به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، استرس یک واکنش طبیعی بدن است که در واقع ما را قادر میسازد متعادل عمل کنیم. اما اگر مزمن باشد، میتواند سبب بروز مشکلات زیادی شود. در ادامه این مطلب ۷ علامتی که نشان میدهد استرس بر تار و پود زندگی فرد اثر منفی گذاشته است را مشاهده میکنید.
۱. بدن درد
تا وقتی که درد غیر قابلتحمل نشود، به زمزمههای بدن گوش نمیدهیم. در اثر استرس زیاد میتوانید مشکلات معده، اسهال، تنش عضلانی، درد قفسه سینه و تپش قلب را تجربه کنید. هر زمان که بدن درد دارید، به بدنتان توجه کنید. علائم را نادیده نگیرید. پذیرش و آگاهی از اینکه نیاز به تغییر دارید، اولین قدم برای مقابله با استرس است.
۲. خوب نمیخوابید
هرگونه نوسان در الگوی خواب، هم خواب بیش از حد و هم بیخوابی میتواند نشانه استرس باشد. مراقبه، ورزش و یک رژیم غذایی مفید و متعادل به مشکلات خواب کمک میکنند. اما در نهایت، باید مشکل را ریشهای حل کنید. الگوی خواب با افزایش سن و عوامل محیطی تغییر میکند. با این حال، وقتی بیش از حد استرس دارید، خواب یکی از اولین چیزهایی است که تحت تأثیر قرار میگیرد.
۳. نوسانات وزنی
آیا پرخوری میکنید یا یادتان میرود غذا بخورید؟ استرس باعث کاهش سرعت متابولیسم و افزایش وزن میشود. تغییر اشتها و نوسانات وزنی نشانه تحت تاثیر قرار گرفتن روح و جسم است. آیا بیش از حد شیرینی میخورید؟ یا به اندازه کافی غذا نمیخورید؟ بدن مثل یک وسیله است و نحوه برخورد ما با آن، بر اساس تواناییمان برای مقابله با مشکلات روحی است.
۳. نمیتوانید آرام بنشینید
ناآرامی نشانه عظیمی از استرس بیش از حد است. اگر اضطراب مداوم دارید و حتی نمیتوانید یک کتاب بخوانید، وقت آن است که مشکلتان را حل کنید. گاهی اوقات، ذهن بدترین دشمن است. وقت آن است که برای مدیریت اضطراب و ترس خود کمک بگیرید.
۴. صبر کافی در برخورد با دیگران ندارید
یکی از اولین علائم فشار بیش از حد، عدم داشتن صبر در برخورد با دیگران است. اگر سریع عصبانی میشوید، به احتمال زیاد در زندگی خود بیش از حد مورد فشار قرار گرفتهاید. عدم صبر در تعامل با دیگران نشانه این است که باید کمی از فشار رویتان بکاهید.
۶. نوسانات عظیم خلق و خوی دارید
با افزایش سطح استرس، سلامت روان تحت تأثیر قرار میگیرد. اگر یک لحظه احساس خوشبختی میکنید، و لحظهای بعد گریه میکنید یا عصبانی میشوید، ممکن است هورمونهای شما تحت فشار زیاد نامتعادل شده باشند.
۷. ریزش مو
استرس زیاد ممکن است باعث تغییر در عملکردهای فیزیولوژیک معمول بدن شود و دچار ریزش موی شدید شوید. این اثر میتواند نگران کننده باشد. مختل شدن چرخه طبیعی مو، میتواند ناشی از فشارهای فیزیولوژیکی قابلتوجه بر بدن شما باشد. بنابراین، اگر در حال تجربه چنین چیزی هستید، وقت آن است که ببینید از نظر احساسی چه عواملی باعث این تغییرات فیزیکی شده است.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/