سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

برخی فیلم‌های جشنواره مخاطب را به خودکشی سوق می‌دهد

باقری منتقد سینما معتقد است که برخی آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر، خودکشی را به عنوانی راهکار اصلی نجات از مشکلات معرفی می‌کند.

محمدرضا باقری فعال رسانه‌ای و منتقد سینما در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اکران فیلم‌هایی مانند «بی همه چیز»، «مامان»، «روشن»، «ستاره بازی» و «خط فرضی» که در آن شخصیت‌های اصلی گرایش به خودکشی و خود سوزی دارند، گفت: یکی از مسائلی که در چند فیلم جشنواره سی و نهم فجر دیده شد، معرفی خودکشی به عنوان یک راهکار برای نجات از مشکلات بود. 

وی افزود: نمایش این موضوع اساسا به جهت دستورالعمل‌هایی که سازمان بهداشت جهانی نیز در زمینه خودکشی دارد، کار درستی نیست. اینکه ما در جشنواره فیلم فجر در چند فیلم می‌بینیم که راهکار مشکلات در خودکشی معرفی می‌شود، برای مخاطبی که دارای افسردگی و مستعد خودکشی باشد، نوعی تشویق به این کار است. ظاهرا مسئولان جشنواره به این مسئله توجهی نکرده اند.


بیشتر بخوانید


این منتقد سینما در ادامه بیان کرد: اگر حتی مخاطب این فیلم‌ها ،شخصی باشد که مشکل روحی ندارد و در سلامت کامل است، تماشای تصاویری از خودکشی و خودسوزی برای او دغدغه ایجاد می‌کند. باید هیئت انتخاب به این موضوع دقیق‌تر نگاه می‌کرد. متاسفانه در دوره‌های گذشته هم شاهد تماشای آثاری با مضمون خودکشی بوده ایم و تا امروز چیزی در روند نظارتی تغییر نکرده است.

باقری در ادامه بیان کرد: اگر موضوعِ پرداختن به خودکشی در فیلم‌ها مورد بازنگری قرار بگیرد و یکسری سیاست‌ها و چارچوب‌های کلی برای مدل برخورد با این پدیده اجتماعی در فیلم‌ها درنظر گرفته شود، می‌توانیم ساز و کار بهتری برای تماشای فیلم‌هایی که می‌خواهند به این مضوع بپردازند، داشته باشیم.

وی در پایان گفت: انتظارم از هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر این بود که اگر می‌خواستند چنین فیلم‌هایی را در مهمترین رویداد سینمایی ما در طول یک سال، معرفی کنند، به ترکیب بندی آن دقت می‌کردند. اینکه دو یا سه فیلم به صورت مشابه در فاصله زمانی کم از یکدیگر اکران شوند، بدترین بازخورد را در میان مخاطبان دارد. باید در زمان اکران این آثار پس از جشنواره دقت صورت گیرد؛ به شکلی که نمایششان موجب ترویج خودکشی نشود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
sina
۱۲:۳۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
خیلی وقته این جشنواره بر عکس اهداف دهه ی فجر قدم بر میداره، که این هم با توجه به سیاستهای دولت چیز دور از انتظاری نیست!
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
این یارو از تو لوپ لوپ در آومده که ، کجاش منتقده؟ تونسته دیپلم بگیره؟
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
منتقدش هم مثل فیلمساز بی سواد
سلام
۰۹:۲۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
چندین سال است که فیلمهای جشنواره هر سال خطوط مشخصی را دنبال میکنند یکسال ترویج خیانت،یکسال سیاه نمایی مفرط، امسال هم خودکشی و کاملا مشخص است که این خطوط از جایی دیگر به آنها دیکته میشود و پادوهای فرهنگی آنها را عملیاتی میکنند ریشه اش را در ضیافتهای جاسوس خانه های دشمن پیگیری کنید. مسئولین ضد فرهنگ هم دستور تایید و اکران انها را برعهده دارند.
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
این فیلم اا نباید اجازه اکران عمومی بگیرن. در غیر این صورت خون افرادی که خودکشی می کنن پای عوامل فیلم است