به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،شهرام دبیری رئیس شورای شهر تبریزگفت: در حوزه حفظ و نگهداری و تخصیص اعتبار به میراث فرهنگی کمکاری شده است و باید با تجمیع تمام ملاحظات این حوزه در ارتباط بامردم، کسبه و هر زمینه دیگر، به سمت عملیاتی شدن این خروجی این جلسات برویم.
شکور اکبرنژادرئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز نیز افزود: انتقاد در هر زمینهای زیبا است، ولی باید همراه با راهکار باشد و بیش از هر کار دیگر، چگونه اندیشیدن را به کودکان خود بیاموزیم.
او افزود: باید به فرزندان جامعه خود، اخلاق، احترام و تشکر کردن را بیاموزیم.
غلامحسین مسعودی ریحان دیگر عضو شورا با اشاره به یادگیری بصری در بحث آموزش پیشنهاد کرد که باید عنوان شهر اولینها را در قالب شهرک یا پارکی و به صورت مجسمههایی برای معرفی موارد اولین در معرض دید عموم بگذاریم.
او افزود: دومین پیشنهاد من برگزار همایش یا جشنوارهای برای یادبود و معرفی نخبگان فرهنگی، هنری، تاریخی جامعه است.
اکبر تقیزاده اصل پژوهشگر و استاد دانشگاه در این جلسه با اشاه به اهمیت شهر تبریز از هزاران سال پیش گفت: تبریز زیباترین و بزرگترین شهر جهان در دوره ایلخانی بود و بر همین اساس جنس گردشگری تعریف شده برای این کهنشهر نیز فرهنگی باشد.
او افزود:ترمینالهای درونشهری و برونشهری و کارگاههای اطراف بازار تبریز باید به بیرون از شهر انتقال یابند و شورای سیاستگذاری با نگاه راهبردی و اجرایی جهت پیشبرد امور مربوط به میراث فرهنگی تشکیل شود.
فیروز راد استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه علوم اجتماعی نیز گفت:میراث فرهنگی، شناسنامه، هویت، ریشه و خاستگاه یک ملت است، که متأسفانه در اثر فقدان دید فرهنگی مناسب، موجب غفلت و حتی نگرش تزئینی-تفریحی در این حوزه شده است.
او اضافه کرد:میراث فرهنگی صحیفه خودشناسی و خودیابی یک ملت است، لذا باید به عنوان سرمایه فرهنگی هر مملکتی خط مشی جدیدی در ارتباط با آن ترسیم کرد.
مهری آقاجانی رفاه فعال حوزه میراث فرهنگی نیز در این جلسه گفت: مراکزتاریخی شهر، قلب تپنده هر جامعهای است ،که همچون ثروتی ارزشمند باید ارج نهاده شود.
او افزود: باید فارغ از برخورد بیروح، طرحهای جامع، طرح تفصیلی بر پایه داستان و روایت بافت تاریخی شهر نگارش و تدوین شود.
لیدا بلیلان اصل فعال دیگر حوزه میراث فرهنگی نیز گفت:بافت تاریخی و گذرهای فرهنگی و گردشگری باید حد فاصل خیابان تربیت و رنگچیبازار ساخته شود که دارای خانههای باارزش تاریخی و حسن همجواری با مرکز شهر است.
به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، وی افزود: رفع آلودگی بصری بدنههای باارزش پهلوی اول و دوم نیز میتواند آرامش را به اهالی منطقه و نیز گردشگر بازگرداند.
انتهای پیام/