سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش ۷۸ درصدی مناطق حفاظت شده تحت پوشش لرستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: مناطق حفاظت شده تحت پوشش اداره کل محیط زیست استان ۷۸ درصد افزایش یافت.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از لرستان،مهرداد فتحی بیرانوند،مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان  بیان کرد: روز گذشته در آخرین جلسه شورای عالی محیط زیست کشور که به ریاست رئیس جمهور  و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و سایر اعضای شورا ارتقاء سطح مناطق حفاظت محیط زیست برگزار شد، منطقه صید ممنوع قالی کوه و شادابکوه به مناطق حفاظت شده لرستان افزوده شد.

او با اشاره به نقش مناطق تحت مدیریت در حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی اظهار کرد: با این مصوبه منطقه قالی کوه به مساحت ۱۱۲ هزار هکتار که کریدوری حساس مابین اشترانکوه و سایر زیستگاه‌های استان است و منطقه شادابکوه به مساحت ۲۵ هزار هکتار که زیستگاهی مهم برای گونه ارزشمند و اندمیک سمندر لرستانی محسوب می‌شود به مناطق حفاظت شده ارتقاء سطح یافتند.

فتحی بیرانوند ادامه داد: با این مصوبه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در لرستان به میزان ۷۸ درصد افزایش یافته و به مجموع ۳۱۳ هزار هکتار رسید که حدود ۶/۱۰ درصد مساحت استان را شامل می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: تعداد پاسگاه‌های محیط بانی این استان ۲ برابر شده است.

مهرداد فتحی بیرانوند با بیان اینکه اکنون ۱۷ پاسگاه محیط بانی در لرستان فعال است و چهار پاسگاه نیز به زودی در استان بهره برداری می‌شود، ادامه داد: قبل از دولت دوازدهم  فقط هفت پاسگاه محیط بانی در این استان وجود داشت.

او یادآور شد: احداث پاسگاه محیط بانی در دولت تدبیر و امید در این استان رکورد بی نظیری داشت و اکنون نیز چهار پاسگاه محیط بانی در نورآباد، سلسله، بیشه دالان و شول آباد در دست اقدام است که به زودی به ظرفیت حفاظت از تنوع زیستی استان افزوده می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان تاکید کرد: ظرفیت احداث پاسگاه  در سطح کشور بی نظیر است چرا که در این مدت ۱۴ پاسگاه در استان احداث شده است.

او گفت: پاسگاه محیط بانی چهار شاخ نورآباد در ساختمانی ۲ طبقه با مساحتی حدود ۲۰۰ متر مربع و با اعتباری بیش از چهار میلیارد ریال نیز به منظور حفاظت و حراست از حیات وحش منطقه و ارتقاء سطح حفاظتی احداث و به بهره برداری می‌رسد.

به گفته او  مجموع زیربنای ۱۰ پاسگاه محیط بانی موجود در طول ۴۵ سال پیش از شروع به کار دولت دوازدهم  ۷۹۰ متر مربع بوده که برخی از این مستحدثات نیز بصورت ساختمان‌های مستعمل واگذار شده برخی از نهاد‌های دولتی و برخی دیگر با کیفیت پائین و غیر استاندارد بنا شده است.

فتحی بیرانوند ادامه داد:،در سال ۱۳۹۳ با تدوین یک برنامه عملیاتی جهت برطرف کردن شکاف‌های حفاظتی در مناطق تحت مدیریت این اداره کل در سطح استان، احداث ۱۲ پاسگاه محیط بانی در دستور کار قرار گرفت.

او افزود: طبق برنامه عملیاتی تدوین شده تاکنون ۷ پاسگاه محیط بانی به بهره برداری رسیده و ۲ پاسگاه محیط بانی در حال احداث و چهار پاسگاه محیط بانی در مرحله اخذ مجوزات و تهیه نقشه هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اظهارکرد: مجموع زیربنای پاسگاه‌ها ۲ هزار و ۴۵۵ مترمربع است که با قیاس نسبت به ۷۹۰ متر مربع مجموع زیربنای پاسگاه‌های موجود در طول ۴۵ سال قبل از دولت تدبیر و امید می‌توان رشد سه برابری در احداث ساختمان‌های حفاظتی در طول ۶ سال رامشاهده کرد.

او ادامه داد: احداث ساختمان آزمایشگاه و مرکز ملی پایش استان با زیربنای یک هزار و ۴۵۰ متر مربع، احداث مرکزآمادگی جسمانی محیط بانان با زیربنای ۱۵۰ متر مربع، احداث سایت آبشخور حیات وحش با وسعت ۶ هزار متر مربع و به ثمر رساندن بسیاری از پروژه‌های آبرسانی، برق رسانی و گاز رسانی به مراکز تحت مدیریت این اداره کل و تجهیز ادارات و پاسگاه‌های محیط بانی از دیگر اقدامات این دولت است.

او افزود: لرستان در قلب زاگرس واقع شده و نقش مهمی در اکوسیستم این منطقه دارد به نحوی که از مجموع ۶ میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس ۱.۲ میلیون هکتار آن در این استان قرار دارد.

لرستان با دارابودن ۲۵ درصد تنوع زیستی کشور و بهره‌مندی از بیش از یکهزار و ۷۰۰ گونه گیاهی و ۳۵۸ گونه جانوری و گونه‌های اندمیک گیاهی یکی از مناطق غنی کشور از منابع زیست محیطی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.