به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره، وزارت خارجه روسیه از لزوم پایبندی ایران به توافق هستهای سال ۲۰۱۵، در صورت بازگشت آمریکا به برجام خبر داد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: تهران باید از توقف پایبندی هایش به توافق هستهای در صورت بازگشت واشنگتن به برجام دست بکشد.
وزارت خارجه روسیه همچنین تصریح کرد: مسکو امیدوار است تهران از برداشتن گامهایی که سبب جلوگیری از اجرای کامل توافق هستهای میشود، خودداری ورزد.
از سوی دیگر، معاون وزیر خارجه روسیه در سخنانی گفت کشورش برای صادرات مازاد اورانیوم غنی شده ایران در صورت بازگشت آمریکا به برجام آمادگی دارد.
به گزارش صفحه توییتری نمایندگی روسیه در وین، «سرگئی ریابکوف» در مصاحبه با خبرگزاری روسی «ریانووستی» گفت: این را کنار نمیگذاریم که در صورت بازگشت آمریکا به توافق هستهای، روسیه آمادگی خواهد داشت اورانیوم غنیشده مازاد را از ایران صادر کند. وی افزود: گرچه در حال حاضر خیلی زود است که در این خصوص صحبت کنیم.
روز گذشته نیز سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرده بود آمریکا باید تحریمها علیه تهران را به عنوان شرطی برای پیوستن دوباره ایران به برجام برداشته و توافق هستهای را اجرایی کند.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پس از صحبت با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان گفته بود امیدوار است آمریکا به اجرای کامل قطعنامه شورای امنیت بازگردد و به گفته وی، این سبب خواهد شد تا ایران تعهداتش را ذیل برجام اجرایی سازد.
توافق هستهای ایران موسوم به برجام در سال ۲۰۱۵ میان ایران، آمریکا، چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان به امضا رسید.
آمریکا در سال ۲۰۱۸ و در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین این کشور به شکلی یکجانبه از این توافق خارج شد و رسما دستور داد تا تحریمهای سنگینی علیه کشورمان در راستای آنچه «فشار حداکثری» مینامید، اعمال شود.
در پی پیروزی مجدد دموکراتها در انتخابات آمریکا و احتمال بازگشت بایدن به برجام، شماری از کشورهای منطقه در تلاش برای ممانعت از این اقدام هستند. روز گذشته امارات متحده عربی و بحرین امروز، سه شنبه خواهان یکپارچه کردن تلاشها با رژیم صهیونیستی به منظور فشار به دولت بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا در برابر کشورمان شد.
انتهای پیام/
این نمی شود کشوری در منطقه ما را عملا تهدید به جنگ داخلی کند و ما حتی حاظر نشویم پروازهای سیاهتی و...خودرا با ان کشور لغو کنیم
این جور رفتار در سیاست خارجه این سوال را در ذهن من ایرانی بوجود می اورد که ایا اعتراضات و رفتارهای خصمانه بعضی از همسایگان نسبت به ایران ،بجاست یا خیر؟!؟
اگر این رفتار ها نا بجاست چرا پس از ۱۰ سال اقدامی نمی کنیم ،اگر هم بجاست پس چرا تغییر رفتار در سیاست داخلی و خارجی مان قرار نمی دهیم