سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار فارس:

مداحان یکی از پایه‌های پایداری فرهنگی کشور هستند /ورود مداحان به چارچوب‌های سیاسی و جناحی افول کار آن‌ها است

استاندار فارس گفت: پایداری هر کشوری متاثر از پایداری فرهنگی آن است و مداحان یکی از پایه‌های پایداری فرهنگی کشور هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در دیدار با اعضا کانون مداحان و شاعران آیینی استان فارس افزود: از گذشته‌های دور تاکنون مداحی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین مباحث در ذهن ما نقش بسته و ماندگار است.

نماینده عالی دولت در استان فارس تصریح کرد: مداحی در طول تاریخ با داشتن چارچوب مشخصی در همه مراسمات و روز‌های به یاد ماندنی اثر گذاری برای ملت به همراه داشته است.

رحیمی با اشاره به اینکه از گذشته تاکنون همزمان با ماه‌های محرم و رمضان افراد با عشق و علاقه دل به مداحی‌ها و ادعیه میسپردند، تصریح کرد: مداحی از نظر روانشناسی بر روح و روان بسیار تاثیرگذار است؛ به گونه‌ای که روح و قلب را تلطیف می‌کند.

به گفته استاندار فارس مداحی‌ها طی سه دهه اخیر رشد و بالندگی مثبتی داشتند و توانست در زندگی روزمره مردم نقش ایفا کنند.

رحیمی با تاکید بر این مطلب که ما باید فرهنگ و اعتقاداتمان را از گزند خرافات حفظ کنیم، یادآور شد: در عصر اطلاعات هر مطلبی که بیان شود مردم و مخاطبان آن را طبق منشا و خاستگاه آن بررسی می‌کنند و با یک جستجوی ساده به دنیایی از اطلاعات دست می‌یابند، به همین دلیل لازم است که به سمت و سوی اصل مطالب و واقعیت‌های که در مباحث نهفته است پیش رفته و با بیان و لحن مناسب آن‌ها را برای مردم مطرح کنند.

به گفته استاندار فارس یکی از الزامات این موضوع برای مداحان مطالعه است؛ چرا که بدون مطالعه مخزن واژه‌ها کم خواهد آمد.

به باور نماینده عالی دولت در استان فارس مداحی حرفه و فعالیتی ارزشمند است که نیازمند داشتن یک بانک واژگان و اطلاعات مفید است تا در بیان فی البداهه مطلب در میان جمع‌های بزرگ مردمی اثر گذاری خود را داشته باشد.

رحیمی ادامه داد: اگر مداحان مطالعه نداشته باشند قطعا در دنیای اطلاعات امروز با مشکل مواجه می‌شوند.

رحیمی با بیان اینکه خاستگاه شخص مهم است یعنی مداح اول باید خودش را متخلق به اخلاق اسلامی کند، بیان کرد: قطعا شان و جایگاه اشخاصی که در این حرفه کار می‌کنند اول باید توسط خودشان حفظ شود امری که با تمسک به اخلاق اسلامی و روحیه برادری و صفا و صمیمت که بین احاد مردم ایجاد می‌کنند محقق می‌شود هر چند این ضرورت مورد نیاز مداحان، نیازمند تمرین و آموزش است.

استاندار فارس عنوان کرد: آشنایی با سبک‌های مختلف ادبیات، تاریخ اسلام و آشنایی با نت‌های موسیقی سنتی در بیان مداحی اثر گذاری در روح مخاطب دارد.

رحیمی ورود مداحان به چارچوب‌هایی سیاسی و جناحی را افول کار آن‌ها دانست و گفت: مداحان باید چتری برای همه مردم باشند؛ بنابراین ورود به مباحث جناحی در دامنه فراگیری و اثر گذاری آن‌ها موثر است.

استاندار فارس ضمن اشاره به مشکلات مداحان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اقدام مداحان در راستای ترویج دین و شعائر اسلامی می‌توانیم از محل نیت واقفان و اداره کل تبلیغات اسلامی بخشی از مشکلات مالی این قشر ر ا برطرف کنیم.

او عنوان کرد: مداحان باید درخواست‌های خود را توسط سازمان تبلیغات اسلامی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان برای تخصیص اعتبارات فرهنگی بیان کنند.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.