سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افسردگی فصلی در پاییز و زمستان چگونه است؟

کارشناس ارشد روانشناسی در خصوص افسردگی فصلی در پاییز و زمستان، گفت: یکی از دلایل آن به کاهش سروتونین برمی‌گردد که می‌توان با نورگیری آن را افزایش داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ خدیجه باقرآبادی کارشناس ارشد روانشناسی در خصوص اختلالات عاطفی فصلی، گفت : همه ما گا‌ها احساس کنیم که دیگر شادی سابق را نداریم علی‌الخصوص در این روز‌های کرونایی که سبک زندگی تغییر کرده و روابط اجتماعی دچار اختلال شده است که البته تا حدی این احساس طبیعی است.

او گفت : حالت افسردگی خیلی جدی‌تر از این احساس است که در زمان مشخصی از سال که معمولا پاییز و زمستان ایجاد می‌شود و از آن به عنوان افسرودگی فصلی یاد می‌کنند.

کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به چند آیتم برای تشخیص افسردگی فصلی، افزود: احساس خستگی مفرد، تنبلی، عدم تمرکز، بی‌خوابی، پرخوری، تحریک‌پذیری و عصبانی بودن، علاقه به تنهایی و تمایل به گریه کردن را می‌توان در قالب چند آیتم برای تشخیص افسردگی فصلی بیان کرد.

او در توضیح علت ایجاد افسردگی فصلی به خصوص در فصل پاییز و زمستان، افزود: یکی از دلایل آن به کاهش سروتونین که پیام‌ها و فعالیت‌های عاطفی بدن را مدیریت می‌کند برمی‌گردد.

باقرآبادی ادامه داد: سروتونین برای فعالیت به نور خورشید نیاز دارد؛ نور باید از طریق چشم به مغز فرمان دهد تا فعال شود که در فصل پاییز و زمستان به علت کاهش تابش نور و کم شدن طول روز نورگیری هم کم می‌شود.

او با بیان اینکه زنان چهار برابر بیشتر از مردان، به افسردگی فصلی دچار می‌شوند، گفت: البته افسردگی فصلی بیشتر در کسانی اتفاق می‌افتد که سابقه افسردگی دارند یا به صورت ژنتیکی از اطرافیان افسرودگی دارند.

این روانشناس با اشاره به راهکار‌های پیشنهادی برای مدیریت افسردگی، افزود: نورگیری یعنی در ساعت تابش خورشید سرظهر‌ها نور بگیریم همچنین با مدیریت کردن افکار منفی، تنظیم خواب، ورزش و صحبت و ارتباط گرفتن با کسانی که حال فرد را خوب می‌کند راهکار‌های پیشنهادی برای مدیریت افسردگی در این فصول سرد سال است .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.