به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محمد جواد صبوری رئیس اتحادیه صنف چوب بران و چوب فروشان مشهد گفت: اکثر کارخانههای چوب بری در شمال کشور قرار دارند و تنها کارخانه چوب بری مشهد در کیلومتر ۲۰ شهر قرار دارد که چوب مورد نیازش را از داخل استان و از چوبهای سرشاخه و از باغات داخل استان تامین میکند و برای تامین مواد اولیه و چوب خام وابستگی ندارد و حتی مازاد مواد مورد نیازش را هم به خارج از استان نیز صادر میکند. این در حالی است که متاسفانه اکثر کارخانجات چوب بری در شمال کشور مجبورند که بخشی از مواد خامشان را از کشورهای دیگر مثل روسیه، ترکیه، آفریقا و... تامین کنند.
او در تعریف مزیتها و معایب طرح تنفس جنگل افزود: اگر این طرح بتواند به طور کلی مانع دست درازی برخی از سودجویان در قطع درختان جنگل بشود مطمئنا طرح مفیدی است.
رئیس اتحادیه صنف چوب بران و چوب فروشان مشهد ادامه داد: اگر بتوانیم مانند گذشته به جبران کمبود چوب در استان و البته کشور آن را به صورت چیپس از سمت روسیه وارد کنیم مطمئنا این قضیه هم میتواند به نفع مردم باشد و هم به منفعت کارخانجات چوب بری.
صبوری بیان کرد: البته ناگفته نماند که این کمبودها خیلی نتوانسته در کار کارخانجات چوب بری خللی ایجاد کند، چون هزینههای هنگفتی را بابت تهیه دستگاه هایشان متحمل شده اند. این قضیه که متاسفانه هنوز به قوت خود باقی است بحث قاچاق چوب است که بخشی از چوب مورد نیاز کارخانجات هنوز هم از همین راه تامین میشود.
بیشتر بخوانید
او در توضیح وضعیت قاچاق چوب در داخل استان خراسان رضوی تصریح کرد: متاسفانه قاچاق چوب در استان به صفر نرسیده است، ولی درحال حاضر نسبت به گذشته وضعیت بهتری دارد، ولی متاسفانه هنوز کسانی هستند که چوب و هیزم از استان خراسان به صورت غیرقانونی به شهرهای دیگر صادر میکنند.
رئیس اتحادیه صنف چوب بران و چوب فروشان مشهد تاکید کرد: به همین منظور مدتی است خیلی شدیدتر پیگیر بحث قاچاق چوب استان هستیم که این هیزمها بدون مجوز از استان خارج نشود، چون به این شکل حداقل مشکلات کمتری را در بحث قطع برخی درختان ایجاد میکند.
صبوری با ابراز ناراحتی از افزایش قیمت چوب در امسال اظهار کرد: صنعت چوب دارای شاخههای فراوانی است و در صورتی که حمایت شود میتواند اشتغال زیادی را ایجاد کند. هر چند متاسفانه امسال با یک افزایش قیمتی ۴۰ درصدی در بازار چوب نسبت به سال گذشته روبه رو بوده ایم که همین قضیه در آشفتگی بازار بی تاثیر نبوده است.
او افزود: گرانی بازار چوب یک طرف و شیوع ویروس کرونا هم این میان مزید بر علت شده است و باعث بیکاری خیلی از همکاران ما در این صنعت شده است. تا جایی که خیلی از همکاران ما جهت ابطلال پروانه کسبشان مراجعه کرده و خواستار لغو آن شده اند. همین قضیه باعث شده که متاسفانه در این مدت در بخش کارگاهیمان بیش از ۳۰ درصد ریزش داشته باشیم.
انتهای پیام//ف.ح