سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گوجه اصلاح شده ژنتیکی، منبعی مناسب برای داروی پارکینسون

دانشمندان گوجه فرنگی غنی از داروی L-DOPA بیماری پارکینسون را تولید کرده اند که می‌تواند منبع جدید و مقرون به صرفه یکی از ضروری‌ترین دارو‌های جهان باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پارکینگسون بیماری است که در اثر اختلال در سیستم عصبی ایجاد می‌شود و معمولا با لرزش‌های فراوان شناخته شده است. این بیماری به تدریج و تحت تاثیر قرار دادن حرکات انسان شروع می‌شود و با گذشت زمان، پیشرفت زیادی می‌کند.

این بیماری فرآیندی‌هایی مانند راه رفتن، حرف زدن را مختل می‌کند و بیماری‌های روحی، مشکلات در خواب، افسردگی، حافظه ضعیف و خستگی شدید را به وجود می‌آورد.

L-DOPA و کاربیدوپا دو دارو برای درمان پارکینگسون هستند. L-DOPA بهترین کنترل کننده علائم این بیماری است.

دانشمندان به تازگی شناسایی کردند که گوجه سرشار از L-DOPA است. گوجه می‌تواند یکی از منابع ارزان و دم دستی برای درمان این بیماری باشد.

دانشمندان معتقدند گوجه برای افرادی که از عوارض جانبی مانند حالت تهوع و عوارض رفتاری رنج می‌برند، بسیار سودمند است. آنها با بررسی چغندر فهمیدند ژنی در این میوه وجود دارد که L-DOPA را تولید می‌کند و اعلام کردند که این ژن در گوجه نیز که بسیار راحت تر از چغندر پرورش داده می‌شود، وجود دارد. 

دانشمندان اکنون در تلاشند با ایجاد خط تولید گوجه از این میوه در راستای درمان دارویی استفاده کنند.

پروفسور کتی مارتین، نویسنده این مطالعه، توضیح می‌دهد: شما می‌توانید گوجه فرنگی را با زیرساخت‌های نسبتاً کم پرورش دهید و حتی می‌توان این میوه را در خانه با شرایط گلخانه تولید کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.