سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتیاد به خوردن را چگونه درمان کنیم؟

متخصصان آمریکایی می‌گویند اعتیاد به مواد غذایی را می‌توان با راهکار‌های ساده درمان کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فود نیوز، آیا تاکنون به عادات غذایی خود توجه کرده اید؟ آیا از یک رژیم غذایی متوازن پیروی می‌کنید و یا مقدار زیادی شیرینی مصرف می‌کنید؟.

اگر بندرت اقدام به مصرف غذا‌های نامناسب می‌کنید این موضوع قابل اغماض است اما اگر به طور متداول از غذا‌های پرچرب و شیرین استفاده می‌کنید و غذای سالم کمی در رژیم غذایی شما جای دارد، پس سلامت خود را به مخاطره انداخته اید.

متخصصان می‌گویند اعتیاد انواع مختلفی دارد. فراتر از اعتیاد به مواد مخدر، نوشیدنی‌های الکل، و استعمال دخانیات، اعتیاد به مواد غذایی نیز امروزه در میان مردم دیده می‌شود. زمانی که شما دچار اعتیاد غذایی می‌شوید به طور پیوسته در حال فکر کردن به این موضوع هستید که چه چیزی باید بخورید.

برخی افراد معتاد به غذا خوردن حتی زمانی که سیر هستند نیز به خوردن غذا ادامه می‌دهند. این افراد نمی‌توانند به خوردن یک شیرینی اکتفا کنند و تا زمانی که آخرین دانه شیرینی یک جعبه را میل نکرده اند، آرام و قرار ندارند. این افراد اگر به خواسته غذایی خود نرسند ممکن است علائمی همچون هوس کردن (ویار کردن)، زود رنجی، بی قراری و یا حتی افسردگی را از خود نشان دهند.

ممکن است افراد اعتیاد به خوردن و مشکلات مرتبط با آن را نفی کنند. با این حال، این اعتیاد ممکن است باعث اضطراب و نگرانی و نیز اعتماد به نفس پایین به دلیل نداشتن کنترل در خوردن را برای فرد به همراه داشته باشد. حال برای مقابله با این اعتیاد چه کاری می‌توان انجام داد؟.

متخصصان می‌گویند در گام نخست این افراد باید استرس خود را کنترل کنند. این معتادان می‌توانند روزانه به مدت ۵ دقیقه بر روی نخوردن غذا و آرام کردن ذهن خود تمرکز کنند. این افراد باید تلاش کنند تا اضطراب خود را با کار کردن و یا مطالعه کاهش دهند.

در گام بعدی، آن‌ها باید غذا خوردن آگاهانه را تمرین کنند. در بسیاری از موارد این افراد معتاد از سر بی حوصلگی اقدام به خوردن غذا‌های نامناسب می‌کنند. این افراد باید هر زمانی که اقدام به خوردن غذا می‌کنند این پرسش را از خود بپرسند که چرا غذا می‌خورم؟ اگر این اقدام به دلیل بی حوصلگی و یا اضطراب است باید از خوردن غذا اجتناب کرده و اقدام به حل مشکل روانی خود کنند.

این معتادان باید تنها زمانی که آرامش دارند اقدام به غذا خوردن کنند و تک تک لقمه‌هایی که میل می‌کنند را مزه کرده و با آرامش بجوند. این افراد همچنین باید برای میان وعده همواره مواد غذایی مفید مانند میوه‌های تازه، میوه‌های خشک شده، چای داغ، شکلات تلخ، پاپ کورن، و سبزیجات را در دسترس داشته باشند.

در نهایت این افراد باید خواب کافی داشته باشند و به طور معمول ۷ تا ۸ ساعت در شبانه روز بخوابند. کم خوابی در شبانه روز می‌تواند منجر به پاسخ‌های استرس زا شده و سطح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) را در بدن افزایش دهد. همین امر باعث افزایش استرس فرد و تمایل وی برای خوردن بیشتر می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.