سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوش دارو بعد از مرگ پرندگان !/ سیل آنفلوآنزایی بر جان صنعت طیور

شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در خراسان‌جنوبی خسارت‌های میلیاردی بر صنعت طیور وارد کرد و مرغداران گلایه‌مند از ورود واکسن بعد از آلودگی مرغداری‌ها هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، فعالان عرصه صنعت طیور و مرغداران آن را به مانند سیلی خانمان برانداز توصیف می‌کنند که همه سرمایه ۲۰-۳۰ ساله آنان را نابود کرده است.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بعد از شیوع در خراسان‌جنوبی سوالات زیادی را در اذهان مطرح کرده است، اینکه چرا به منظور پیشگیری زودتر واکسن آنفلوآنزای پرندگان وارد خراسان جنوبی نشد و آیا درست است که یک واحد طیور شیوع این ویروس را دیر اعلام کرده است.

خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: در هفته‌های گذشته بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان واحد‌های مرغ تخم‌گذار، بوقلمون و حتی واحد‌های مرغ گوشتی خراسان‌جنوبی را درگیر کرده است و آمار بالایی از تلفات داشته‌ایم.

پرندگان وحشی مهاجر منشاء آلودگی

خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه اگر شیوع ویروس از کنترل خارج شود، پخش آن در سایر واحد‌های طیور نیز صورت می‌گیرد، ادامه‌داد: بیماری  آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیشتر از طریق پرندگان وحشی مهاجر به استان ما منتقل می‌شود.

او افزود: وقتی که در زمستان هوا سرد می‌شود، پرندگان وحشی به مناطق گرمسیر مهاجرت کرده و در طول مسیر در تالاب‌ها برای استراحت فرود می‌آیند و در این فاصله ممکن است ویروس آنفولانزا را منتشر کنند.

خیریه اظهار کرد: در سه سال گذشته در استان‌های شمالی و غربی کشور مشکل شیوع آنفلوآنزای پرندگان را داشتیم و حتی بهاین منظور ۱۷، ۲۶ و ۲۰ میلیون پرنده در این سه سال معدوم شدند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه در سال‌های قبل این استدلال که خراسان‌جنوبی جزو استان‌های پاک است و علی رغم درخواست دامپزشکی استان واکسن آنفوآنزای پرندگان به استان اختصاص پیدا نکرد، بیان‌کرد: اما مسئله این است که اگر واکسن به اندازه کافی در کشور موجود بوده، چرا به خراسان‌جنوبی سهمیه‌ای اختصاص ندادند.

او با اشاره به اینکه کانون‌های آلوده در اسرع وقت باید تلفات غیرمتعارف خود را اعلام می‌کردند تا کانون‌های آلودگی کنترل می‌شد، گفت:اما مسائلی مطرح است که کانون‌های آلودگی، چون آشنایی با این بیماری نداشته‌اند چند روز دیرتر به دامپزشکی تلفات غیر متعارف خود را اعلام کرده‌اند و این مسئله باعث گسترش آلودگی در منطقه شده است.

خیریه اظهار کرد: حتی برخی از واحد‌های طیور که چند روز گذشته واکسن زده‌اند، احتمال خطر آلودگی به آنفولانزای فوق حاد پرندگان در آن واحد‌ها وجود دارد.

کمبود مرغ و تخم مرغ گریبان گیر استان‌ها خواهد شد

خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند، بیان‌کرد: با توجه به شیوع این ویروس مشکلی که ممکن است به وجود آید کمبود مرغ و تخم مرغ در استان است که به سایر نقاط کشور نیز منتقل خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه ما در خراسان‌جنوبی صادرکننده محصولات مرتبط با طیور بوده‌ایم، گفت:، اما متأسفانه در ماه‌های آینده مجبور خواهیم بود که این محصولات را وارد کنیم و اجازه صادرات را نخواهیم داشت.

خیریه با بیان اینکه زمان جوجه‌ریزی در واحد‌های مرغ تخم‌گذار مادر در خراسان‌جنوبی باید به صورت ویژه دیده شود، اظهار کرد: کارخانه‌های خوراک دام و طیور که مقدار زیادی از تولیداتشان را به خارج از استان صادر می‌کرده‌اند با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این زمینه با مشکل رو به رو شده‌اند.

پیش بینی خسارت ۲۵۰ میلیارد تومانی از شیوع ویروس

خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند بیان‌کرد: پیش‌بینی می‌شود که شیوع آنفلوآنزای  فوق حاد پرندگان حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان خسارت و آسیب اقتصادی وارد کند.

او افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی پیش آمده برای واحد‌های زنجیره صنعت طیور از بانک‌ها درخواست استمهال وام‌های این واحد‌ها برای مدت یک سال را داریم.

خیریه با اشاره به آسیب‌هایی که شیوع کرونا بر واحد‌های مرغ مادر و کل صنعت طیور وارد کرد، اظهار کرد: در این زمینه در ستاد تنظیم بازار موضوع پرداخت خسارت مطرح شد، ولی تاکنون خسارتی به واحد‌ها پرداخت نشده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه تنها واحد مرغ مادر خراسان‌جنوبی ۲۸ میلیارد تومان زیان از شیوع کرونا و ۲۰ میلیارد تومان از حذف گله آسیب دید، بیان‌کرد: هزینه بالایی نیز برای واکسیناسیون پرداخت کرده‌ایم.

او ادامه داد: یکی از درخواست‌های ما از اداره کار، رفاه و تأمین اجتماعی بحث بیمه موقت کارکنان ما است که امیدواریم در این زمینه همکاری شود.

خیریه گفت: انتظار ما از همه بانک‌های دولتی در شرایط شیوع  آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان همکاری و هماهنگی با واحد‌های آسیب دیده و درخواست پیگیری یک خط اعتباری ویژه است.

سرمایه‌ای که یک شبه بر باد رفت

پور شمسیان مدیرعامل یکی از واحد‌های مرغ تخم‌گذار خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: سرمایه ۳۰-۴۰ ساله ما با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک شبه بر باد رفت و حال نوبت دولتمردان است که چگونه می‌خواهند این مشکل را رفع کنند.

او افزود: ویروس  آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال ۹۶ در ۱۳ استان کشور نمایان و ۲۶ میلیون قطعه مرغ معدوم شد.

پور شمسیان تصریح کرد: دامپزشکی در آذرماه اطلاع داده بود که  آنفلوآنزای  فوق حاد پرندگان وارد استان شده است، ولی اطلاعی ندادند که در برابر این ویروس باید چه کنیم.

مدیرعامل یکی از واحد‌های مرغ تخم‌گذار خراسان‌جنوبی اظهار کرد: وقتی میزان تلفات واحد خود را به دامپزشکی اعلام کردیم، اول بیان کردند که بیماری نیوکاسل است.

او گفت: اینکه در سال‌های گذشته خراسان‌جنوبی به لحاظ ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پاک بوده است دلیل موجهی برای عدم ورود واکسن به استان نیست چرا که واکسیناسیون اقدامی در جهت پیشگیری است.

 پورشمسیان بیان‌کرد: وقتی در سال ۹۶ ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور مشاهده شده است چرا از همان زمان به خراسان‌جنوبی واکسن نداده‌اند.

فعال عرصه صنعت طیور در خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: اینکه در سال‌های گذشته خراسان‌جنوبی به لحاظ ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پاک بوده است دلیل موجهی برای عدم ورود واکسن به استان نیست چرا که واکسیناسیون اقدامی در جهت پیشگیری است.

نوشداروی بعد از مرگ طیور

پور شمسیان مدیرعامل یکی از واحد‌های مرغ تخم‌گذار خراسان‌جنوبی گفت: بعد از اینکه برخی از طیور ما آلوده به این ویروس شدند، دامپزشکی ظرف ۲۴ ساعت واکسن را تأمین کرد که در حقیقت فایده چندانی نداشته و مصداق نوشداروی بعد از مرگ سهراب بود.

او همچنین از عدم امکان انجام آزمایش psr در مورد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در بیرجند گلایه کرد.


بیشتر بخوانید


راه جبران خسارت از طریق صندوق بیمه بخش کشاورزی نباشد

فروزانفر مدیرعامل یکی دیگر از شرکت‌های فعال در حوزه صنعت طیور در خراسان‌جنوبی نیز با اشاره به آسیب‌های شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: در شرایط فعلی تنها باید به راهکار‌های جبران خسارت و موضوع بیکاری نیرو‌های فعال در واحد‌های صنعت طیور، باشیم.

او افزود: پیشنهاد من این است که راه جبران خسارت از طریق صندوق بیمه بخش کشاورزی نباشد چرا که زمان بر و طولانی مدت خواهد بود.

فروزانفر گفت: جبران خسارت واحد‌های آسیب دیده از شیوع این ویروس باید در اسرع وقت صورت گیرد تا آن‌ها بتوانند هر چه زودتر مجدد به چرخه تولید برگردند.

مدیرعامل یکی از شرکت‌های فعال در حوزه صنعت طیور در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: در حوزه مرغ‌های گوشتی آماده‌ایم که ظرفیت کشتار روزانه خود را افزایش دهیم.

 مزروعی مدیرعامل یکی دیگر از شرکت‌های فعال خراسان‌جنوبی در عرصه صنعت طیور گفت: ستاد تنظیم بازار و صنعت و معدن در این شرایط شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اصرار بر تأمین مقدار مشخصی تخم مرغ و تحویل آن به مراکز توزیع دارند.

او با بیان اینکه ما این سهمیه را در هر شرایطی تأمین می‌کنیم، بیان‌کرد: البته پیشنهاد می‌کنیم که چند روزی به ما مهلت داده شود تا بتوانیم پروتکل‌های مد نظر دامپزشکی را نیز مراعات کنیم.

این فعال در عرصه صنعت طیور یادآور شد: خواست دیگر ما این است که بانک‌ها وام‌های واحد‌های آسیب دیده صنعت طیور را استمهال کنند.

بانک‌ها وام‌های واحد‌های آسیب دیده را استمهال کنند

 بذرکاران مدیرعامل واحد تولیدی تولید شانه تخم مرغ در بیرجند اظهار کرد: همان طور که بسیاری از واحد‌های صنعت طیور از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آسیب دیده‌اند، ما نیز خسارت دیده‌ایم.

او افزود: ما قبلاً به برخی از استان‌های کشور شانه تخم مرغ می‌فرستادیم، ولی در حال حاضر به واسطه رعایت دستورالعمل های بهداشتی نمی‌توانیم این اقدام را انجام دهیم و در داخل استان نیز خریداران بسیار کاهش یافته است.

ضرورت پیگیری یک خط اعتباری ویژه

قاسمی نماینده بانک کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: برای جبران خسارت واحد‌های آسیب دیده جهت اعطای تسهیلات از محل منابع داخلی بر اساس ظرفیت طرح و منابع در خدمت تولیدکنندگان و فعالان صنعت طیور هستیم.

او با اشاره به اینکه آسیب‌های وارده به فعالان صنعت طیور بیش از یک سیل در استان بوده است، بیان‌کرد: از این جهت پیگیری یک خط اعتباری ویژه برای واحد‌های تولیدی آسیب دیده از سوی استانداری ضروری به نظر می‌رسد.

قاسمی ادامه‌داد: تمدید پرداخت اقساط وام‌ها نیز طبق روال قبلی انجام خواهد شد.

 بخشی معاون بیمه‌ای بانک کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه بیمه محصولات کشاورزی در ایران بیمه هزینه تولید و نه بیمه ارزش محصول است، اظهار کرد: در مورد طیور، بیمه از مبدأ تولید اجباری است در مورد بیمه تکمیلی هم در صورت خواست مرغداران در خدمت آنان هستیم.

او با اشاره به اینکه بسته به نوع خسارت مدت زمان بررسی و زمان پرداخت خسارت فرق می‌کند، گفت: اگر مستندات خسارت کامل باشد ما نیز در اسرع وقت خسارت را پرداخت خواهیم کرد.

بخشی بیان کرد: به عنوان مثال در حال حاضر در مورد دام سبک و سنگین ظرف یک هفته خسارت پرداخت می‌شود.

درخواست واکسن داشتیم، اما اختصاص پیدا نکرد

 عجم رئیس اداره طیور دامپزشکی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه موضوع تشخیص دیرهنگام بیماری و نبود آزمایشگاه psr در خود دامپزشکی در حال بررسی است، گفت: در مورد واکسن  آنفلوآنزا  نیز در سال‌های قبل به ۱۲ استان داده شد و ما نیز درخواست داده بودیم، ولی متأسفانه با درخواست ما موافقت نشد، چون ما جزو ۱۲ استان آلوده نبودیم.

او افزود: البته پیش‌بینی ما این است در شرایط پاک بودن خراسان‌جنوبی به لحاظ  آنفلوآنزا حتی اگر امکان واکسیناسیون نیز فراهم می‌شد تنها حدود پنج درصد واحد‌ها اقدام به واکسیناسیون طیور می‌کردند.

شکرابی معاون منابع بیمه‌ای تأمین اجتماعی خراسان‌جنوبی گفت: در صورت معرفی از سوی اداره کار ما برای بیمه بیکاری موقت کارگران واحد‌های طیور آسیب دیده از  آنفلوآنزای پرندگان مشکل خاصی نداریم.

او با بیان اینکه بیمه امکان پرداخت سهم ۲۳ درصد حق بیمه کارفرمایی را در مورد بیمه کارگران واحد‌های تولیدی آسیب دیده را ندارد، اظهار کرد:، اما می‌توانیم واحد‌های طیور آسیب دیده را در مورد سهم بیمه کارفرمایی بدهکار کنیم و بعد مساعد شدن شرایط به صورت تقسیط از آنان دریافت کنیم.

اکبری معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: شیوع  آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آسیب‌های اقتصادی زیادی را به واحد‌های تولیدی صنعت طیور در خراسان‌جنوبی وارد کرد.

او با اشاره به اینکه درخواست ما تسریع روند پرداخت خسارت به واحد‌های آسیب دیده از سوی بیمه است، ادامه‌داد: روند تأیید خسارت باید به مدیریت جهاد کشاورزی اعلام شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان کرد: امیدواریم بانک کشاورزی و سایر بانک‌ها در خصوص اعطای تسهیلات و تأمین سرمایه در گردش واحد‌های طیور آسیب دیده همکاری لازم را داشته باشند.

مدیریت بحران محل اعتباری برای تخصیص ندارد

 تیمورپور معاون مدیریت بحران استانداری خراسان‌جنوبی گفت: حتی در موضوعاتی، چون سیل نیز مدیریت بحران محل اعتباری برای تخصیص ندارد و از محل‌های دیگر، چون بیمه پیگیر موضوع می‌شود

او افزود: متأسفانه برخی از فعالان اقتصادی ما وارد بحث بیمه نمی‌شوند و یا اطلاعات کافی از شیوه پرداخت خسارت از سوی بیمه ندارند که در این زمینه باید فرهنگ‌سازی کرد.

تیمورپور بیان کرد: در مورد صنعت طیور خراسان‌جنوبی نه تنها نیاز استان که نیاز بسیاری از استان‌های دیگر را نیز تأمین می‌کرده است که نشان از ضرورت پیگیری خسارت واحد‌های آسیب دیده است.

انجام آزمایش PSR آنفولانزا در بیرجند فعال شد

اصغرزاده مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی گفت: آزمایش PSR ویژه تشخیص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان چند روزی است در بیرجند انجام می‌شود.

او با اشاره به معدوم شدن ۸۵۸ هزار پرنده و مرغ بر اثر آنفلوآنزای  فوق حاد افزود: متأسفانه یکی از واحد‌ها دیر شیوع ویروس در واحد خود را به ما اعلام کرد.

اصغرزاده بیان کرد: متأسفانه برخی از واحد‌های صنعت طیور بیمه و واکسن سایر بیماری‌ها را جدی نمی‌گیرند، ولی الان حرف از این می‌زنند چرا قبلاً به ما واکسن آنفلوآنزای فوق حاد داده نشده است.

خراسان‌جنوبی قطب تولید گوشت مرغ و تخم مرغ است و بی شک اگر مسئولان و متولیان امر در اسرع وقت به مشکلات و خسارات ناشی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان رسیدگی نکنند در آینده‌ای نه چندان دور با مشکل کمبود محصولات مرتبط با طیور در بازار مواجه خواهیم بود. موضوعی که به همراه خود تبعات اجتماعی و نارضایتی مردم را به همراه خواهد داشت.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ ر ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.