امید نصرتی طراح و سازنده دستگاه جت پلاسما در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، گفت: امروزه با افزایش تکنولوژی و پیشرفت تجهیزات پزشکی جت پلاسماها نیز به صورت گسترده در زمینههای زیبایی، درمانی و دندانپزشکی مورد استفاده قرار گرفته اند.
او افزود:جت پلاسماهای کنونی، عمل یونیزاسیون را با استفاده از تخلیه الکتریکی با ولتاژ بالا انجام میدهند که این روش دارای معایبی از قبیل مصرف انرژی بالا برای ایجاد تخلیه الکتریکی و خرابی پیوسته الکترودها در اثر تخلیه الکتریکی است.
سازنده این دستگاه ادامه داد:روش تخلیه الکتریکی باعث مشکلات دیگری از جمله شوکهای الکتریکی به بیمار یا کاربر، ایجاد سوختگی در بافت و آسیبهای شدید در سیستم عصبی بیمار میشود.
بیشتر بخوانید
نصرتی بیان کرد: با توجه به مسائل مطرح شده، اقدام به طراحی و ساخت نوع جدیدی از جت پلاسما کردیم. در ساخت این دستگاه به طور کلی روش تخلیه الکتریکی را حذف کردیم.
او تصریح کرد: در ساخت این دستگاه از میدان مغناطیسی متمرکز برای یونیزه کردن گاز استفاده کردیم. در این روش تمامی مشکلات و خطرات احتمالی برطرف شده است.
این پژوهشگر مشهدی تاکید کرد: تحقیق و ساخت این دستگاه حدود ۲ سال طول کشید و سپس نسخه اولیه این دستگاه مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج بطور پیوسته بررسی شد. امیدواریم بتوانیم نمونه تجاری و کامل این دستگاه را به زودی در خدمت کادر بهداشت و درمان کشورمان قرار دهیم.
انتهای پیام//ف. غ