمی شده اند که تعداد کشته‌های آن‌ها بالغ بر ۴۲۵۳ نفر بوده است.

علت این همه کشته و زخمی از میان نظامیان سودانی چیست؟

واقعیت این است که ارزان بودن نظامیان سودانی در مقایسه با دیگر مزدوران خارجی سبب شد که سعودی‌ها شمار زیادی از آن‌ها را به کار گیرند که به جای ارتش عربستان بجنگند. امارات نیز با مبالغ ناچیز شمار زیادی را برای عدن و دیگر مناطق اجیر کرد.

پژواک زنگ خطر در دستان سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن/ نظامیانی که اجسادشان طعمه پرندگان می‌شود

واقعیت این است که با تغییر رژیم در سودان و برکناری عمر البشیر هم چیزی عوض نشد و مقامات جدید سودان هم با جان سودانی تجارت می‌کنند.

زمانی که یحیی سریع اعلام کرد که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن توان هدف قرار دادن نیرو‌ها نظامی سودانی قبل از رسیدن به یمن را دارند، در واقع هشدار جدی و زنگ خطر برای مقامات خارطوم بود تا در سیاست‌های خود تجدید نظر کنند و هزاران نظامی را از یمن فرا بخوانند و سربازان سودانی را هیزم جنگ محمد بن سلمان علیه ملت یمن قرار ندهند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.