سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالارآملی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

توسعه بی رویه دانشگاه‌ها علت خالی ماندن صندلی‌ها است

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: یکی از دلایل اصلی خالی ماندن صندلی‌های دانشگاهی توسعه بی رویه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی است.

حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زیاد بودن شعبات دانشگاهی در کشور و انتقادات به این مسئله، گفت: تعداد شعبات واحد‌های دانشگاهی در کشور‌های خارجی خیلی کم بوده و در حد ۲ تا ۳ واحد مجزا از دانشگاه مادر است.  

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در ادامه اظهار کرد: داشتن تعداد واحد‌های دانشگاهی بالا نقطه ضعف نیست. تعداد بالای واحد‌های دانشگاهی بر اساس طراحی داخل کشور خودمان مفید است. 

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در دنیا از نظر دانشگاه‌های برتر صاحب حرف  هستیم  و در بین ۵۴ کشور اسلامی منطقه بیشتر دانشگاه‌های برتر را داریم.  

به گفته قائم مقام وزیر علوم، ممکن است این ایراد گرفته شود که این شعبات دارای کیفیت لازم نیستند که باید در جایگاه خودش مورد بررسی قرار گیرد.

سالار آملی گفت: بعضی از دانشگاه‌های خارجی هم کیفیت ندارند. اما عمده نگاه ما به دانشگاه‌های دولتی دارای سابقه بالا است که در سطح بین المللی در حال خودنمایی و درخشش هستند.

تعداد دانشجویان در کشور کاهش پیدا کرده است

او ادامه داد: تعداد دانشجویان ما در عرضه سه تا چهار سال اخیر یک میلیون نفر کاهش پیدا کرده است و از حدود چهار میلیون و ۵۰۰ نفر به ۳ میلیون و ۵۰۰ رسیده که این اتفاق مطلوبی نیست.  

معاون وزیر علوم در امور بین الملل درباره علت کاهش دانشجو در کشور، توضیح داد: علت این کاهش دانشجو کم شدن نسل جوان در کشور است. احتیاج داریم که نسل جوان وارد عرصه شوند و چرخ‌های مملکت را بچرخانند. ظرفیت خیلی از دانشگاه‌های ما پر نمی‌شود در صورتی که در دهه‌های گذشته تعداد دانشجویان ما زیاد بودند.

در برهه‌ای دانشگاه‌ها را بی رویه توسعه دادیم

سالار آملی با اشاره به اینکه خالی ماندن صندلی‌های دانشگاه‌ها دو دلیل دارد، افزود: یک علت این خالی ماندن توسعه بی رویه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در برهه‌ای از زمان است و علت دیگر کاهش رشد نسل جوان در کشور است. دانشگاه‌ها بر اساس آنچه که برنامه ریزی‌ها درباره جمعیت آن‌ها نشان می‌دهد توسعه پیدا کرده اند، اما برنامه ریزی رشد جمعیت آنچنان که باید اتفاق نیفتاد و در نتیجه هم اکنون با کاهش داوطلب ورود به دانشگاه‌ها رو به رو شده ایم.  

به گفته این مقام مسئول، تعداد متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها به شدت کاهش پیدا کرده و مشکلات اقتصادی هم تا حدی باعث شده جوانان به دنبال کار باشند تا اینکه به دنبال تحصیل بروند. با این وجود و تحت هر شرایطی نیرو‌های مستعد کشورمان در دانشگاه‌های برتر جایگاه خود را پیدا می‌کنند. با روسای دانشگاه‌های دنیا که صحبت می‌کنیم از توانمندی و پتانسیل دانشگاه‌های ما سخن می‌گویند.  


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۵۵ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
وقتی دانشگاه آزاد در روستاها و شهرک های همجوار هم واحد دانشگاهی میزنه نتیجه همین میشود!