سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه شور شلغم و ترشی شلغم مجلسی خوش‌رنگ و خوشمزه

در گزارش زیر طرز تهیه شور شلغم و طرز تهیه ترشی شلغم مجلسی خوش‌رنگ و خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترشی شلغم به خاطر رنگ قرمز و شگفت‌انگیزش، در کنار انواع غذاها، ترشیجات و سبزیجات دیگر تزئینی زیبا به ظرفتان می‌دهد و در مهمانی‌ها و مجلس‌ها نیز خیره‌کننده است. ترشی شلغم در انواع و اقسام مختلف از ترشی شلغم شیرازی گرفته تا ترشی شلغم هندی خوشرنگ و خوش طعم، ترشی شلغم سفید، ترشی شلغم و چغندر یا همان لبو و … ساده و مجلسی مرسوم است. این ترشی و شور متفاوت در فصل پاییز و زمستان تهیه می‌شود. طرز تهیه شور شلغم و طرز تهیه ترشی شلغم مجلسی خوش‌رنگ و خوشمزه را امروز در این مقاله، به شما آموزش می‌دهیم.

شور شلغم را می‌توانید با انواع سبزیجات دیگر درست کنید؛ ولی بهتر است تنها آن را با شلغم و لبو درست کنید تا بتوانید از رنگ قرمز آن به تنهایی لذت ببرید.


مواد لازم برای هر ۱ شیشه شور شلغم

شلغم: ۴ عدد متوسط

لبو: ۴ عدد متوسط

آب جوشیده: به اندازه حجم شیشه

سرکه: ۱ لیوان

نمک: ۲ قاشق غذاخوری


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از شله بریان اصفهانی و مگشت پلو جنوبی تا فلافل خانگی به شیوه لبنانی و یک دسر جدید با لبو + تصاویر


طرز تهیه

ابتدا شلغم‌ها و لبو‌ها را خوب بشویید و سپس به‌دقت خشک کنید. سپس هر کدام را در ظرف‌های جدا، برش بزنید. می‌توانید با چاقو هر کدام را به شکل خلال‌های ضخیم در بیاورید یا از وسایل برش تزئینی برای زیباترشدن استفاده کنید.

شیشه تمیز و خشک شده‌ای را بردارید و در آن برش‌های شلغم و لبو را بریزید. در هر شیشه، یک لیوان سرکه و ۲ قاشق غذاخوری نمک بریزید. سپس بقیه حجم شیشه را با آب جوشیده پر کنید. شیشه را در جای خنک یا یخچال قرار دهید و چند هفته منتظر بمانید تا برسد. نوش جان!

طرز تهیه ترشی شلغم مجلسی

البته می‌توانید ترشی شلغم را با روشی کمی متفاوت‌تر از طرز تهیه شور شلغم درست کنید و از آن لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه ترشی شلغم

سیر: ۲ حبه

برگ بو: ۱ عدد

لبو: ۱ عدد

شلغم: ۵۰۰ گرم

آب: ۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

سرکه سفید: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار


طرز تهیه

مثل دستور قبلی، ابتدا شلغم و لبو را بشویید و بعد به دقت خشک کنید یا بگذارید خودش خشک شود. سپس در یک قابلمه، آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. برگ بو و نمک را به آب اضافه کنید. صبر کنید تا آب کاملا بجوشد و نمک در آن حل شود.

پس از جوشیدن آب، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. تا خنک شدن کامل آب، شلغم‌ها و لبو‌ها را به قطعات کوچک یا خلالی برش دهید. سیر‌ها را نیز پوست کنید، بشویید و با دستمال خشک کنید. شیشه‌ای تمیز بردارید و برش‌های شلغم، لبو و سیر را در آن بریزید.

در مرحله آخر، آب جوشیده خنک را در شیشه بریزید و سپس روی آن سرکه سفید اضافه کنید. شیشه را به مدت ۱هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پس از ۱ هفته، ترشی شلغم مجلسی خوشمزه شما آماده است.


انواع ترشیجات و شور‌ها در جهان

روش انداختن ترشی و شور در سراسر جهان انجام می‌شود و در واقع این کار برای جلوگیری از فساد مواد غذایی است. در واقع این روند، باعث تغییرات شیمیایی در غذا می‌شود؛ رنگ، بو، مزه و بافت مواد را تغییر می‌دهد و آن‌ها را به مخلفات خوشمزه تبدیل می‌کند. البته می‌گویند که این روش، روشی باستانی نیز هست؛ مثلا در هنگام ساخت دیوار چین، کارگران کلم تخمیر شده می‌خوردند.

استفاده از سرکه و نمک یا تخمیر مواد غذایی، فرایند مضری نیست و تنها باکتری‌های مفید مواد را فعال می‌کند؛ اما بهتر است بدانید که مصرف ترشیجات و شوری‌هایی که مقدار بسیار زیادی نمک دارند، قطعا برای سلامتی مفید نیست؛ بنابراین در مصرف این مواد نیز مثل بقیه مواد، نباید زیاده‌روی کنید. ترشی در ملل مختلف شامل خیارشور در نیویورک، کیم چی در کره، تخم‌مرغ شور در ژاپن، سالسا در ایرلند، ترشی گوساله نمک‌سود در ایرلند، ترشی شاه‌ماهی در چین و چاتنی در هند است.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
نیما
۰۸:۴۹ ۰۴ دی ۱۳۹۹
شما هنوز فرق شلغم و چغندر رو نمی دونی . وای بر ما
نغمه
۱۹:۰۴ ۰۳ دی ۱۳۹۹
خوب بود
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۳ دی ۱۳۹۹
در شور و ترشی مقدار سرکه یکی بود! اندازه ها رو متوجه نشدم در شور و ترشی