سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه خورش میگو جنوبی تند و خوشمزه

در گزارش زیر طرز تهیه خورش میگو جنوبی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  خورش میگو را به صورت خورش میگو کاری یا همان خورش میگو هندی و خورش قلیه میگو که همان خورش میگو با سبزی هم درست می‌کنند. اما در لیست انواع خورشت اصیل ایرانی خورش میگو با رب گوجه به سبک جنوبی یا همان بندرعباسی با طعم تند و تیز حسابی مشهور و دلچسب است. یک خورش فوری و ساده و سریع که در روز‌هایی که سوال شام چی بپزم و ناهار بپزم ذهن‌تان را مشغول کرده حسابی کارتان را راه می‌اندازد. طرز تهیه خورش میگو با رب گوجه به سبک جنوبی و بندرعباسی را درادامه بخوانید.

مواد لازم برای ۴ نفر

میگو پاک شده و رگ زده: ۴۰۰ گرم

پیاز بزرگ: ۲ عدد

سیر: ۴ حبه

نمک، فلفل سیاه، فلفل چیلی، فلفل پاپریکا، ادویه گراماسالا: به مقدار دلخواه

سرکه سفید: ۴ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: ۶ عدد

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

عصاره گوشت: ۱ عدد


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از خورش ماهی تند جنوبی و سه مدل گمنه بوشهری خوشمزه تا چند نوع شیرینی مخصوص عید نوروز و یک ژله خاص و متفاوت + تصاویر


طرز تهیه

برای درست کردن خورش میگو با رب گوجه به سبک بندرعباسی از شب قبل باید میگو‌ها را مزه‌دار کنید. مزه‌دار کردن میگو برای از بین بردن بوی نامطبوع میگو بسیار مهم است. مواد مرینیت کردن میگو‌ها عبارتند از: روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، ۱ قاشق مرباخوری ادویه گراماسالا و ۴ قاشق غذاخوری سرکه سفید. این مواد حسابی بوی زهم میگو را می‌گیرند و یک ترفند عالی برای گرفتن بوی زهم میگو در تهیه انواع غذا با میگو هستند. مقاله طرز تهیه و ترکیب ادویه گراماسالا را بخوانید.

برای پخت خورش دو عدد پیاز را نگینی و ریز خرد کنید. پیاز‌ها را کمی تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس سیر‌های له شده را اضافه کنید و سرخ کنید تا بوی سیر بلند شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل قرمز تند (مقداری بستگی به ذائقه شما دارد) به این ترکیب اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خامی آن گرفته شود.

حالا گوجه فرنگی‌های پوره شده را اضافه کنید و صبر کنید تا آب گوجه فرنگی‌ها کشیده شود. در این مرحله میگو‌های مزه‌دار شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. میگو اگر زیاد تفت بخورد سفت و لاستیکی می‌شود پس ۱ دقیقه تفت دادن کافی است.

در این مرحله ۲ لیوان آب جوش و یک عدد عصاره گوشت به خورش اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز صبر کنید تا خورش خوب جا بیفتد و غلیظ شود. خورش میگو با رب گوجه به سبک جنوبی و بندرعباسی یکی از انواع غذای خوشمزه با میگو است که در کنار میگو پفکی سوخاری، خورش قلیه میگو، خورش میگو کاری و حتی پلو میگو بوشهری یا شیرازی، هواری میگو که یکی از انواع غذای خوشمزه با میگو است و دو پیازه میگو در سرلیست غذا‌های محبوب جنوبی قرار می‌گیرد.

اصولا میگو به خاطر بافت نرم و لطیفی که دارد یک غذای فوری و سریع برای وعده شام و ناهار محسوب می‌شود. خورش ساده و سریع و فوری میگو را با برنج زعفرانی و انواع ترشی انبه یا لیته جنوبی سرو و میل کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
محمدی
۱۹:۱۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
خدایی با پول کارگری میشه میگو خرید
مطاف زاده
۱۰:۲۷ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
جالبه واقعا..هر وقت اینهمه مواد به میگو زدن دیگه طعمی از میگو نمیمونه..بعدشم میگو بوی بدی نداره و با یبار جوش دادن و ابشو عوض کردن بوش میره اینم برا کساییکه بنظرشون بوی میگو بده..خخخ مزه دار کردن میگو,میگو حتی خامشم طعم بسیار خاصی داره و مثل ماهی نیست که خامش بوی بد بده و بوی بد میگو فقط از پوستش هست و هروقت پوستشو جدا کنی اصلا بوی بدی دیگه نداره..بعدشم میگورو باید توی دریا و موقع صید اینم موقع صید میگوی مطاف بخوری تا بدونی طعم اصیل میگو چجوره(بخاطر عمق بسیار کم منطقه مطاف که حتی توی جزرو مد وسط دریا عمق اب زیر نیم متر میرسه و حتی خشکی موقت بوجود میاد و نبود فشار رو ماهی و میگوی این منطقه بهترین کیفیت رو دارن)..بدترین میگو ماهی هم منطقه چابهار و دریای عمان هست که بخاطر عمق زیاد فقط ماهیهای مقاوم و یا ماهیهای سطحی نیمه کیفیتی دارن..از بس فشار اب توی دریای عمان زیاده که کل موجوداتش چشماشون از حدقه زده بیرون و شکلهای عجیبو غریبی دارن و بعضی ماهیها و جونوراش انگار از یه سیاره دیگه اومدن..هی یادش بخیر چقد خوش میگذشت فصلهای صید ماهی و میگو البته با کشتی مجهز..ولی واقعا دریارو نابود میکردیم با صید ترال..باید یفکری برا این مدل صید کرد و مثل کشورای خارجی حداقل 5 سال فقط مجوز صید فقط با قلاب مجاز باشه و همه نوع صیدو تعطیل کنن..قبل از اومدن اینهمه کشتی و صید ترال تابستونا یزمان بود بهش میگفتن فصل میگندو(گندیدن ماهی)چون ماهیهای دهانه اقیانوس هند و دریای مکران همگی کوچ میکردن به خلیج فارس و فکر کنم خلیج فارس نمیتونست اکسیژن اینهمه ماهی رو تامین کنه و کل ساحل رو ماهیهای مرده فرا میگرفت.اینقد ماهی زیاد بود حتی هیم(طعمه) لازم نبود و ماهی اینقد زیاد بود که به قلاب خالی حمله میکردن..متاسفانه الان کشتیا از دهانه اقیانوس تا دریای عمان کمین کردن و نمیزارن یدونه ماهی بدون اجازه رد بشه بیاد خلیج فارس و حتی به ماهیهای که برای مراحل رشد دارن به خلیج فارس میان رحم نمیکنن..واقعا شیلات باید یفکری کنه برا این مشکل چون همین الانم تقریبا دیگه دیر شده..حتی دهه 70 هم یه قایق یا لنج کوچک تو 2..3 روز اگه زیر 2..3 تن ماهی صید میکرد میگفتن صید ضعیف بوده ولی الان اگه کسی از دریا با 100کیلو ماهی برگرده خوشحاله..سایتایی مثل شما باید مطالبه گر باشن و به مقامات با مقاله ها و مصاحبه با جنوبیا فشار بیارن..قضیه صید کشتی چینیا هم کلا دروغه و حتی اگه کارگر چینی و یا کشتی چینی باشه صاحبش ایرانیه و یا حداقل کرایه کردن از چینیا و ماهیهای حروم گوشت روی سطح اب رو صید میکنن و میفرستن چین..خود ما ایرانیا دریارو نابود کردیم و حتی خود من چند سالی درش دخیل بودم و حتی اواخر که ناظر صید برا کشتی تعیین میکردن با یه رشوه ناظر راضی میشد( البته اونموقع اینقد ماهی زیاد بود هیچوقت فکر نمیکردیم این وضعیت درست بشه)...یچیزی یادم رفت درباره میگوهای پرورشی که بنام میگو دریایی چند وقته به ملت قالب میشه و اگه دنبال میگو دریایی هستین از ادم مطمئن بگیرین چون میگوی پرورشی که سفید هست رو با فرو کردن تو اب داغ برنگ نارنجی میگوی دریایی در میارن و با قیمت 3 برابر به ملت میندازن و خیلی میخواد خبره باشی و بتونی تفاوتو احساس کنی..حتی شرکتهای بزرگ این روشو بکار میبرن و حتی به ژاپنیا بعنوان میگو مطاف قالب میکنن..وای چقد نوشتم(برا دل خودم لازم بود حتی اگه ینفر نخونه)
ناشناس
۰۰:۳۶ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
من بچه آبادانم این کجااااش جنوبیه هااان
وولک مو هرچی نگاه میکنم ما ای غذا رو نداریم
کاکا ای تهرانیا میان یه چیییی درس میکنن میگن اصیله
ووووووولک کجاااش اصیله
هااا....
ناشناس
۲۲:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
سلام .اصلا ببینید تو این وضع گرونی مردم توان خرید دارن بعدش بیاین صحبت از ...
یلدا
۱۵:۰۵ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
اصلا میگو جنوبی اینطوری درست نمیشه خیلی بد درست کردین
فقیر
۱۴:۰۲ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
قربون شکل ماهتون که اینقده به فکر سلامت و غذای روزانه مردم هستید، تو این گرونی کی میتونه میگو بخره
قربان شما
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
عالیه عالی
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
عالی