سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شاهکار های معماری جهان در حرم رضوی

حرم منور رضوی شاهکار معماری ایران و جهان است، این گزاره‌ای است که بخش زیادی از زائران و مجاوران مخصوصا بازدیدکنندگان غیرایرانی وقتی از حرم امام رضا(ع) خارج می‌شوند آن را عنوان می‌کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حرم منور رضوی شاهکار معماری ایران و جهان است، این گزاره‌ای است که بخش زیادی از زائران و مجاوران مخصوصا بازدیدکنندگان غیرایرانی وقتی از حرم امام رضا (ع) خارج می‌شوند آن را عنوان می‌کنند.

اما پشت صحنه این معماری زیبا و شاهکار چیست؟ قطعا بخش زیادی از معماری امروز بارگاه شمس‌الشموس برجای مانده از قرون گذشته است، اما بخشی نیز مرهون مرمت و احیاء و نظارت دائمی است که هنرمندان امروزی در حرم رضوی دارند.

آرایه‌های معماری رضوی بخشی از این اقدام را عهده‌دار است و کاشی‌کاری و همچنین انجام عملیات چوبی حرم مطهر رضوی را برعهده دارد.

در ۳۰ سال گذشته اقدامی ممتد در این راستا صورت گرفته و بخشی از زیبایی و چشم‌نوازی صحن‌ها و رواق‌های حرم منور رضوی امروز مرهون این اقدام است.

محمدجواد طبسی مدیرعامل شرکت آرایه‌های معماری رضوی در این زمینه می‌گوید: این شرکت تلاش کرده با استفاده از انواع و اقسام کاشی کاری‌های معرق، مقرنس، رسمی بندی، هفت رنگی و نیز بهره گیری از طرح‌های بسیار جذاب و زیبا، نه تنها شرایط روحی و روانی آرامی را برای زائران عزیز برقرار کند، تا بتوانند از جلوه‌های هنری حرم مطهر رضوی استفاده کنند.

او با اشاره به اساتید کاشی کار مطرح حرم مطهر رضوی می افزاید: در زمینه کاشی کاری، اساتید بسیاری طی این سال‌ها حضور داشتند که می‌توان مرحوم حاج آقای الهام نیا، حاج آقای خانی و مرحوم حاج حسین عرفانیان را به عنوان معماران قدیمی آستان قدس رضوی نام برد.

مدیرعامل شرکت آرایه‌های معماری رضوی ادامه می دهد: این افراد به همراه اساتید دیگری که در اماکن متبرکه فعالیت می‌کنند، زحمات زیادی برای عملیات نماسازی کشیده‌اند.

مدیرعامل شرکت آرایه‌های معماری رضوی درباره موضوع شاگردپروری در این شرکت و کسب معرفت تاکید می کند: بالغ بر ۱۵۰ نفر نیروی معرق کاری و نجار ماهر در زمینه معماری اسلامی تحت پوشش شرکت فعالیت می‌کنند و بیش از ۷۰ درصد از آن‌ها در دهه ۹۰ جذب این کار شده‌اند تا راه اساتید بزرگ این عرصه را ادامه دهند.

طبسی اظهار می کند: بیشتر این افراد، سعی می‌کنند با وضو سر کار حاضر شوند و اعتقادات خالصی دارند.

او در پاسخ به سوال مجری مبنی بر کار‌های در دست اقدام در شراط کرونایی حاضر می افزاید: برای درب‌های داخل روضه منوره و شبستان‌های اطراف آن همچون دارالذکر، دارالضیافه و حاتم خانی، حدود ۵۰ سال است تعمیرات اساسی انجام نشده است، لذا با استفاده بهینه از این ایام کرونایی، تمامی درب‌ها مرمت و رنگ آمیزی شده اند تا زائرانی که به داخل شبستان‌های مرکزی حرم مطهر مشرف می‌شوند، از جلوه‌های بسیار زیبای آن لذت ببرند.

مدیرعامل شرکت آرایه‌های معماری رضوی ادامه می دهد: عملیات مربوط به داخل روضه منوره و شبستان‌های اطراف آن، تقریبا تمام شده و طی یک ماه اخیر درب‌های فضا‌های باز نیز در دستور کار قرار گرفته تا نواقص آن اصلاح شود.

طبسی همچنین از تهیه و ارسال اقلام چوبی شبستان حضرت زهرا (س) در نجف اشرف توسط این شرکت صحبت کرد و بیان می کند: در ۳ سال گذشته بیش از هزار باب درب و پنجره در شبستان ها، رواق‌ها و صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف آماده و نصب شده است.

او از آمادگی این شرکت برای جذب علاقه‌مندان در این عرصه تصریح می کند: در‌های مجموعه به روی تمامی هموطنان علاقه‌مند باز است و شرکت می‌تواند با برگزاری کارگاه‌های اقماری، این افراد را در حین انجام عملیات کاری، تحت آموزش قرار دهد.
 
منبع:آستان نیوز
انتهای پیام//ا.د
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.