سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت برنامه‌ریزی برای صادرات انجیر در استهبان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت:برنامه‌ریزی برای واردکردن انجیر استهبان به بازارهای صادراتی دیگر کشورها بسیار ضرورت دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، بیان کرد: برای تحقق این هدف، جمعی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و جهاد کشاورزی فارس از سردخانه ، کارخانه نمونه استانی بسته بندی خشکبار و باغ های انجیر شهرستان استهبان بازدید کردند و نتیجه این دیدار در این جمله خلاصه شد که رونق دوباره صادرات انجیر استهبان به عنوان قطب تولید انجیر کشور لازم است.

او، تصریح کرد: کشور چین یکی از بازارهای خیلی خوب انجیر بوده، اما ورود انجیر به چین باید از طریق راه های قانونی باشد و باید از طریق گمرک این کشور انجام شود زیرا  رقابت منفی برخی تجار باعث خراب شدن بازار صادراتی انجیر شده است.

اعیان منش، ادامه داد: اتحاد و هماهنگ بودن تجار صادر کننده انجیر استهبان در بازارهای بین المللی باعث ارتقای جایگاه و قیمت در بازارهای جهانی می شود تا این محصول با بالاترین قیمت در بازارهای جهانی فروخته شود.

اعیان منش، افزود: با پیگیری هایی که در حال انجام است، رایزنی با کشور چین از طریق وزارت خارجه برای تسهیل صادرات انجیر شده که انتظار می رود باعث شکسته شدن یخ صادرات این محصول و رفع مشکلات در این حوزه شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، با تاکید بر اینکه ذائقه کشورهای مختلف متفاوت است و هر بازاری یک نوع انجیر را می‌پسندد، اضافه کرد: با توجه به پیشرفت علم و روش های بازاریابی، تجار و صادر کنندگان انجیر باید با شناسایی بازارهای هدف و بر اساس نیاز خریدار، بسته بندی های لوکس، کوچک و شیک انجام دهند تا همه ساله شاهد رونق بیشتر بازار صادراتی باشیم.

او، اظهار کرد: از مزیت های انجیر استهبان، دیم و ارگانیک بودن آن است و برخی از باغداران انجیر بدلیل افزایش سود و تولید بیشتر به سمپاشی، کود دهی و آبیاری های بی رویه روی آوردند که در نتیجه از  کیفیت انجیر تولیدی کاسته شد، در صورتی که می توان با مبارزه بیولوژیکی با آفات و بیماری ها و دریافت گواهی محصول سالم،راه را برای عرضه این محصول به کشورهای مقصد باز کرد.

اعیان منش، تاکید کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی قوانین سخت گیرانه بهداشتی دارند و مانع ورود محصولاتی می شوند که در تولید آن ها از مواد غیر طبیعی استفاده شده باشد.

بازدید یاد شده با حضور  جلیلی مقدم مدیر کل میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، گل محمدی مدیر پژوهشکده تحقیقات میوه های گرمسیری، زمانی معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، بذر افشان معاون پژوهش تحقیقات کشاورزی فارس، یداللهی رئیس انجمن ملی انجیر و مدیر جهاد کشاورزی و رئیس ایستگاه تحقیقات انجیر و رئیس بانک کشاورزی و جمعی از کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی استهبان انجام شد.

سطح  زیر کشت انجیر در استهبان ۲۵ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده، که میزان تولید این محصول در استهبان امسال حدود ۲۰ هزار تن بوده است.

 انجیر خشک صادراتی استهبان از رقم انجیر سبز است که به کشورهای  چین، ویتنام و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.

استهبان در فاصله ۱۶۰ کیلومتری شرق شیراز واقع شده است.

انتهای پیام/ت

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.