به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ،
کاخ صفی آباد بهشهر در سال ۱۰۱۰ هجری قمری به فرمان شاه عباس در ارتفاعات منتهی به دشت این شهر و در میان باغی زیبا به صورت بنایی مربع شکل و با ابعاد ۲۵ × ۲۵ متر در دو طبقه ساخته شد.
فاصلهٔ کاخ تا دریا در حدود ۱۶ کیلومتر است و بر اساس برخی اسناد تاریخی وجود یک راه زیرزمینی برای عبور و مرور در مواقع خاص ، این کاخ را به ساختمانی مرموز در شمال کشور تبدیل کرده است.
کاخ صفیآباد بهشهر که در دوران قاجار بهعلت بی توجهی به کلی ویران شده بود در دوره ستمشاهی، برای فعالیت جاسوسان آمریکایی در اختیار مستشاران آمریکایی قرار گرفت و بعد از انقلاب اسلامی درب آن فقط چند روز برای آگاه کردن مردم از فعالیتهای جاسوسی آمریکاییان باز شد و سپس در اختیار
وزارت اطلاعات قرار گرفت و اکنون به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی واگذار شد تا پس از مرمت و بازسازی درب آن برای اولین بار بروی مردم باز شود.
سیف الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران از اختصاص اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی برای جداسازی و آغاز عملیات اجرایی مرمت این بنای تاریخی خبر داد و گفت:اقدام عملی برای مرمت و بهسازی این کاخ بزودی آغاز خواهد شد.
او افزود: طرح مرمتی این مجموعه ارزشمند تاریخی از سوی شهرداری بهشهر با نظارت کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی تدوین و به سرعت پس از اتمام طرح جداسازی، آغاز میشود.
بیشتر بخوانید
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با بیان اینکه تجهیزات مورد نیاز برای جداسازی خریداری شده و در روزهای آینده نصب میشود، پیش بینی کرد طرح جداسازی محوطه تاریخی و میراثی از منطقه نظامی تا ۲۰ اسفند ماه امسال انجام شود.
فرزانه جداسازی بنا، ایجاد راههای دسترسی، نصب سیستمهای حفاظتی را پیش نیاز مرمت
بنای تاریخی کاخ صفی آباد دانست و افزود: انجام همه این وظایف طی تفاهمنامهای به شهرداری بهشهر محول شده و کارشناسان میراث فرهنگی هم کار نظارت را بر عهده دارند.
او گفت: جداسازی مجموعه صفیآباد از منطقه نظامی و مرمت و تجهیز آن به عنوان موزه، اتفاق بزرگی برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی شرق مازندران خواهد بود.
انتهای پیام / ک