به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در صفحه شخصی توییتر خود در واکنش به عقبنشینی آمریکا از مکانیسم ماشه، نوشت: «آمریکا اذعان کرد که ادعاهای پامپئو درباره قطعنامه ٢٢٣١ هیچ اعتبار قانونی ندارد. ما هم موافق هستیم.
آمریکا باید در پایبندی به قطعنامه ٢٢٣١، تمام تحریمهایی که توسط ترامپ احیا و بازاعمال شده بود را بی قید و شرط و بهصورت مؤثر بردارد، بعد از آن، ما فوراً تمام اقدامات اصلاحی (کاهش تعهدات) را به عقب برمیگردانیم».
انتهای پیام/
" آن طرفی که حق دارد برای ادامه کار برجام شرط معین کند ایران است.... و این شرط را هم گذاشتیم و گفتیم و هیچ کس هم از آن عدول نخواهد کرد؛ و آن این است که اگر میخواهند ایران به تعهدات برجامی برگردد، باید آمریکا تحریمها را کلاً لغو بکند؛ آن هم نه به زبان و روی کاغذ که بگوید لغو کردیم؛ نه، بایستی در عمل تحریمها را لغو کنند و ما راستیآزمایی کنیم و احساس کنیم که درست تحریمها لغو شده، آن وقت ما هم به این تعهدات برجامی برمیگردیم؛ این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است و مورد اتفاق مسئولان کشور هم هست و از این سیاست بر نخواهیم گشت."
تجارب نشان داده که برای حضور سه اقدام مهم را انجام دهد الف= وزارت دارایی مخصوصا بانک مرکزی نرخ پایه پولی ایران در برابر ارزها را مشخص کند و تلاش کند که ان را ثابت نگه دارد . مخصوصا در برابر دلار و یورو ب= از مدیریت دولتی بسمت مدیریت بخش خصوصی برود ج = قوه قضاییه بطور کامل قبول کند که بر نحوه اجرای قانون کار در شرکتها و نهادها و ادارات با مدیریت بخش خصوصی همانند مدیریت بخش دولتی از طریق دیوان عدالت اداری و اداره کل بازرسی نظارت دقیق داشته باشد.
( هسته ای و حقوق بشر و...) کامل لغو و نه تعلیق، کاملا لغو کنه و بعد ما راستی آزمایی کنیم و بعد ما به تعهدات طبق برجام برگردیم تمام.