سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف عامل تشخیص گفتار از سر و صدا در مغز برای نخستین بار

پژوهشگران در آمریکا برای نخستین بار سازوکاری را یافته‌اند که مغز به کمک آن گفتار را از سر و صدای محیطی تشخیص می‌دهد.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از یورونیوز،کشف عامل تشخیص گفتار از سر و صدا در مغز اولین شواهد فیزیولوژیکی است که نشان می‌دهد چگونه مرکز بنیادی مغز بر نحوه پردازش صدا تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود انسان بتواند به راحتی از میان اصوات گوناگون متوجه حرف‌های یک انسان دیگر شود و بر آن تمرکز کند.

محققان دریافته‌اند که یک سامانه تعدیل عملکرد عصبی (گروهی از یاخته‌های عصبی که عملکرد یاخته‌های عصبی تخصصی را تنظیم می‌کنند) بر پردازش اصوات تاثیر می‌گذارد و به مدار اصلی شنوایی مغز کمک می‌کند تا گفتار را از سر و صدا‌های دیگر تشخیص دهد.

مایکل برگر، استاد عصب‌شناسی در دانشگاه لیگ پنسیلوانیا، می‌گوید: «پیشتر بر روی این پدیده در بخش نئوکورتکس مغز مطالعه شده بود، جایی که پیچیده‌ترین محاسبات انجام می‌شوند. این در حالی است که تا کنون کمتر در لایه‌های بنیادی‌تر مغز روی آن تحقیق صورت گرفته بود.»

نتایج پژوهش تازه که به وسیله دانشمندانی از سه دانشگاه پزشکی اوهایو، دانشگاه لودویگ-ماکسیمیلیانوس مونیخ و دانشگاه لیگ پنسیلوانیا انجام گرفته به تازگی در بخش تحقیقات برجسته نشریه علمی «علوم اعصاب» منتشر شده است.

برگر می‌گوید مطالعه جدید احتمالا توجهات را به این دست مدار‌های مغزی، که پیشتر گمان می‌شد مدار‌های ساده‌ای باشند، ولی مشخص شده یکی از پیچیده‌ترین مدار‌های مغزی هستند، معطوف خواهد کرد.

تیم محقق در آزمایش‌های الکتروفیزیولوژیکی خود متوجه شدند یک انتقال دهنده عصبی مشهور به نام استیل کولین بر رمزگذاری اطلاعات صوتی در داخل هسته شنوایی مغز تاثیر می‌گذارد و پردازش سیگنال‌های صوتی مهم را هدایت می‌کند.

برگر می‌گوید این تعدیل‌کننده به سلول‌های عصبی کمک می‌کند سیگنال‌های ضعیف را تشخیص دهند، درست مثل یک آنتن که امواج مزاحم را فیلتر می‌کند تا شما بتوانید روی فرکانس رادیویی درست متمرکز شوید و صدایش را بشنوید.

دانشمندان امیدوارند نتایج تحقیق تازه به کشفیات بیشتر در خصوص فرآیند‌های محاسباتی بنیادی در بخش مدار‌های مغزی مربوط به شنوایی بیانجامد.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.