سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ستاری:

۱۰ درصد تولید ناخالص ملی در صنعت غذا استفاده می‌شود

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: صنعت غذا یکی از بزرگ‌ترین صنایع کشور است و حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی در آن استفاده می‌شود.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، شهردار تهران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نخستین مرکز نوآوری صنعت غذا افتتاح شد.

مرکز نوآوری صنعت غذا قرار است محلی برای توسعه و تجاری سازی ایده‌های نوآورانه شود. در این مرکز نوآوری صنعت غذا، ۸ ایده فناورانه شتابدهی می‌شود و همچنین این مرکز میزبان ۷ طرح توسعه تجاری سازی است.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در آیین افتتاحیه این مرکز، گفت: ایجاد این مرکز حرکت بزرگی است که از کارخانه نوآوری کلید خورد و با ایجاد دیگر کارخانه‌ها این روند ادامه دار شد. این مرکز هم در ساختمانی با ۸۰ سال قدمت بازسازی و ایجاد شده است تا در اختیار نوآوران و فناوران قرار گیرد.

به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، صنعت غذا یکی از بزرگ‌ترین صنایع کشور است و حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی در صنعت غذا استفاده می‌شود؛ بنابراین نوآوری‌ها در این حوزه از نظر سلامت، بهداشت و دیگر فاکتور‌ها اهمیت بالایی دارد.

ستاری همچنین بیان کرد: این مراکز کمک می‌کند که نوآوری‌ها به کارخانجات بزرگ تزریق شود تا استارتاپ‌ها و جوانان خلاق به این حوزه ورود کنند.

او در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به شکل گیری کانون صنعت بازار در حوزه نان، بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این زنجیره تفاوت قیمت ارز است و یارانه‌ای که به این سیستم وارد شده نوآوری‌ها را کاهش داده است. ساختار کلی صنعت نان کشور سنتی است و باید تغییر کند و تا کنون شرکت‌های خصوصی زیادی در این زمینه شکل گرفته است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به نقش شرکت‌های دانش بنیان در توسعه صنعت نان، تاکید کرد: این شرکت‌ها نقش تاثیرگذاری در تحول این صنعت دارند. ما یکی از کشور‌های پرمصرف در حوزه نان هستیم و این صنعت باید با کمک نوآوری‌ها متحول شود. ایجاد زیرساخت اطلاعات یکپارچه زنجیره ارزش، نوشیدنی دیافان ویژه بیماران همودیالیزی، نمایشگاه مجازی صنعت غذا، تولید پنیر سین بیوتیک، تولید کوکی مخصوص دیابتی ها، تولید حامل‌های لیپیدی نانوساختار حاوی اسانس‌های اکالیپتوس، آویشن، سرخارگل و چای کوهی، دستیابی به فرمولاسیون ترکیبی فایتوبیوتیک انکپسوله شده و پروبیوتیک و تهیه شربت بار بدون استفاده از هیچ گونه ماده شیمیایی غلظت دهنده آن‌ها طرح‌هایی است که در این مرکز شتابدهی می‌شود.

قرار است توسعه شهر‌ها در اماکن قدیمی با کمک فناوری و نوآوری رقم بخورد

در ادامه این آیین پیروز حناچی شهردار تهران، گفت: در چند سال اخیر دنیا با اتفاقاتی مواجه شده که تغییرات اساسی در شکل و شمایل شهر‌ها ایجاد کرده است.

او افزود: خروج کارخانجات آلاینده از سطح شهرها، کم شدن نقش دولت‌ها در اداره شهر‌ها و پر رنگ شدن حضور بخش خصوصی به این حوزه از جمله این تغییرات است.

به گفته حناچی، تبدیل اماکن و ساختمان‌های قدیمی، فرسوده و متروکه به فرصتی برای نوآوری و توسعه شهر یکی از اولویت‌های شهرداری است.

شهردار تهران همچنین بیان کرد: یک تحول و موج جدید به نام میراث صنعتی در کشور به راه افتاده است که در این موج، قرار است توسعه شهر‌ها در اماکن قدیمی با کمک فناوری و نوآوری رقم بخورد.

حناچی با اشاره به تلاش‌های معاونت علمی و فناوری در این حوزه، گفت: شهرداری تهران در اجرای چنین طرح‌هایی کنار معاونت علمی ایستاده است تا توسعه شهر تهران با استفاده از ایده‌های خلاق و نوآور محقق شود.

به دنبال شناسایی زنجیره‌های علم و فناوری هستیم

 پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به تلاش‌های محمود شیخ زین الدین معاون فقید نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری برای ایجاد پایه‌های اولیه شکل گیری این مرکز، گفت: شکل گیری این نوع از مراکز به نوعی فصل الخطاب حوزه تاب آوری صنایع در وضعیت فعلی کشور است.

او افزود: ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال شناسایی زنجیره‌های علم و فناوری هستیم. زنحیره غذا و فناوری‌های این حوزه هم یکی از اولویت‌های معاونت علمی است.

صالحی ادامه داد: از نظر ما نوآوری یعنی تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی و به بازار رساندن آن. در همین راستا هم در تلاشیم تا در مرحله بعدی زیرساخت‌های توسعه برای گسترش مرکز نوآوری را اجرایی کنیم.

او همچنین بیان کرد: با بازسازی اماکن فرسوده بیش از یک میلیون متر مربع به نظام نوآوری کشور اضافه شده است. این مراکز و فضا‌های قدیمی در دل شهر‌ها و با نماد‌های کهن خود بازسازی می‌شوند تا روند توسعه نوآوری کشور را شتاب دهند. این مرکز در سیلویی ۱۲۰۰ متر مربعی ۸۰ ساله ایجاد شده است.

صنعت غذا ارزش افزوده بالایی دارد

همچنین یزدان سیف وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این آیین، گفت: صنعت غذا صنعتی ارزش آفرین و با ارزش افزوده بالا است و بیش از ۲۳ درصد ارزش افزوده صنایع به این حوزه می‌رسد.

او همچنین بیان کرد: صنعت غذا در اشتغالزایی و تولید ثروت در کشور نقش بی بدیلی دارد. متاسفانه این صنعت ارزش آفرین را باید به بخش خصوصی بسپریم و دولت نقش خود را در این حوزه کاهش دهد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.