سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

لبنیات در معرض خطر واردات! / بودجه توزیع شیر دانش آموزی چه شد؟

سخنگوی انجمن صنفی فرآورده‌های لبنی گفت: گرانی و کاهش جذابیت سرمایه گذاری در لبنیات زمین ساز واردات این اقلام می‌شود.

محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنفی فرآورده‌های لبنی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: حدود ۴۸ قلم لبنیات توسط شرکت‌های لبنی در کشور تولید می‌شود که ۱۰ قلم از این تعداد به صورت مستقیم از سوی دولت قیمت گذاری می‌شود.

وی افزود: حدود ۸۰ درصد از تولیدات شرکت‌های لبنی مربوط به محصولات قیمت گذاری از سوی دولت است چراکه بیشتر تقاضا‌ها در بازار نیز مربوط به این تولیدات است.

سخنگوی انجمن صنفی فرآورده‌های لبنی بیان کرد: دولت در قیمت گذاری ۳۸ قلم دیگر نیز دست دارد به طوری که هزینه‌های تولید به سازمان حمایت ارائه داده می‌شود و این سازمان اجازه افزایش قیمت را به شرکت‌های تولید کننده می‌دهد.
بیشتر بخوانید

بنی طبا ادامه داد: هدف دولت از دخالت در قیمت گذاری محصولات لبنی به این دلیل است که در ابتدای زنجیره‌ی تولید، نهاده‌های دامی با نرخ مصوب و ارز ارزان قیمت برای واردات آن‌ها در اختیار گاوداران قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: دولت با هدف حمایت از دامدار و مصرف کننده اقدام به اختصاص نهاده‌های دامی با ارز ارزان قیمت کرده است که این قانون از ۱۵ سال گذشته در زنجیره تولید لبنیات در کشور در حال اجراست، اما در این مدت نسبتا طولانی نیز نتیجه بخش نبوده است.

سخنگوی انجمن صنفی فرآورده‌های لبنی ابراز کرد: در سال گذشته بالغ بر ۹۰۰ میلیون دلار معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان صرف واردات نهاده‌های دامی با ارز دولتی به کشور شده است، اما این هزینه‌ها نتوانست جوابگوی دامدار‌ها باشد به طوری که تنها ۳۵ درصد از نیاز سالیانه دامدار‌ها به نهاده‌های دامی را تامین کرد و مابقی با نرخ‌های آزاد تهیه شد.

ناتوانی در تامین ۴۵۰  میلیارد ریال سرانه شیر دانش آموزان در  مناطق محروم

بنی طبا مطرح کرد: سال گذشته در بودجه سالیانه کشور ۴۵۰ میلیارد ریال برای تهیه شیر برای دانش آموزان در هشت استان کم برخوردار تعریف شد، اما دولت در تامین این مبالغ ناتوان بود این در حالی است که ۱۵ هزار میلیارد تومان برای نهاده‌های دامی هزینه شد، اما نتیجه هم نداد.

وی عنوان کرد: با این وجود در صورتی که دولت مبلغ هزینه شده برای واردات نهاده‌های دامی را صرف اهداف دیگر مانند توزیع شیر در مدارس یا بسته حمایتی لبنیات برای اقشار ضعیف جامعه می‌کرد، قطعا این اهداف نتیجه بهتری می‌دادند به طور مثال با این ۱۵ هزار میلیارد تومان می‌شد به مدت ۱۰ سال در تمام مدارس کشور، شیر عرضه کرد.
 
سخنگوی انجمن صنفی فرآورده‌های لبنی افزود: هم اکنون دامدار‌ها تکلیف خود را برای تهیه نهاده‌های دامی نمی‌دانند و این موضوع موجب شده به تمام چرخه تولید خسارت وارد شود و نتیجه این بلاتکلیفی و دخالت دولت، به تعطیلی ۸۰۰ کارخانه فرآوری لبنی و از بین رفتن ۱۲ هزار اشتغال تبدیل شده است.

بنی طبا اظهار کرد: دولت باید حمایت‌های خود در صنعت تولید لبنیات را در زمینه‌های دیگری صرف کند تا این مشکلات در این صنعت هرچه سریع‌تر از بین برود، همان گونه که حمایت ۱۵ ساله دولت در راستای تامین نهاده‌های دامی تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته و موجب هدر رفتن منابع ارزی نیز شده است.

وی ادامه داد: آسیب‌هایی که در حال حاضر به صنعت تولید لبنیات وارد شده، موجب از بین رفتن جذابیت سرمایه گذاری در این صنعت شده است به طوری که پیش بینی می‌شود در آینده نزدیک مجبور به واردات لبنیاتی شویم که ضرفیت صادرات آن در کشور وجود دارد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
کارخانه های لبنیاتی شیر را ارزان و یا حتی تهدید به نخریدن میکنن و گوشت نیز با توجه به گرانی خوراک دام پایین هست و دامدار ضرر داره میکنه امسال چندین دامداری صنعتی و سنتی دام ها را فرستادن گشتار با این وضعیت سال آینده هم محصولات لبنی و هم گوشت باید وارد بشه و این به نفع کشور نیست
ناشناس
۱۸:۵۸ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
کجای کاره فعلا لبنیات وارد میشه بعدا گوشت چون با این گرانی یونجه کاه و علوفه و نهاده برای دامدار ضرر داره من خودم دامدار هستم چون نمیتوانم خوراک دام را تامین کنم مجبور هستم شیر دوشی را متوقف کنم تا حیوان پس نره قیمت شیر و گوشت نمییییصرفهه
منصور
۱۸:۴۲ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
یادش بخیر تغذیه رایگان
محسن نوروزی
۱۲:۰۴ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
یادم هست در مدارس مناطق محروم تا چند سال قبل شیر . کیک . پسته . موز ... پخش میشد .... دل کودکان شاد می گشت ....اما امروز با بی تدبیری مدیران همه بر باد رفت ...؟؟؟؟!!!! که باید روزی پاسخگو شوند ...؟؟؟؟!!!!!
ناشناس
۱۰:۱۷ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
مافیای گرانی کم کم میخاد در لبنیات نفوذ کنه فک کنم دارن مقدمه چینی میکنن و وزارت صمت هم که همراهی خوبی داره و دائما در طبل زیان‌ده بودن کارخونه ها میکوبه... این با اصل کاهش قیمت سنخیت نداره و سیاست دو تا بخر یکی رو ببر داره
ناشناس
۰۹:۵۷ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
خنده دارنیست؟ کاهش جذابیت سرمایه گذاری در لبنیات باعث واردات ان می شود؟ کارخانه های لبنی هرروز قیمتهای خودرا افزایش می دهند انوقت به صرفه شان نیست؟سود چندبرابری فکرنکنم جذابیت نداشته باشه. پشت واردات چیزهای دیگری هست.
ناشناس
۰۹:۱۱ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
عجیبه که شیر در استان اردبیل خریدار نداره اونوقت میخوان وارد کنن.