سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون اول رییس جمهور:

مرز باشماق در ارتقاء شاخص‌های اقتصادی کشورتاثیرگذار است

جهانگیری گفت: مرزباشماق مریوان از مرز‌های مهم تجاری ایران است و حجم صادرات و واردات آن در برنامه‌های اقتصادی کشور بسیار مهم و تاثیرگذار است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور روز شنبه در آیین شروع عملیات اجرایی طرح ساماندهی و توسعه مرز رسمی باشماق مریوان با بیان اینکه انجام ۱۰ درصد ترانزیت کشور از طریق این مرز سهم بسیار بزرگی است، افزود: دغدغه‌ی مسوولان محلی و برخی از رانندگان در زمینه شرایط نامناسب زیرساخت‌های این مرز داشتند که بررسی شد و در نهایت تصمیم مهمی برای پایانه‌های مرزی گرفته شد.

او افزود: بدلیل اینکه دستگاه‌های متعددی در یک نقطه متمرکز بود و یک دستگاه به عنوان مسوول اصلی پایانه تعیین نشده بود مشکلاتی ایجاد می‌شد و در این راستا بدلیل اهمیت جایگاه پایانه‌های مرزی، مسوولیت به سازمان راهدای و پایانه‌های مرزی وزارت راه و شهرسازی واگذار شد و با توانمندی که در این بخش وجود دارد این پایانه‌ها به سرعت خصوصا پایانه‌های مهم سروسامان می‌گیرند.

معاون اول رییس جمهور بیان کرد: همه دستگاه‌ها حتی اگر لازم باشد باید ۲۴ ساعته در پایانه‌های مرزی فعالیت داشته باشند و ما در این مقطع فعلی کشور به این فعالیت‌ها نیاز داریم و همه باید در این راستا کمک کرده هیچ کس نباید کم‌کاری کند.

جهانگیری گفت: امید است در یک مقطع زمانی خیلی کوتاه زیرساخت‌های مورد نیاز مرز باشماق به گونه‌ای ساخته شود که به عنوان یک مرز نمونه در کشور شناخته شود که هم رانندگان راضی باشند و هم بازرگانان احساس کنند که دولت برای کارشان ارزش قائل است.

اوابراز امیدواری کرد، عملیات ساماندهی و فعالیت مرز باشماق مریوان آغاز مهمی برای کار‌های توسعه تجاری در استان کردستان باشد.

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور  نیز در این آیین با بیان اینکه توسعه مرز باشماق می‌تواند در توسعه بازرگانی استان و کشور نقش ارزنده‌ای داشته باشد، گفت: پایانه مرزی باشماق در سال ۱۳۸۵ به عنوان مرز رسمی شناخته شده و در سال ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید.

خداداد مقبلی افزود: در مرز باشماق ترانزیت ورودی کالا از اول امسال تا پایان دی حدود۲۵۰ میلیون دلار بوده است که رتبه چهارم کشور را با ۱۰درصد ترانزیت کشور در برداشته است.

او گفت: روزانه به صورت میانگین۳۰۰ دستگاه کامیون در مرز باشماق ترانزیت انجام می‌شود که گاهی این مقدار به ۸۰۰ کامیون نیز خواهد رسید.

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور افزود: روزانه حدود سه هزار نفر مسافر به صورت میانگین در ۱۰ ماهه امسال انجام شده که ۴۰درصد آن از کشور خارج و ۶۰درصد به کشور وارد شده‌اند و اکثرا برای توریسم پزشکی و گردشکری بوده است.

مقبلی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل و توسعه مرز باشماق راه توسعه و پیشرفت استان کردستان هموارتر شود.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.