به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کپکها بیشتر با رنگ سفید یا آبی روی انواع مواد خوراکی مانند رب ترشی و آب غوره دیده میشود. عامل اصلی که باعث گسترش کپک میشود، رطوبت است.
بسیاری از ما برای ماندگاری بیشتر و جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی را داخل فریزر نگهداری میکنیم که صحیح نیست.
برای پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی لازم است قوطی کوچک آن را خریداری کنیم و قوطی را قبل از باز کردن بجوشانیم تا میزان آلودگی سطح قوطی کمتر شود.
اگر رب گوجه فرنگی را به مقدار زیاد تهیه کردید، آن را داخل ظرفهای کوچک بریزید و سپس پوشش مناسبی روی آن قرار دهید تا قارچها نتوانند رشد کنند.
در گذشته خانمهای خانه دار روی رب روغن میریختند، این کار سبب میشد اکسیژن رسانی به رب متوقف شود و رب دیگر کپک نزند.
یکی از مواد غذایی که خیلی زود دچار کپک زدگی میشود، آبلیمو وآب غوره است. اگر آبغوره و آبلیمو کپک بزند غیر قابل استفاده میشود.
بهتر است برای نگهداری آبلیمو وآبغوره از بطریهای شیشهای با رنگ تیره که نور را از خود عبور نمیدهند استفاده کنید، زیرا بطری پلاستیکی مواد سمی و سرطان زا تولید میکند.
برای جلوگیری از کپک زدن آب لیمو وآب غوره شیشه حاوی این مواد را در آب بجوشانید، زیرا این کار سبب از بین رفتن آنزیم و باکتریهای داخل آن میشود و به قارچها امکان رشد نمیدهد.
بهتر است آب لیمو یا آب غوره را داخل شیشه تمیز بریزید و به مقدار خیلی کم لبه شیشه را خالی بگذارید و سپس درپوشی روی آن قرار دهید تا اکسیژن به داخل آن راه نیابد و کپکها امکان رشد نداشته باشند.
منبع: خراسان
انتهای پیام/