سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکارهای تامین مایعات بدن در زمان ابتلا به کرونا

مصرف مایعات گرم به میزان کافی مانند چای، دمنوش، قهوه رقیق و انواع سوپ ها می تواند راهکاری مفید در زمان ابتلا به کرونا باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: بدن انسان از حدود ۷۰ درصد آب تشکیل شده  که به طور معمول در ادرار، مدفوع و از طریق پوست و دستگاه تنفسی دفع می شود، اما در هنگام ابتلا به تب، بدن به سرعت آب از دست می دهد.

او، بیان کرد: برای بزرگسالان با تب ۳۹ درجه سانتیگراد، تعریق منجر به از بین رفتن حدود ۹۰۰ سی سی مایعات در طول ۲۴ ساعت به همراه ۱۰۰ سی سی آب اضافی از دست رفته هنگام سرفه و تنفس می شود.

شفیعی، تصریح کرد: تهوع، استفراغ و یا اسهال و مصرف ناکافی مایعات ناشی از کم شدن اشتها می تواند باعث از دست رفتن بیشتر آب بدن شود.

 کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، ادامه داد:کاهش وزن ناخواسته و سریع در هنگام بیماری نشانگر این است که بدن مایعات را از دست می دهد و از عضلات برای تامین انرژی و حفظ عملکردهای طبیعی بدن استفاده می کند که از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری و بهبودی تأثیر می گذارد.

او، افزود: هیدراتاسیون (تامین مایعات) و تغذیه نقش مهمی در واکنش بدن و واکنش آن به ویروس کرونا دارند و بخش مهمی از درمان پزشکی فرد مبتلا هستند.

شفیعی، اضافه کرد: از علائم کمبود آب بدن می توان به افزایش تشنگی، تب، ادرار با رنگ تیره، کاهش تولید ادرار، خشکی دهان، افزایش ضربان قلب، خستگی و کلافه بودن اشاره کرد که لازم است مورد توجه قرار گیرند و در صورت بروز این علائم توجه بیشتری به تامین مایعات شود.

هیدراتاسیون و تامین مایعات کافی

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، اظهار کرد: حتی اگر فرد تشنه یا گرسنه نباشد، مهم است که برای پشتیبانی از توانایی بدن در مبارزه با ویروس و پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی بدن، همچنان به خوردن و نوشیدن مایعات ادامه دهد. مصرف ۸-۶ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند آبمیوه های طبیعی به ‌عنوان بهترین نوشیدنی توصیه می ‌شود.

شفیعی، تاکید کرد: هنگام کمبود آب بدن، ترشحات تنفسی غلیظ تر می شود و تمیز کردن آن ها از ریه ها دشوار بوده و نبود توانایی کافی در تمیز کردن ترشحات از ریه ها ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی و یا حتی افزایش استعداد ابتلا فرد به ذات الریه شود، بنابراین فرد باید مایعات بدن که از دست رفته را جایگزین کرده و ترشحات تنفسی خود را رقیق تر کند.

او، گفت: مقادیر زیاد مایعات مانند آب، آبمیوه طبیعی و آب سبزی ‌های تازه، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به مقدار کافی برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی استفاده شود.

شفیعی، بیان کرد:  مصرف انواع آبمیوه طبیعی که علاوه بر افزایش تحمل برای دریافت بیشتر مایعات، سبب دریافت بیشتر مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها و تقویت سیستم ایمنی شده  که باید هر ۱۵ دقیقه، ۶۰ تا ۱۲۰سی سی مایعات نوشیده شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، تصریح کرد: فرد باید خود را از نظر علائم کمبود آب بررسی کند.

او، ادامه داد: توصیه می شود مصرف مایعات خود را در صورت لزوم افزایش دهید تا اطمینان حاصل شود که هر چهار ساعت ادرار زرد کم رنگ دارد.

شفیعی، افزود: مایعات باید در کنار تخت نگهداری و در طول شب نیز آب خورده شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، اضافه کرد: در هنگام استفراغ یا اسهال، اطمینان حاصل شود که یک محلول هیدراتاسیون خوراکی علاوه بر آب مصرف شود.

دستورالعمل محلول برای هیدراتاسیون 

موارد زیر را در پارچ مخلوط کرده و یک دوم تا سه چهارم قاشق غذاخوری نمک،یک لیوان آبمیوه های طبیعی به همراه سه لیوان آب را مصرف کنید.

انتهای پیام/ت

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.