سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از خواص بی نظیر دانه کتان چه می‌دانید؟

محققان می‌گویند گنجاندن دانه کتان در رژیم غذایی می‌تواند فواید بی شماری برای سلامت بدن داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از استایل کریز، کشاورزان مصری از زمان باستان دانه کتان را کشت می‌کردند. برای قرن‌ها این گیاه نقش ویژه در طب سنتی در آسیا ایفا کرده است. این دانه سرشار از اسید چرب امگا ۳، فیبر و پروتئین است.

همچنین دانه کتان غنی از یک آنتی اکسیدان قوی به نام لیگنانس است که می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهد. اعتقاد بر این است که مصرف این دانه می‌تواند در کاهش وزن، افزایش سلامت دستگاه گوارش، و محافظت از قلب تاثیر گذار باشد.

تحقیقات بر روی زنانی که در دوره پسایائسگی قرار داشته اند، نشان داد داشتن رژیم غذایی حاوی دانه کتان می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. مصرف این دانه همچنین می‌تواند حجم تومور در زنان مبتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. اسید چرب امگا ۳ موجود در دانه کتان خاصیت ضدالتهابی دارد که همین موضوع باعث تاثیرگذاری مثبت آن در روند درمان سرطان سینه می‌شود.

همچنین تحقیقات نشان می‌دهد داشتن رژیم غذایی حاوی دانه کتان می‌تواند تا ۲۰ درصد از افزایش سریع قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند. اهمیت فراوان این دانه برای بیماران دیابتی در این نکته نهفته است که کتان دارای فیبری خاص به نام موسیلاگ است. این فیبر در درون دستگاه گوارش خاصیت ژله‌ای پیدا کرده و روند هضم غذا را کند می‌کند. در نتیجه روند افزایش قند خون کند می‌شود.

از طرفی اسید چرب امگا ۳ موجود در دانه کتان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی بخصوص بیماری‌های مربوط به رگ‌های کرونری (رگ‌های خونرسان به قلب) را کاهش می‌دهد. تحقیقات دانشمندان در کاستاریکا نشان داده است اسید چرب امگا ۳ می‌تواند خطر وقوع حمله قلبی را کاهش دهد.

دانه کتان یکی از بهترین منابع فیبر، اسید چرب امگا ۳ و نیز پروتئین است. به همین دلیل بهترین ماده غذایی برای زنان باردار و زنانی است که به نوزادان خود شیر می‌دهند. فیبر دانه کتان می‌تواند مشکل یبوست که در طول بارداری مشاهده می‌شود را حل کند و پروتئین و امگا ۳ نیز برای سلامت جنین و نوزاد بسیار ضروری است.

دانه کتان همچنین برای سلامت و شادابی پوست و مو نیز مفید است. مصرف این دانه آبرسانی به پوست را افزایش می‌دهد و همین موضوع باعث درخشندگی پوست می‌شود. استفاده از روغن کتان نیز می‌تواند تاثیر شگرفی در سلامت پوست و مو داشته باشد. می‌توانید از این روغن برای پاکسازی پوست و نیز بهبود بثورات پوستی و اگزما استفاده کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: دانه کتان ، امگا 3
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
فرهاد
۱۵:۵۵ ۰۵ دی ۱۳۹۹
لطفاً طریقه مصرف در مواد پختنی یا غذایی را هم عنوان کنید آقا یا خانم نویسنده مطالب
ناشناس
۱۵:۵۴ ۰۵ دی ۱۳۹۹
باتشکر
علی
۱۵:۳۱ ۰۵ دی ۱۳۹۹
روش استفاده؟
منصور
۱۴:۲۳ ۰۵ دی ۱۳۹۹
راستش را بخواهید میترسم بخورم
م
۱۴:۲۲ ۰۵ دی ۱۳۹۹
از کجا میتونیم پیدا کنیم ؟؟
م
۱۳:۵۵ ۰۵ دی ۱۳۹۹
هیچ
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۵ دی ۱۳۹۹
قیمت؟