سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمایی از حوض‌خانه‌های عصر صفوی و قاجار در مهاباد+عکس

حوض‌خانه عباس‌آقا ، حوض‌خانه رستم بیگ و حوض‌خانه شاه‌ درویش مهاباد از جمله آثار باستانی مهاباد است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با انتشار تصاویری از حوض‌خانه‌های مهاباد در صفحه اینستاگرام، نوشت: این آثار یادگاری از عصر صفوی و قاجار جزو آثار با ارزش تاریخی هستند که نشان از قدمت این شهر دارند.

علی‌اصغر مونسان در این پیام تصویری آورده است: آب مورد نیاز این حوض‌خانه‌ها که بسیار زلال و تمیز است، توسط قنات‌ها یا کانال‌های آب زیرزمینی تأمین میشده است که در زیر سطح شهر مهاباد واقع شده و اکنون نیز قسمت‌هایی از این کانال‌ها طی عملیات‌های ساخت‌وساز در سطح شهر نمایان می‌شوند. سرچشمه این قنات‌ها احتمالاً از چشمه‌های کانی مام قنبران یا کانی صوفی رشید بوده است.

 


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با معرفی حوض‌خانه عباس‌آقا ( خانقاه شمزینان )، حوض‌خانه رستم بیگ واقع در صحن مسجد رستم بیگ، حوض‌خانه شاه‌درویش واقع در داخل صحن مسجد شادرویش به عنوان حوض‌خانه‌های تاریخی مهاباد نوشت: این حوض‌خانه‌ها همگی در داخل شهر مهاباد واقع شده و از یک فرم معماری مشابه ( بنای چهارگوش با حوض مستطیلی کم ‌عمق و بزرگ در کف بنا و نورگیر‌هایی در سقف با گنبدی آجری ) پیروی می‌کنند.

آذربایجان‌ غربی دارای بیش از یک هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی شامل قره‌کلیسای چالدران و تخت‌سلیمان تکاب است.

مهاباد ۹۲ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که سد مهاباد، غار سهولان، تالاب کانی برازان، موزه و حمام میرزا رسول، تخته سنگی فقره‌قا، برده کنته و مسجد جامع از مهم‌ترین اثر‌های تاریخی و جاذبه‌های گردشگری این شهرستان است.

با توجه به شیوع ویروس کرونا و توصیه ستاد ملی مقابله به کرونا به در خانه ماندن و تاکید بر تعویق سفر به دوران پس از مهار بیماری کووید ۱۹، اکنون بهترین فرصت برای مطالعه و شناخت بیشتر جاذبه‌های فرهنگی، گردشگری و طبیعی ایران ایجاد شده است.می‌توان با بررسی دقیق، مقصد‌های جذاب و جدید گردشگری را برای مسافرت‌های فردی و گروهی در دوران پسا کرونا برنامه‌ریزی کرد.

حوض‌خانه‌ها در گذشته مکانی برای تامین آب مسجد و گرفتن وضو بودند؛ این مکان ها همگی از یک فرم معماری مشابه با بنای چهارگوش با حوض مستطیلی کم‌عمق دارند.

 













انتهای پیام / ش ج 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.