سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۶ احساس اعجاب انگیزی که شما را چاق می‌کند

در برخی موارد افزایش وزن ما ناشی از عادت‌ها و احساساتی است که با کنترل آن‌ها می‌توان از افزایش وزن جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گاهی اوقات هورمون‌های تحت تأثیر احساسات ما مستقیماً روی سلول‌های چربی اثر می‌گذارند و باعث می‌شوند تا بافت چربی به دست بیاوریم. در واقع، احساسات ما می‌تواند در سایز شکم‌مان نقش داشته باشند. در این نوشتار با ۶ احساسی که شمارا چاق می‌کنند آشنا می‌شویم.

تنهایی

تنهای  هورمون‌های گرسنگی را به هم می‌ریزد. هرگونه خلق و خوی بد ممکن است ما را وادار کند که با غذا خود را آرام کنیم و احساس تنهایی یکی از همان احساسات بد است. اما ارتباط بین تنهایی و افزایش وزن بیش از این هاست. یک مطالعه جدید  نشان داده کسانی که احساس تنهایی می‌کنند، بعد از خوردن غذا میزان بیشتری از هورمون تحریک‌کننده اشتها یعنی گرلین دارند و همین باعث می‌شود زودتر گرسنه شوند.

 ازدواج خوبی دارید

 عادات بد شریک زندگی‌مان را کپی کنیم. بررسی بیش از ۶۰۰ مطالعه نشان داد که ازدواج، با افزایش وزن ارتباط دارد. محققان می‌گویند این تاثیر به دلیل فرصت بیشتر برای غذا خوردن به دلیل خوردن وعده‌های غذایی مشترک، منظم و بزرگ‌تر و همچنین کاهش فعالیت بدنی و کاهش میل به حفظ وزن به منظور جذب یک شریک زندگی است.

 محرومیت

اگر احساس می‌کنید که خودتان یا شخص دیگری شما را از چیزی محروم می‌کند، احتمال پرخوری بیشتر است. طبق مطالعه‌ای که در ژورنال بین المللی اختلالات خوردن منتشر شده، اگر آن چیز غذایی است که سعی می‌کنید در برابر آن مقاومت کنید، هوس بیشتری را تجربه خواهید کرد. در واقع مغز ما غذا‌های ممنوعه را به عنوان پاداش در نظر می‌گیرد و ما را برای هوس‌هایی که به سختی برآورده می‌شوند، آماده می‌کند.

اضطراب دارید

استرس و اضطراب منجر به بی‌نظمی در خوردن غذا می‌شود. هنگامی که مضطرب هستید، بدن احساس می‌کند که مرتباً تحت فشار شدید است. به همین دلیل است که اضطراب محرک قدرتمندی برای افزایش وزن است. مطالعه اخیر در ژورنال اختلالات خوردن و وزن، اضطراب را به عنوان یکی از مهم‌ترین عواملی که به طور قابل‌توجهی با افزایش وزن در ارتباط است قرار داد. در حقیقت، دو سوم افراد مبتلا به اختلالات خوردن از اضطراب هم رنج می‌برند و این اضطراب معمولاً در ابتدا وجود داشته‌است.

استرس

داشتن استرس ذخیره چربی را تحریک می‌کند. وقتی استرس به بدن وارد می‌شود، اولین کاری که بدن شما انجام می‌دهد افزایش تولید آدرنالین است. آدرنالین باعث می‌شود سلول‌های چربی در سراسر بدن ذخیره اسید‌های چرب خود را در جریان خون قرار دهند، جایی که می‌توانند به عنوان انرژی استفاده شوند. این حالت زمانی عالی بود که استرس در اثر دیدن ببر یا یک گروه ترکیبی از حمله وحشیان بود، و شما می‌توانستید بدوید و به سمت تپه‌ها فرار کنید. اما امروزه واقعاً نمی‌توانید از چیزی فرار کنید. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که تحمل کنید و برای تسکین اعصاب خود، یک میان وعده هم بخورید؛ و لابد بعد هم یکی دیگر. در همین حال، هورمون دوم به نام کورتیزول تمام آن اسید‌های چرب استفاده نشده را از جریان خون شما گرفته و در منطقه شکم ذخیره می‌کند. عالی است!

 دلزدگی و ملالت

وقتی دچار ملالت هستید، واقعاً توانایی خود را در انتخاب غذا‌های هوشمند از دست می‌دهید. طبق یک مطالعه جدید در مجله روانشناسی سلامت، شما یک خورنده احساسی می‌شوید و بدتر اینکه نه تنها غذای اشتباه را انتخاب می‌کنید، بلکه غذا‌های چاق‌کننده را بسیار بیشتر از حد معمول می‌خورید.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: کاهش وزن ، استرس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۴۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
کو غذا؟
ناشناس
۲۲:۰۶ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
درست است
عماد
۲۱:۳۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
من ناراحت میشم یا فکر و خیالی میشم
باید بخورم تا آرام شوم و ذهنم آرام شود
مشکلم این است که
این روزها همش ناراحت، نگران و فکر و خیالی هستم
ناشناس
۲۱:۲۸ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
اتفاقا برخلاف همه ی اینها من وقتی احساس تنهایی میکنم واسترس دارم ونا امیدم کاملااشتهام میپره.واصلاحوصله غذاخوردن ندارم