سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میزان اعتبار برای مبارزه با آفت مگس زیتون در رودبار تا ۲ برابر افزایش می یابد

مجری طرح زیتون کشور گفت: پارسال ۳ میلیارد ریال برای مبارزه با مگس زیتون در شهرستان رودبار هزینه شد و امسال قصد داریم با رایزنی‌های که با مجلس خواهیم داشت، اعتبارات مبارزه با آفت مگس زیتون تا ۲ برابر افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، میر عرب رضی ، مجری طرح زیتون کشور در نشست بررسی وضعیت زیتون رودبار  گفت:  امسال ۱۲۰ هزار تن زیتون در کشور تولید شد که سهم گیلان ۲۰ هزار تن بود.

او با بیان اینکه، از این میزان ۶۰ هزار تن معادل ۵۰ درصد زیتون کشور روغن گیری و ۹ هزار تن روغن زیتون تولید و روانه بازار شده است، افزود: پارسال ۳ میلیارد ریال برای مبارزه با مگس زیتون در شهرستان رودبار هزینه شد و امسال قصد داریم با رایزنی‌های که با مجلس خواهیم داشت، اعتبارات مبارزه با آفت مگس زیتون تا ۲ برابر افزایش یابد.

مجری طرح زیتون کشور با اشاره به اصلاح و بازسازی باغ های زیتون رودبار، گفت: این کار در ۲ هزار هکتار باغ‌های قدیمی رودبار اجرا می‌شود که به میزان تولید کمک خواهد کرد.

میر عرب رضی،  با اشاره به لزوم اصلاح باغ های زیتون ،گفت: اصلاح باغ ها ممکن است وقفه‌ای ۳ ساله در تولید زیتون ایجاد کند، اما در دراز مدت موجب افزایش بهره وری، مبارزه با آفات و تولید روغن و کنسرو این محصول خواهد شد.

مسعود الماسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در این نشست گفت: شهرستان رودبار قلب اقتصاد زیتون کشور است، اما به دلیل محدودیت‌های توپوگرافی، زمین‌ها، باغات و منابع آب، از جایگاه نخست زیتون کشور به رتبه سوم رسیده است.

او  افزود: ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار با داشتن ارزیابی حسی، مکمل آزمایشگاه‌های شیمی است و می‌تواند با استاندارد‌های بین المللی کیفیت زیتون همخوانی داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه بسیاری از استان‌های کشور محصول زیتون خود را در گیلان و شهرستان رودبار فرآوری و به فروش می‌رسانند، گفت: بزرگترین بازار زیتون دنیا در رودبار قرار دارد و به دنبال بازار بورس زیتون در این شهرستان هستیم.

عباسقلی زاده ، فرماندار رودبار هم در این نشست گفت: برندسازی در حوزه زیتون خصوصا زیتون با کیفیت برای شهرستان رودبار بسیار با اهمیت است و می‌توان در بخش گردشگری هم از باغات زیتون برای جذب توریست و گردشگر استفاده کرد.

او  افزود: ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار باید در زمینه‌های آموزشی و تبلیغاتی بیشتر کار کند و اهمیت بیشتری به این موضوع دهد و واحد‌های تولید روغن زیتون به لحاظ کیفی مکانیزه شوند تا روغن زیتون بکر و سالم به دست مردم برسد.

فرماندار رودبار گفت: استان‌ها و شهرستان‌های همجوار ما از آب سد سفیدرود برداشت می‌کنند، ولی باغداران زیتون رودبار به دلیل کمبود آب، محصولاتشان آسیب می‌بیند.

عباسقلی زاده همچنین تصریح کرد: معرفی باغدار نمونه زیتون می‌تواند انگیزه باغداران را برای کیفیت محصول تولیدی بالا ببرد، اما برای کیفیت بالای زیتون به اعتبارات کشوری و استانی بیشتری نیاز داریم.

 

انتهای پیام/م.ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.