سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افول پادشاهی سیب در باغ های استان های غرب کشور/ سیب‌هایی که بجای فروش در بازار شب عید ضایعاتی می‌شوند

باغداران میوه‌های ارزان‌قیمت تولید می‌کنند و مردم میوه‌های گران‌قیمت می‌خرند؛ این میان دلالانی هستند که با چند تماس تلفنی به‌اندازه چند سال تلاش کشاورزان سود می‌برند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، با چند تماس تلفنی محموله ای از سیب را می خرد و به سردخانه منتقل می کند  وبعد از یک هفته همان محموله با قیمتی متفاوت و چند برابر قیمت خرید وارد بازار می کند و سودی کلان واریز حساب بانکی اش می شود.

قصه سیب امروز آن شیرینی دیروز را در کام باغداران غرب کشور ندارد و دست مافیای میوه و یا همان اژدهای بازار باعث شده که امروز باغداران بجای بهره بردن از شیرینی این میوه زیبا و بهشتی از آن بجز غم زدگی محصولات چیزی را به عیان نبینند.

هر سال با نزدیک شدن فصل برداشت سیب قصه تلخ و تکراری نبود بازار مناسب، نبود برنامه مشخص ‏و الگوی مناسب کشت، نبود سورت و بسته ‌بندی نامناسب محصول، منطقی نبودن قیمت‌ها با توجه به ‏هزینه تولید، گران بودن هزینه های حمل و نقل نیز در این استان روایت می شود و این قصه با تضرر ‏باغداران و هدررفت سرمایه های بخش کشاورزی استان خاتمه می یابد.‏

دست خالی کشاوزان و باغداران سیب حتی با به ثمر نشستن محصولات آنها به خاطر به فروش نرفتن قصه امروز و فردا نیست بلکه سناریویی است که سال ها دامه دار بوده است.

با به ثمر نشستن محصولات آنها به خاطر به فروش نرفتن محصولات آنان و دست دلالان سیب شاید قصه امروز و فردا نیست، بلکه قصه رنج کشیدن کشاورزانی است که با دست خالی نمیدانند با کدام موضوع کنار بیایند.

استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل با داشتن بیشترین منابع خدادادی و باغداری از استان های مستعد در امر کشاورزی و باغداری به ویژه تولید سیب است.

ضرر و زیان حاصل دسترنج این کشاورزان است که همه رنج ها و مشقت های خود در امر باغداری در زمان برداشت برای داشتن محصولی با کیفیت به جان خریده اند و تنها چیزی را که مشاهده می کنند با تاراج رفتن مشقت و زجر کشیدن آنها در گرمای تابستان و سرمای زمستان به نفع دلالان است.

آنان به جای دیدن به ثمر رسیدن رنگ زیبای سیب از سرخی آن شرمسارند و ترجیح می دهند سیب ها را در کنار خیابان ها رها کنند.حقیقتی تلخ که هر ساله رخ می دهد و تا کنون هیچ مسئولی برای رفع آن راه کاری انجام نداده است.

در گذشته وقتی به ورودی شهر مهاباد در آذربایجان غربی یا مراغه در آذربایجان شرق و مشکین شهر در استان اردبیل می رسیدید بوی خوش سیب را استشمام می کردید، اما امروز این بوی سیب به خوشی آن بوی سیب قدیم نیست، بلکه جمع شدن و آوار شدن سیب هایی است که یکی پس از دیگری در گونی های انباشت شده بجای فروش در بازار چه های ایرانی و خارجی به ضایعاتی ها فروخته می شود و  دیگر کسی آن بوی خوش سیب را استشمام نمی کند.

انبوهی از سیب های رها شده در کنار جاده علاوه بر ایجاد آلودگی بصری دل هر گردشگر و یا عابری را به درد می آورد که چرا سرنوشت سیب ها در این مراکز باید اینچنین باشد.

رتبه دوم آذربایجان شرقی در تولید سیب کشور

با آنکه باغ های  آذربایجان شرقی سهم بسیاری در تولید سیب کشور دارد و به تنهایی قادر است از خروج ارز برای واردات سیب جلوگیری کند اما مافیای واردات و لابی‌های پشت پرده باز هم کام باغداران سیب را تلخ کرد و حجم زیادی از سرمایه‌های کشور برای وارد کردن سیب های بی کیفیت خارجی هدر رفت.

کشاورزی تنها منبع درآمد روستاییان آذربایجان شرقی است. به گفته معاون مدیریت منابع سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در ۴ سال گذشته ۱۰۰ هزار تن تولیدات کشاورزی استان افزایش پیدا کرده است اما این پیشرفت نه برای کشاورزان خوشحال‌کننده است و نه برای مردم قابل‌لمس. فاصله ناراحت‌کننده‌ای میان مزارع و مغازه‌ها به وجود آمده است.

صادرات سیب تسهیل شود

برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت:درصدد تسهیل و تسریع در صادرات محصول سیب هستیم و فوریت این مساله علاوه بر وزارت جهاد کشاورزی باید برای سایر بخش‌های دولت نیز تبیین شود.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور‌های عمده صادرکننده سیب به ترتیب چین، لهستان، ایتالیا، آمریکا و شیلی هستند و ایران در زمینه صادرات سیب درختی در جایگاه ششم دنیا قرار دارد.

او افزود: میزان تولید سیب در کشور از سه میلیون تن به بیش از چهار میلیون و ۱۲۰ هزار تن رسیده است و بر این اساس باید به صادرات آن توجه ویژه داشته باشیم.

او با اشاره به این که عدم صادرات به موقع سیب موجب از بین رفتن بازار‌های خارجی این محصول باغبانی خواهد شد گفت: باید مشکلات این حوزه از جمله پیمان‌سپاری ارزی، افزایش هزینه حمل‌ونقل و در نتیجه بالا رفتن هزینه صادرات و رکود در این بخش مورد توجه قرار گرفته و مشکلات متعدد گمرکی و مرزی، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای صادرات و کمبود تسهیلات سرمایه در گردش صادرکنندگان نیز باید جدی گرفته شود.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات صادرات ایران، بسته بندی نامناسب و عدم برندسازی محصولات است، گفت: وضع استاندارد‌های مناسب برای حفظ بازار‌های هدف صادراتی بسیار اهمیت دارد.

برومندی با ابراز امیدواری درباره صادرات محصول سیب، گفت: با کمک سایر بخش‌های دولت، بازرگانان و صادرکنندگان این محصول می‌توانیم موانع صادراتی را از پیش رو برداریم و شاهد جهشی در صادرات این محصول باشیم.

داستان تکراری مشکلات باغداران سیب در آذربایجان غربی

رسول جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بر اساس این مصوبه مقرر شد واردات موز در قبال صادرات سیب انجام شود ‏واردکنندگان می‌توانند در قبال صادرات سیب در سال جاری، نسبت به اخذ موافقت وزارت صمت و ‏با تایید منشا ارز حاصل از صادرات، مانند گذشته به واردات موز اقدام کنند. ‏

متاسفانه امسال در کمتر از ۴۰ روز مانده به پایان سال روند صادرات سیب استان کند شده است و ادامه ‏این روند موجب متضرر شدن باغداران و بخش کشاورزی استان می‌شود. ‏

مراد آقابالازاده مدیرعامل انجمن سردخانه داران آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار باشگاه ‏خبرنگاران جوان از ارومیه‏ اظهار کرد: هم اکنون نزدیک به ۴۸۰ هزار تن سیب با کیفیت استان به ‏ارزش تقریبی سه هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان در سردخانه‌های استان ذخیره شده است و زمان بسیار ‏کمی برای صادرات این میزان سیب داریم. ‏

او ادامه داد: در صورت عدم رفع مشکلات صادرات این محصول نه تنها بخش کشاورزی استان متضرر ‏شده بلکه سیب‌های تولیدی استان اگر صادر نشوند در سردخانه کیفیت خود را از دست داده و فاسد ‏می شوند و باغداران از نظر اقتصادی متضرر خواهند شد‎. ‎

آقابالازاده گفت: با وجود اینکه مصوبه تهاتر موز با سیب به گمرکات ابلاغ شده است هنوز از اجرای ‏آن خبری نیست. ‏

مدیرعامل انجمن سردخانه داران آذربایجان غربی اظهار کرد: پیمان سپاری ارزی، حمل ونقل، کرایه بالای حمل و نقل کمر صادرکنندگان را شکسته است. ‏

بعضی از صادرکنندگان سیب که تعداد آن‌ها به ۲۰۰ نفر در استان می‌رسد هیچکدام از مصوبات و ‏جلسات و اقدامات مسئولان را در حل این مشکل در دقیقه نود را کارگشا نمی‌دانند. ‏

بهنام تاج الدینی عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ارومیه که خود صادر کننده سیب نیز می‌باشد در این ‏باره به خبرنگار ما گفت: با وجود اینکه زمان تنگ است متاسفانه تصمیمات مسئولان بر روی کاغذ ‏نوشته می‌شود، ولی عملیاتی نمی‌شوند. ‏

او با بیان اینکه زمان اجرای مصوبه تهاتر موز با سیب بسیار به تاخیر افتاده است اما با این حال صادر ‏کننده سیب وارد کننده موز نیست و چرا که در صورت اجرایی شدن این مصوبه تعهد مالیاتی برای ‏صادر کنندگان را خواهد داشت مگر اینکه بین صادر کننده سیب و واردکننده موز صلح نامه امضا شود ‏که در غیر این صورت این مصوبه موجب ایجاد رانت خواهد شد. ‏

تاج الدینی تعلیق کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان سیب را دیگر مشکل بازار سیب آذربایجان غربی ‏عنوان کرد و افزود: تعلیق این کارت‌ها مانعی بزرگ در مقابل کشاورزان و صادرکنندگان سیب استان ‏گذاشته است چرا که بخش عظیمی از تعهد ارزی صادر کنندگان با گذشت سال‌ها هنوز عملی نشده ‏است. ‏

۲۰۰ میلیون دلار سرمایه در سردخانه‌های آذربایجان غربی انباشته شده است، سرمایه‌ای که فرصت طلایی برای حفظ آن به شماره افتاده است و بهتر است متولیان امر برای رفع این مشکل هر چه زودتر چاره‌ای بیاندیشید تا هم کام باغدارن سیب در روز‌های آخر سال شیرین شود و هم با صادرات این محصول چرخ ارزآوری روانتر بچرخد.

بر سر حاصل دسترنج یک ساله باغداران سیب چه آمده است؟

تا حالا حتی شهرت جهانی سیب ایرانی هم به داد کشاورزان نرسیده است چرا که محصول آن‌ها در مسیر‌های پر پیچ و خم صادراتی گیر کرده و روی دستشان مانده است.

بر اساس آخرین آمار‌ها از سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی ارزش سیب‌های تولیدی استان در سردخانه‌ها با احتساب هر کیلوگرم ۸ هزار تومان بیش از ۵ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

سیب با کیفیت درجه یکی که اگر هر چه زودتر صادر نشود، دور ریخته می‌شود این درحالی است که سال گذشته ۳۵۴ میلیون دلار درآمد ارزی ناشی از صادرات سیب استان بوده است.

چهل روز دیگر سیب درجه یک از رونق می افتد

طبق آخرین برآورد‌ها برای حفظ کیفیت محصول باید در ۴۰ روز آینده تمامی سیب‌های درختی آذربایجان غربی صادر شود و یا روانه بازار داخلی شود.

برای شنیدن صدای باغداران سیب به سراغ یکی از باغدارن نمونه مهاباد رفتم، آقای کریمی در گفت گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: با توجه به مشکلات ارزی، حذف یارانه‌های صادراتی، تعلیق کارت‌های صادراتی و همچنین ارزش گذاری پایین سیب درختی صادراتی استان امسال چیزی از فروش سیب عایدمان نمی‌شود.

کریمی افزود: همچنین در این شرایط چند برابر شدن هزینه‌های حمل و نقل نیز قوز بالا قوز شده است.

۲۰۰ میلیون دلار سرمایه‌ای که در مسیر نابودی است

آذربایجان غربی با تولید ۱.۲ میلیون تن سیب قطب اول سیب کشور به شمار می‌آید.

در حال حاضر حداقل ارزش سیب‌های انباشه شده در سردخانه‌ها ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است که به گفته باغدارن باید ارزش گذاری سیب صادراتی استان مورد تجدید نظر قرار گیرد چرا که این ارزش گذاری فعلی با ارز ۱۶ هزار تومان در سال ۱۳۹۹ انجام شده است.

سعیدیان معاون فنی اداره جهاد کشاورزی مهاباد در گفت گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: جهاد کشاورزی موضوع چند موضوع که خارج از اختیارات وزارت کشاورزی است، مانع صادرات آسان سیب درختی شده است که مهمترین موضوع تهاتر سیب و محصولات گرمسیری بود که پارسال به نحو مطلوبی انجام می‌شد.

او افزود: تعهد سپاری ارزی موضوع دیگری است که صادر کنندگان استان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و باید این موضوع و رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان نیز مورد توجه جدی متولیان امر وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد.

به سراغ معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی رفتیم تا موضوع صادرات سیب را از او پیگیری کنیم.

قبل از هر چیز از او در مورد اشباع بازار داخلی سوال کردم و گفتم آیا این ادعا که بازار به سبب واردات سیب اشباع شده است، صحت دارد؟

جهین در جواب گفت: اینادعا درست نیست بازار به هیچ عنوان اشباع نشده است.

او در مورد صادرات اظهار کرد: از ابتدای امسال حدود ۸۰۰ هزار تن سیب درختی در سردخانه‌های استان موجود بود که این رقم در حال حاضر به ۵۰۰ هزار تن رسیده که نشانه انجام صادرات است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اضافه کرد: البته این صادرات سرعت لازم را ندارد که این سرعت باید افزایش یابد.

بابایی تصریح کرد: در حال حاضر سیب استان به کشور‌هایی نظیر هندوستان، افغانستان، کشور‌های موسوم به اوراسیا، حوزه خلیج فارس، عراق گرجستان و پاکستان از طریق افغانستان صادر می‌شود.

او همچنین به تامین میوه شب عید اشاره کرد و گفت: محصول سیب امسال در قالب میوه شب عید و تنطیم بازار روانه بازار می‌شود.

۲۰۰ میلیون دلار سرمایه در سردخانه‌های آذربایجان غربی انباشته شده است، سرمایه‌ای که فرصت طلایی برای حفظ آن به شماره افتاده است و بهتر است متولیان امر برای رفع این مشکل هر چه زودتر چاره‌ای بیاندیشید تا هم کام باغدارن سیب در روز‌های اخر سال شیرین شود و هم با صادرات این محصول چرخ ارزآوری روانتر بچرخد.

کمبود صنایع تبدیلی معظل سنتی محصول سیب مشگین

در استان اردبیل با دارا بودن ۳۹ هزار هکتار عرصه باغی یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات باغی و سردرختی در شمال‌غرب کشور به شمار می‌رود، اما در این میان وجود پاره‌ای مشکلات ریز و درشت در زنجیره تولید برخی از این محصولات مانند سیب به معضلی بزرگ برای باغداران در فصل برداشت تبدیل شده است.

این استان هم  به عنوان یکی از استان‌هایی در کشور مطرح می‌شود که اقتصاد آن برپایه کشاورزی استوار بوده و تولید محصولات باغی، زراعی و دامداری و شیلات از تولیدات مهم این استان محسوب می‌شود.

در سالیان اخیر نبود برنامه‌ریزی مناسب تولید، کشت بدون توجه به بازارپسندی و نبود یا کمبود صنایع وابسته تولید از قبیل سورتینگ، بسته‌بندی و صنایع تبدیلی و تکمیلی از مشکلات بزرگی است که گریبان این صنعت مهم و اشتغال‌زا را گرفته است و آنگونه که باید این بخش نتوانسته است جایگاه مهمی در تولید ناخالص داخلی استان داشته باشد.

تولید ۲۵۰ هزار تن محصول باغی در استان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما، با اشاره به اینکه این استان در تولید محصولات باغی جزو ده استان برتر کشور به شمار می‌رود و نقش مهمی را در تأمین محصولات سردرختی و باغی به صورت تازه‌خوری و صادراتی دارد، گفت: استان اردبیل ۳۹ هزار هکتار باغات میوه دارد که بیشتر این باغات در شهرستان مشگین‌شهر به وسعت ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار، واقع شده است.

محرم عدلی بیان داشت: سیب از جمله محصولات مهم تولید شده در این شهرستان است به طوری که اسم شهرستان مشگین‌شهر با سیب آن گره خورده است به طوری که یک سوم تولیدات باغی این شهرستان را محصول سیب به خود اختصاص داده است و نقش مهمی را تأمین میوه کشور به خصوص میوه شب عید این استان و استان‌های همجوار ایفا می‌کند.

او افزود: از ۳۹ هزار هکتار باغ میوه موجود در استان، ۱۴ هزار هکتار باغ سیب است که از این مقدار هفت هزار هکتار باغ سیب، در شهرستان مشگین شهر قرار دارد.

صنایع تبدیلی و تکمیلی، دربه در سرمایه‌گذار

مدیر امور باغی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی مانند سورتینگ، بسته‌بندی و صنایع تبدیلی را از نیاز‌های ضروری صنعت کشاورزی کشور و استان اردبیل دانست و بیان داشت: از آنجا که بیشتر محصول سیب تولید شده در استان از مرغوبیت بالایی برخوردارند عمده مصرف آن‌ها به صورت تازه‌خوری است و بیشتر سیبی که در صنایع تبدیلی استفاده می‌شود سیب‌های درجه ۳ و ۴ هستند که به دلیل تولید کم این ارقام، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری برای سرمایه گذار صرفه اقتصادی ندارد.

عدلی اظهار داشت: البته در سطح استان کارگاه‌های خانگی کوچک و متوسط مقیاس و اغلب کارخانه صنایع تبدیلی به صورت تولید میوه خشک در امر صنایع تبدیلی فعالیت دارند که این میزان برای حجم انبوه میوه تولید شده در استان کافی نبوده و باید مسئولان بلندپایه و ذیربط در این موضوع برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و حتی خارجی برای ایجاد کارخانه‌های تبدیلی و تکمیلی تلاش نمایند.

او به انبار شدن میوه سیب در کنار خیابان در شهرستان مشگین شهر نیز اشاره و تصریح کرد: این موضوع بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف و با عنوان سیب مشگین داشت در حالی که سیب انبار شده در کنار خیابان از نوع رقم "شکی" بود که باید به صورت تازه‌خوری مصرف گردد و استفاده چندانی در صنایع تبدیلی ندارد و به دلیل تولید مازاد بر نیاز، و عدم مرغوبیت کنسانتره حاصل از این رقم و عدم استقبال کارخانه‌های فرآوری میوه از این محصول به صورت مازاد در کنار خیابان انباشته می شود که برای جبران بخشی از خسارت وارد شده به باغداران دولت بخشی از این محصول را به صورت تضمینی خرید کرد.

تولید مازاد در نبود مدیریت

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما، تولید مازاد بر نیاز استان را مشکلی بزرگ برای بخش کشاورزی استان ذکر کرد و افزود: در سال گذشته از بیش از ۲۰۰ هزار تن سیب از سطح ۷ هزار هکتار باغ سیب استان میوه سیب برداشت شد که این میزان برداشت بیش از نیاز مصرف استان بود.

احمد شهریار اظهار داشت: بخش عمده محصول تولید شده در استان از رقم پاییزه هستند و باید برای بازاریابی آن در داخل و خارج و نگهداری و استفاده از آن در صنایع تبدیلی فکری اساسی شود.

این مقام مسئول تصریح داشت: در سال گذشته بالغ بر تن سیب از نوع " شکی " در شهرستان مشگین شهر تولید شد و تولید انبوه این رقم و اشباع شدن بازار قیمت این رقم را به پایینترین حد رساند و خسارات مالی زیادی به باغداران این شهرستان وارد کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری را برای استان مهم دانست و افزود: احداث واحد‌های تولید کنسانتره، آبمیوه، پوره، مارمالاد، لواشک، میوه خشک و کمپوت برای تکمیل زنجیره تولید محصولات باغی استان و ایجاد ارزش افزوده و در نتیجه افزایش تولید و اشتغال در سطح استان لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

شهریار تصریح کرد: کمبود صنایع بسته‌بندی و سورتینگ سال‌هاست گریبان‌گیر بخش باغی استان است و به علت مجموعه عوامل یاد شده، سیب تولیدی استان علی‌رغم برخورداری از کیفیت و مرغوبیت بالا، نتواسته آنچنان که باید جایگاهی را در بازار‌های خارجی داشته باشد و در چرخه رقابت صادراتی جای خود را به رقبای دیگر کشور‌ها واگذار می‌کند.

کلام آخر...

در کنار مشکلات بیان شده برای محصول سیب از جمله نبود برنامه‌ریزی مناسب، نبود بازار هدف پایدار داخلی و خارجی، تولید بر پایه نیاز بازار و طبق خواست و سلایق مشتریان، کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و کیفیت نامناسب بسته‌بندی و افزایش هزینه تولید و قیمت پایین خرید، تحریم و مشکلات ارزی و نبود کانال بانکی، گره مشکلات سیب استان را کورتر کرده است و به طوری که اغلب باغداران این استان زردی روی خود را در پس سرخی این میوه بهشتی پنهان کرده‌اند.

برای رسیدن به جایگاه واقعی صنعت کشاورزی در اقتصاد و اشتغال‌زایی مسئولان کشوری و استانی چاره‌ای جز ایجاد واحد‌های بسته‌بندی، سورتینگ و صنایع تبدیلی و تکمیلی، حمایت از صادرکنندگان و ایجاد کانال بانکی و توجه به معیشت باغداران و رفع موانع تولید ندارند. 

در حالی که کمتر از ۴۰ روز به پایان سال جاری مانده است فعالان بخش سیب در استان های  غربی کشور ‏چشم انتظار تصمیم جدی مسئولان برای حل صادرات سیب هستند.

گزارش از معصومه پرورش‏

انتهای پیام/پ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۸
در انتظار بررسی: ۰
ایرانی
۱۸:۰۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
دولت تدبییییییر و امیییییید!!!!!!
این همه نعمت و این همه گرونی !
این هم به دلار و تحریم ربط داره؟
تو مملکتی که این همه ظرفیت‌های داخلی مثل اقلیم چهار فصل در یک زمان ، منابع عظیم نفت و گاز، منابع عظیم معادن ، منابع عظیم دریایی و ساحلی ، زمینهای حاصلخیز کشاورزی، ظرفیت های عظیم تولید، ظرفیت‌های بزرگ انسانی مثل نخبگان و دانشمندان و کار آفرینان و متخصصان و نیروهای جوان کار ، همه اینها رو نبینی و امید به آمریکا و اروپا داشته باشی؟
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
امان ازدست دلالان
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
لطفا در دانشگاههای مدیریت بازرگانی وکلا دانشگاه اقتصاد را گل بمالید و بجای آن گوسفند پروار بندی کنید زیرا این دانشگاههاهیچ خروجی و منفعتی برای کشورندارند جز هزینه و هزینه اون از بانک مرکزی وارزش ملی پول تا این سیب ناب دست کشاورز مانده
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
به کسی که نمیدید بخوره حداقل سرکه بندازید
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
ارزون بدید تا همه توان خرید داشته باشند وقتی کیلو ۱۲ میدین خب ما نمیتونیم بخریم، مگه سیب دوست نداریم؟ نه عزیزم پول نداریم، اگه هرچی دلمون خواست بخریم و پولمون رو مدیریت نکنیم باید گدایی کنیم ولی اینجوری حداقل با عابرو صورتمون رو قرمز میکیم
چندین ساله گوشت گوسفند نخوردم، به درک، الان دیگه مرغ و ماهی هم نمیتوانم بخرم اینم به جهنم، موز شده ۴۲، سیب شده ۱۲، خیار ۱۷
دیگه هیچی نمیشه خرید
ناشناس
۱۷:۱۲ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
بله زحمت و هزینه با کشاورزه ، سود و بهره برا دلاله، مسئولین محترم باید فکری به حال کشاورز و مصرف کنندگان بکنند
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
ارزون بدید تا همه بخرند وقتی حاضرید بگنده ولی ارزون ندید همین میشه بالاخره خدایی هم هست
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
این دلال ها نامرئی هستند که هرموقع اجناس گران بشود می اندازند گردن دلال اینا همه کارخود دولته این هشت سال خون مردم تو شیشه کرده
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
کاشکی منم یه باغ سیب داشتم
فرزانه
۱۵:۴۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
این حرفها چیه اخه کسب و کار وقتی حلال نباشه و خدا راضی نباشه اوضاع همین میشه که میبینی ربطی به دلال و این حرفها نداره کسب اگه حلال باشه حلال یعنی چی؟ یعنی یک قطره اب ک میخای به زمین وکشت وکار بندازی باید حلال باشه که بتونی حتی یه دانه میوه درخت وبچینی میل کنی وقتی معلوم نباشه هزینه این باغدارها ازکجا میاد و اب کشاورزیش از کی وچیه و کودش و سمش با کدوم پول وهزینه ای تعمین شده اوضاع همین میشه کسب وکار حلال اعتقاد من همیشه همین بوده وخاهد بود پس بیشتر به فکر خودمون و کسب حلال خود باشیم تا اینکه همه چی و گردن دلالها بندازین با تشکر
ناشناس
۱۵:۲۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
موقع برداشت محصول گندم رو ۲۵۰۰ از کشاورز گرفتن موقع کشت ۵۸۰۰ به کشاورز تحویل دادن ۱۸۰۰ جو رو از کشاورز خرید کردن و الان ۶۰۰۰ تومان به دامدارهای بیچاره ک چاره ای جز خریدنش ندارن دارن میفروشن.دلال بازی تا کی؟ماها ک دوست داریم نون حلال بخوریم چرا بهمون ظلم میشه؟
ناشناس
۱۵:۲۳ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خدا ریشه هرچی دلال تو ایرانه بکنه که تمام بدبختی های ما از همین دلال هاست
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
این ضعف وزارت جهادکشاورزی در بحث مدیریت تولیدات کشاورزی هستش متاسفم بر جهاد کشاورزی
ناشناس
۱۵:۰۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خلاصه فهمیده اید که دلال سیب هم وجود دارد
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خیلی دلم میخواد بدونم ما چرا وزارت خانه ای به نام سمت و جهاد داریم .
تولید کننده
۱۴:۵۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
کدام عاقلی خود را اسیر کارمندان دولت میکنه؟ برای مجوز تاسیس6بار به اردبیل رفتم!!!!
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خدایاچه خبره تو مملکت؟مردم باید میوه کم تر بخرند یا اصلا نخرند .اونوقت این بلاها سر سیبا بیاد
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
بخدا قسم یک کیلوسیب امروزخریدم ۱6هزارتومان خدا نگذره ودلال ومسعولان هرروزی یک قشری رانابودمیکنند ان عده مسعول خوبهم که دلسوز هستند نمیگذارند عمورکشوررا ئست بگیرندح
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خوشبحالت، بابا لاکچری
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خدایا دلال ها سود خود کردن همش هم ضرر بکنند سود کردن
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
من بارها با خانواده به چندین باغ رفتیم ولی صاحب باغها که ادعا میکنند ضرر دادن و میوه را دور می ریزند ، حاضر نشدند میوه را به قیمتی که به دلال میدن به ما بدن!!!!!پس خیلی ها دروغ میگن. حاضرند دور بریزن ولی به مردم ارزان ندن!!!!
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
این اتفاق واسه ماهم افتاد، فلفل سبز سره شاخه خشک شده بود ولی سره زمین چندتا دونه ارزون نه مفتی بهمون نداد
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
در کشوری هستیم که حاضرند همه چیز را یا دور بریزند یا با نصف قیمت صادر کنند اما با قیمت مناسب به مردم خودمون ندهند!!!!
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
به نظرم باید طرح های فروش مستقیم توسط تولید کننده اجرا بشه یا بیشتر بشه این طرح‌ها
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
يعني دولت نميتونه يك كار رو درست انجام بده !!!!!
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
آیادراین کشوریک مردپیدامیشودریشه دلال بازی رانت وکلاهبرداری رابخشکاند....شایدتوقع زیادی باشدوبنده درابرهاسیرمی کنم چون اگرقراربودچنین فردی دراین کشوروجودداشته باشدوضع کشورشایدخیلی بهترازحالابود....
ناشناس
۱۳:۲۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خدا نگذره آن کسی رو که اجازه میده جیب دلال بدون زحمت یک شبه پر بشه ،آه کشاورز وباغدار دامنگیرش میشه
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
چشم دولت ومسؤلین کاخ نشین ومرفه روشن!!!!
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
کار رو کشاورز میکنه بدبختیش رو کشاورز میکشه سودش رو دلال میبره تو محصولات کشاورزی ایران همه چی همین جوره همه چی برا همینه که کشاورزی نسبت به قبل به صرفه نیست و رو به نابودیه
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
امکان نداره که دولت نتواند بر دلالان که جزئی از همین مردم و کسبه هستند و بر قیمتهای بازار نظارت داشته باشه...
عدم کنترل بازار و عدم امکان نظارت مستمر بر قیمتها اصلا باور پذیر نیست
ناشناس
۱۲:۲۰ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خدایا خرداد ۱۴۰۰کی میرسه نمیشه بعد بهمن خرداد بشه
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
باغداران میوه‌های ارزان‌قیمت تولید می‌کنند و مردم میوه‌های گران‌قیمت می‌خرند؛ این میان دلالانی هستند که با چند تماس تلفنی به‌اندازه چند سال تلاش کشاورزان سود می‌برند.
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خیلی هم ارزان نیست کیلو 12 تومن
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
ازباغدار۴هزارمیخرن که کلابراش ضرره
دبیر
۱۴:۴۰ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
از باغدار 3500تومان خریدند
ناشناس
۱۶:۴۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
دکتر منظورشون کشاورزانی هستند که سیبشون رو مفت میخرن.
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
خدا خودش به داد مردم برسه و ظلم و حامی ظلم رو نابود کنه
مینا
۱۰:۱۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
همه مشکلات کشور توی همه زمینه ها وجود مدیران نالایق و بدون علم و دانش میباشد
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
یک باغ کوچک داشتیم محصولمون دوتن سیب سوپر ممتاز داشتیم موقع چیدن سیب فقط حس دیدن داشت حتی کیلویی 4 تومن هم نخریدن چون بازار نداشت حتی به رایگان دادنشم هزینه داره مجبوری یا حمل کنی یا دعوت به باغ کنی... گذاشتیم موند و خراب شد. در حالیکه امروز سیب‌های نه مثل اون بازار 39 هزار تومنه... میشه 80 میلیون تومن. واقعا آیا این ظلم نیست....
دبیر
۱۴:۴۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
انقدر کم تولید کنید که به قیمت موز برسه. نظارت نئست چرا 3500خریدن الان12000بتونن بفروشن؟
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
کشاورزی و دامداری در کشور ما خیلی مظلوم هستن. بالاخره چوب این ظلم را خواهیم خورد.
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
باید از کاشتن سیب روی به کاشت محصولاتی بکنند که غذای دام و طیور است.اینگونه بازار گوشت کنارل و به خو کفایی رسیده واز خارج شدن ارز جلو گیری می شود.مگر چقدر سیب استفاده میشود.باغداری سنتی محکوم به شکست است‌
ناشناس
۱۶:۴۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
تا حالا اگه نرفتی باغات سیب شمالغرب یه سر بزن از دیدن نظم و سیبهای درجه یک لذت ببر...مکانیزه هم هستند. در ضمن سیب و مفت میخرن عزیز کیلویی خدا تومن میخریم شما حکمات و خرج نکن لطفا..
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
وقتی با دلالی مبارزه نشه همینه دیگه. این داستان تو همه قسمت های تکلید و اقتصادمون هست. سیب سرخ کیلیویی ۱۳ هزار تومنه ولی با اینکه این همه محصول میگنده حاضر نیستن ارزون ترش کنن که مردم بیشتر بخرن تا نمونه رو دستشون. حاضرن بگنده ولی مردم ارزون نخورن!
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
دلیل ایناسوء مدیریت ونبودنظارت ودلال بازیه وگرنه ازباغدارنصف این قیمت هم نمیخرن
علی
۰۹:۳۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
اینها مواردی تکراری از وضعیت بازار سیب است. مشکل در ثبات اقتصادی است که توسط دولت و مجلس به دلار گره خورده است. بطوریکه حتی به کشاورز هم رسیده و محصول خود را با آن قیمت گذاری می‌کند. اگر به واقعیات توجه کنیم ریشه‌ها شفاف پیداست. چشم‌ها را با شست و واقعیات را همانگونه که هست دید. توهم دلار را جمع کنید.
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
چون کشاورزناچاره کود وسم وجعبه و..راباهمین هزینه دلارتامین کنه
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
آه مظلوم پاگیر ظالمان خواهد شد
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
چقدر گناه دارن
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
پس قوه قضاییه کجاست
دبیر
۱۴:۴۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
رفته گل بچینه. طرفو گرفتیم دوردیم بعد دوماه ولش کردند. نتیجه تولید همینه حالا کشاورزی یا صنعتی یا معدنی. کارمندان دولتی چه خدمت کنند چه خیانت اهر ماه حقوق کامل میگیرند!!!!
ناشناس
۱۶:۵۰ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
عزیزم چه ربطی به قوه قضاییه داره دولت نظارت نداره.
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
چرا باید از دلال ضربه بخوریم پس قوه قضاییه کجاست
ناشناس
۰۸:۴۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
عدم مدیریت درست باعث این مشکلات در کشور می شود فراوانی میوه چه ربطی به دلار داره سیب چرا کیلو 15تا20هزارتومان باشد بی سروسامانی ارگان‌هایی مثل جهاد کشاورزی و صنعت و معدن است که این اتفاقات را به وجود می آورد اگر مستقیم از باغدار خریداری شود و به صورت مستقیم به دست مصرف کننده برسد میوه از داخل سبد مصرفی مردم حذف نمیشد
Sh
۰۸:۳۳ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
بمیرم برات ایران کهن
جواد قاسمی
۰۸:۲۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
دنبال چی هستید؟
ناشناس
۱۱:۴۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
دنبال این هستن که میلیونها تن سیب دست کشاورز مانده و پوسیده میشه چون نه کشاورز توان و هزینه نگاهداری داره و نه توان فروش و نه توان صادرات و نبود کارخانجات تکمیلی و بهره وری و..... . نهایت یه مقدار شو دلال و بازاری برا خودش میگیره و ذخیره میکنه و چون بازار هدف در اختیارش هستش به قیمت نجومی میفروشه. اگر باز متوجه نشدید پیام بزارید جواب بدم. و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیس و علتش نبود برنامه استراتژی و هدفدار در سازمانها و نهادهای دولتی که وظیفه سازماندهی دارن و اینجور کشور رو به یغما می‌برند. در حالیکه در کشور همسایه چون ترکیه برنامه کشاورزی بسیار مدون و نرم افزاری و پیشرفته دارن طوریکه با نصب یک اپلیکیشن کلیه بازارها و درگاهها و میزان محصول و کمبودها و برآوردها مشخصه و نگاهداری و راهنمایی و هدایت کشاورز رو بر عهده دارن طوریکه کشاورز هر روز به زمینش عاشقتر میشه. ..
باز اگر متوجه نشدید پیام بزارید بالاخره شاید فرجی باشه..
دبیر
۱۴:۴۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
جواد اقا سرگرمیه چکار کنیم؟ البته مسولین نمیخونن گفتم