کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: ایران شرایط پرداخت حق عضویت سازمان ملل را به دلیل بسته شدن راه‌های انتقال پول ندارد.

نوذر شفیعی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تبعات عدم پرداخت حق عضویت ایران به سازمان ملل گفت: پرداخت حق عضویت یک تعهد است و در مقابل انجام این تعهد جمهوری اسلامی ایران یک سری حقوقی را از سازمان ملل دریافت می‌کند، وقتی نتوانیم تعهد خود را انجام دهیم در نتیجه از حقوق خود محروم می‌مانیم.

وی با اشاره به ظرفیت سازمان ملل در جهت بیان دیدگاه کشور‌ها در مسائل مختلف جهانی  ادامه داد: متاسفانه ایران به دلیل عدم پرداخت حق عضویت از سایر حقوق خود از جمله حق رای در مجمع عمومی سازمان ملل و شرکت در جلسات  این سازمان محروم شده است.

کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره سابقه پرداخت حق عضویت ایران به سازمان ملل افزود: ما در پرداخت حق عضویت تاخیر داشتیم، اما در این حد نبوده است و این موضوع برای اولین بار است که این اتفاق رخ می‌دهد؛ البته سازمان ملل به خوبی می‌داند که ایران اراده لازم برای پرداخت این حق عضویت را دارد، اما شرایط پرداخت آن را به دلیل بلوکه شدن منابع مالی در کشور‌های مختلف و بسته شدن راه‌های انتقال پول ندارد.

شفیعی با اشاره به کارشکنی‌های آمریکا در روند پرداخت حق عضویت ایران به سازمان ملل اظهار کرد: تحریم‌های آمریکا علاوه بر ایجاد مشکل در بخش درآمدزایی نفتی در حوزه‌های نقل و انتقال مالی و بانکی هم مانع تراشی کرده است؛ اگر ایران بخواهد پولی به حساب سازمان ملل انتقال دهد این اقدام باید ابتدا از سمت بانک‌های آمریکایی صورت گیرد.

وی درباره استفاده ایران از منابع مالی مسدود شده در کره جنوبی برای پرداخت حق عضویت خود در سازمان ملل گفت: با توجه به احکامی که از طرف دادگاه‌های آمریکا صادر شده این نگرانی وجود دارد که این اموال به عنوان دارایی ایران تلقی و توسط آمریکایی‌ها مصادره شود بنابراین ایران باید به دنبال کانال مطمئنی برای انتقال پول باشد.

کارشناس مسائل سیاست خارجی همچنین با اشاره به بند ۱۹ منشور ملل متحد تصریح کرد: اگر هر دولت عضو این سازمان به مدت ۲ سال پیاپی نتواند و یا نخواهد حق عضویت سالانه خود را پرداخت کند، از حق رای در مجمع عمومی سازمان ملل محروم می‌شود؛ اما اگر کشور مقروض بتواند ثابت کند که عدم پرداخت بدهی به دلیل رخداد‌های خارج از کنترل کشورش بوده است، می‌تواند با تشخیص سازمان ملل حق رای خود را تا زمان تسویه بدهی همچنان حفظ کند؛ حدود ۱۰ کشور به دلیل مشکلات مالی و فقر توان پرداخت را ندارند، اما مشکل ایران انتقال پول است نه توان مالی.


بیشتر بخوانید


خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود ( ۶ بهمن ) در پاسخ به سوالی درباره پرداخت بدهی ایران به سازمان ملل متحد، گفت: بدهی ما به سازمان ملل متحد به دلیل آمادگی ما نبوده است، بلکه منابع تخصیص داده و کانال هم در نظر گرفته شده، اما آمریکا موانعی برای برداشت ایجاد کرده بود. هرگاه سازمان ملل بردارد، می‌تواند آن در اختیار بگیرد؛ ما در حال رایزنی با دبیرخانه سازمان ملل هستیم تا مسیر امنی طراحی شود و سازمان ملل متحد این پول را در اختیار بگیرد.

 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار